Mamos receptas: skanėstas iš slyvų ir varškės

Jeigu turite savo šeimos firminį receptą, kurį noriai kerta ir mažieji, pasidalinkite su portalo skaitytojais el. paštu tavovaikas@delfi.lt. O šį kartą dėkojame Aleksandrai, kuri parašė savo firminių slyvų ir varškės pyragėlių receptą.

Sveiki,

esu trijų vaikučių mama, jūsų portalo skaitytoja. Nesu profesionali kulinarė ar konditerė, gaminu tik savo šeimai. Norėčiau su jumis pasidalinti slyvų ir varškės pyragėlių receptu. Šiemet mano tėvų kaime užderėjo daug slyvų, tikiuosi, kad patiekalas jums tiks ir patiks.

TAIP PAT KVIEČIAME PARAGAUTI:
Labai skanus tinginys
Mildos bananų ir varškės pyragas

Pyragėliai su varške ir slyvomis

Reikia:

- 300 sluoksniuotos šaldytos tešlos;

- 300 gramų raudonų slyvų;

- 1 kiaušinio;

- 2 šaukštų cukraus;

- 150 gramų varškės;

- 20 gramų sauso pudingo miltelių (aš perku vanilinį, reikia maždaug pusės pakelio);

- 50 gramų grietinės;

- 2 šaukštų pieno (tešlos patepimui);

- cukraus pudros.

Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti:

Atšildyti tešlą ir supjaustyti mažais kvadratėliais.

Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.

Perpjauti slyvas pusiau, išimti kauliukus.

Atskirti baltymą nuo trynio ir baltymą suplakti su 1 šaukštu cukraus.

Varškę sumaišyti su tryniu, pudingo milteliais, grietine ir 1 šaukštu cukraus.

Į varškės masę atsargiai įmaišyti baltymą, pridėti supjaustytas slyvas.

Šio įdaro dėti ant tešlos kvadratėlių, paliekant kraštuose po 1 cm neuždengtos tešlos. Patepti kraštus vandeniu.

Užlenkti visus kampus (kaip voką) ir suspausti.

Dėti ant skardos, uždengtos kepimo popieriumi, tešlą patepti pienu ir kepti apie 20 min.

Iškepus pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis