Mamos receptas: velykiniai kiaušinių formos meduoliai

 (1)
Mūsų portalo skaitytoja Lina artėjant Velykoms atsiuntė mums savo firminių velykinių meduoliukų receptą. Juos galima kepti įvairiausios formos, pati Lina kepa kiaušinio formos meduolius.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

1 stiklinės medaus;

250 gramų sviesto;

1/2 stiklinės cukraus;

2 kiaušinių;

1 arbatinių šaukštelių sodos (negesintos);

prieskonių: cinamono, gvazdikėlių; pagal pageidavimą - imbiero, citrinos/apelsino žievelės;

2 stiklinių miltų;

1-2 valgomųjų šaukštų kakavos (jeigu norite tamsesnės spalvos).

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nė lašo chemijos: 6 natūralūs kiaušinių marginimo būdai
Sausainiai ant pagaliuko: ir skanu, ir graži Velykų stalo puošmena

<span style="color: #ff0000;">Mamos receptas:</span> velykiniai kiaušinių formos meduoliai
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip gaminti?

Į puodą sudedame sviestą, cukrų, medų, prieskonius ir maišome, kol gaunasi vienalytė masė iki užvirimo. Sudedame sodą ir gerai išmaišome. Masė turi labai suputoti ir pakilti. Nuimame nuo ugnies ir maišant po truputį pilti miltus. Masė gaunasi labai lipšni. Dedam ją vienai valandai į šaldytuvą.

Pasiimam norimą kiekį tešlos, stalą gausiai pabarstom miltais, kad tešla paklusnesnė būtų ir tuomet kočiojam. Kočiojam daugiausiai iki 3 milimetrų storio, nes tešla gerokai pakils. Darom norimas figūrėles, mano atveju tai buvo kiaušinių forma.

Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduos, apie 5-7 minutes.

Atvėsusius meduolius galima papuošti cukraus pudros ir baltymo glajumi.

<span style="color: #ff0000;">Mamos receptas:</span> velykiniai kiaušinių formos meduoliai
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

Lina

Jeigu turite savo šeimos firminių receptų, kuriais norite pasidalinti su TavoVaikas.lt portalo skaitytojais, mielai laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.