Mamos receptas: velykiniai kiaušinių formos meduoliai

 (1)
Mūsų portalo skaitytoja Lina artėjant Velykoms atsiuntė mums savo firminių velykinių meduoliukų receptą. Juos galima kepti įvairiausios formos, pati Lina kepa kiaušinio formos meduolius.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikia:

1 stiklinės medaus;

250 gramų sviesto;

1/2 stiklinės cukraus;

2 kiaušinių;

1 arbatinių šaukštelių sodos (negesintos);

prieskonių: cinamono, gvazdikėlių; pagal pageidavimą - imbiero, citrinos/apelsino žievelės;

2 stiklinių miltų;

1-2 valgomųjų šaukštų kakavos (jeigu norite tamsesnės spalvos).

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nė lašo chemijos: 6 natūralūs kiaušinių marginimo būdai
Sausainiai ant pagaliuko: ir skanu, ir graži Velykų stalo puošmena

<span style="color: #ff0000;">Mamos receptas:</span> velykiniai kiaušinių formos meduoliai
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip gaminti?

Į puodą sudedame sviestą, cukrų, medų, prieskonius ir maišome, kol gaunasi vienalytė masė iki užvirimo. Sudedame sodą ir gerai išmaišome. Masė turi labai suputoti ir pakilti. Nuimame nuo ugnies ir maišant po truputį pilti miltus. Masė gaunasi labai lipšni. Dedam ją vienai valandai į šaldytuvą.

Pasiimam norimą kiekį tešlos, stalą gausiai pabarstom miltais, kad tešla paklusnesnė būtų ir tuomet kočiojam. Kočiojam daugiausiai iki 3 milimetrų storio, nes tešla gerokai pakils. Darom norimas figūrėles, mano atveju tai buvo kiaušinių forma.

Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduos, apie 5-7 minutes.

Atvėsusius meduolius galima papuošti cukraus pudros ir baltymo glajumi.

<span style="color: #ff0000;">Mamos receptas:</span> velykiniai kiaušinių formos meduoliai
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

Lina

Jeigu turite savo šeimos firminių receptų, kuriais norite pasidalinti su TavoVaikas.lt portalo skaitytojais, mielai laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (9)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.