Mamos receptas: velykiniai kiaušinių formos meduoliai

Mūsų portalo skaitytoja Lina artėjant Velykoms atsiuntė mums savo firminių velykinių meduoliukų receptą. Juos galima kepti įvairiausios formos, pati Lina kepa kiaušinio formos meduolius.

Reikia:


1 stiklinės medaus;

250 gramų sviesto;

1/2 stiklinės cukraus;

2 kiaušinių;

1 arbatinių šaukštelių sodos (negesintos);

prieskonių: cinamono, gvazdikėlių; pagal pageidavimą - imbiero, citrinos/apelsino žievelės;

2 stiklinių miltų;

1-2 valgomųjų šaukštų kakavos (jeigu norite tamsesnės spalvos).


Asmeninio archyvo nuotr.


Kaip gaminti?


Į puodą sudedame sviestą, cukrų, medų, prieskonius ir maišome, kol gaunasi vienalytė masė iki užvirimo. Sudedame sodą ir gerai išmaišome. Masė turi labai suputoti ir pakilti. Nuimame nuo ugnies ir maišant po truputį pilti miltus. Masė gaunasi labai lipšni. Dedam ją vienai valandai į šaldytuvą.


Pasiimam norimą kiekį tešlos, stalą gausiai pabarstom miltais, kad tešla paklusnesnė būtų ir tuomet kočiojam.


Kočiojam daugiausiai iki 3 milimetrų storio, nes tešla gerokai pakils. Darom norimas figūrėles, mano atveju tai buvo kiaušinių forma.


Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduos, apie 5-7 minutes.


Atvėsusius meduolius galima papuošti cukraus pudros ir baltymo glajumi.


Asmeninio archyvo nuotr.


Skanaus!


Lina


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis