Margi lietiniai: ir gardu, ir gražu

 (1)
Dalinuosi gražia dviejų spalvų lietinių idėja, kurią mamai pasiūlė jos draugė, o mama - man. Iš rankų į rankas. Šie pusiau kakaviniai blynai turėtų patikti mažiesiems smaližiams.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Lietiniams reikia:

1 kiaušinio;

2-3 a.š. cukraus;

žiupsnelio druskos;

120 ml pieno;

1 v.š. aliejaus;

12 v.š. miltų;

300 ml vandens;

1 a.š. kakavos;

2 a.š. aguonų.

Gaminimas:

Kiaušinį suplakame su cukrumi ir druska.

Pilame pieną bei aliejų ir dar paplakame.

Maišant beriame miltus, masė gaunasi tiršta.

Tuomet pamažu pilame vandenį ir kita ranka greitai maišome tešlą, kad neliktų gumuliukų.

Pusę tešlos pilame į kitą indą, beriame į jį kakavą, išmaišome, masė gaunasi ruda. Į šviesią tešlą beriame aguonas.

Įkaitintame aliejumi kepame blynus: aš tam abi mases supyliau į atskirus puodelius maždaug po pusę samčio ir pyliau vienu metu į skirtingas keptuvės puses. Masė gražiai susiliejo. Galima daryti ir kitaip - iš pradžių pilti šviesią tešlą, po to tamsią, tuomet blynai bus kitaip margi. Čia jau fantazijos reikalas.

Visas smagumas - margas lietinis, į šį "marginimo" procesą gali būti įtraukiami ir vaikai, tikriausiai smagu virtuvėje suktis su mažaisiais pagalbininkais.

Beje, patiekiau lietinius suteptus Nutella. Nors ir be jokio pertepimo jie tikrai gardūs.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.