Mildos bananų ir varškės pyragas

 (2)
Šis pyragas tinka auginant vaikus - paprastai mažieji mėgsta bananus ir varškės pyragus. O čia ras du viename - bananų ir varškės pyragą. Už receptą ačiū Mildai.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sveiki,

esu dviejų vaikučių mamą. Mano berniukams 3 ir 1,2 metų. Kai namuose laksto mažas vaikelis (o mano atveju ir du), daug laiko eksperimentams virtuvėje nelieka. Patiekalai iš 15 sudedamųjų dalių laukia geresnių laikų - kai turėsiu daugiau laiko ir galimybių jiems.

Noriu pasidalinti su jumis savo šeimos firminiu bananų ir varškės pyragu. Man jo receptą prieš kelerius metus pasakė draugė. Nuo tada jis mūsų namuose - pyragų karalius.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Banano savybės, apie kurias žino ne visi (+3 receptai)
Naminiai ledai per 5 minutes: jokių E

Reikia:

Tešlai:

200 gramų sviesto;

350 gramų miltų;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

1 - 2 šaukštų grietinės.

Įdarui:

bananų;

200 gramų varškės;

2 kiaušinių;

100 gramų cukraus;

vanilinio cukraus.

Mildos bananų ir varškės pyragas
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti:

Pirmiausia padarykime „smėlinę" tešlą: miltus su sviestu triname tarp pirštų, kol pasidarys „smėlis". Pridedame grietinės, kepimo miltelių, išminkome tešlą. Padedame trumpam į šaldytuvą, per tą laiką sutriname bananus.

Tešla išklojame kepimo formą. Pabaksnojame šakute tešlos dugną, padarome šonuose bortelius, kad galėtume drąsiai pilti įdarą.

Varškę ištriname su kiaušiniais ir cukrumi. Pridedame sutrintus bananus, išmaišome.

Užpilame įdarą ant tešlos.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min. Iškepus paliekame pastovėti, atvėsusį pyragą trumpam įdedame į šaldytuvą ir tik tada valgome.

Skanaus!

Jei ir jūs turite firminių savo šeimos receptų, kurie nesunkiai pagaminami, tinka ir vaikams, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.