Mildos bananų ir varškės pyragas

 (2)
Šis pyragas tinka auginant vaikus - paprastai mažieji mėgsta bananus ir varškės pyragus. O čia ras du viename - bananų ir varškės pyragą. Už receptą ačiū Mildai.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sveiki,

esu dviejų vaikučių mamą. Mano berniukams 3 ir 1,2 metų. Kai namuose laksto mažas vaikelis (o mano atveju ir du), daug laiko eksperimentams virtuvėje nelieka. Patiekalai iš 15 sudedamųjų dalių laukia geresnių laikų - kai turėsiu daugiau laiko ir galimybių jiems.

Noriu pasidalinti su jumis savo šeimos firminiu bananų ir varškės pyragu. Man jo receptą prieš kelerius metus pasakė draugė. Nuo tada jis mūsų namuose - pyragų karalius.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Banano savybės, apie kurias žino ne visi (+3 receptai)
Naminiai ledai per 5 minutes: jokių E

Reikia:

Tešlai:

200 gramų sviesto;

350 gramų miltų;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

1 - 2 šaukštų grietinės.

Įdarui:

bananų;

200 gramų varškės;

2 kiaušinių;

100 gramų cukraus;

vanilinio cukraus.

Mildos bananų ir varškės pyragas
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti:

Pirmiausia padarykime „smėlinę" tešlą: miltus su sviestu triname tarp pirštų, kol pasidarys „smėlis". Pridedame grietinės, kepimo miltelių, išminkome tešlą. Padedame trumpam į šaldytuvą, per tą laiką sutriname bananus.

Tešla išklojame kepimo formą. Pabaksnojame šakute tešlos dugną, padarome šonuose bortelius, kad galėtume drąsiai pilti įdarą.

Varškę ištriname su kiaušiniais ir cukrumi. Pridedame sutrintus bananus, išmaišome.

Užpilame įdarą ant tešlos.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min. Iškepus paliekame pastovėti, atvėsusį pyragą trumpam įdedame į šaldytuvą ir tik tada valgome.

Skanaus!

Jei ir jūs turite firminių savo šeimos receptų, kurie nesunkiai pagaminami, tinka ir vaikams, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.