Mokslo metų pradžiai: skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai

Jei tortas gimtadienyje atlieka karaliaus vaidmenį, tai keksiukai yra vaišių karalaičiai. Ir neretai jie vaikų draugiškiau sutinkami nei svarbusis Jo Didenybė. Minkštučiai, gardūs ir tokie patogūs - pačiupai į ranką ir leki žaisti. O jeigu dar gražūs...
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 keksiukų dekoravimo idėjos

Keksiukų dekoravimo būdų galima sugalvoti išties daug. Šiandien pristatau 2 idėjas, kurios atsirado besukant galvą kuo pakeisti popierines dekoracijas, dažnai smeigiamas į šiuos kepinius. Žinoma, jų būna labai žavių, tačiau jei reikia pačiam sėdėti, karpyti, klijuoti... Ar negalima kažkaip paprasčiau? - pagalvojau...

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visuomet pavyksta ir sulaukia pagyrų
Patiekalas iš varškės sūrio, kuris maloniai nustebins

Pirmoji idėja, įgyvendinama tikrai žaibiškai - guminukai! Dailiausiai atrodys iš guminukų suverti vėrinukai - tereikia dantų krapštukų ir įvairiaspalvių saldainėlių. Šiai idėjai rinkitės minkštesnius - kad lengvai suvertumėte, o vaikai dar lengviau nusivertų...

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Su antrąja idėja - smėliniais sausainukais - darbo daugiau. Tačiau sausainukus išsikepti galima iš anksto, prieš kelias dienas. Greitai paruošiami ir tiesiog tirpstantys burnoje...

Reikės:

125 g miltų,

60 g sviesto,

60 g cukraus,

1 kiaušinio trynio,

žiupsnelio druskos.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės, dedame trynį, įberiame druską ir dar išsukame.

Miltus beriame į dubenį, padarome juose duobutę, į ją sukrečiame sviesto, trynio ir cukraus masę, sumaišome ir greitai išminkome. Dedame į šaldytuvą 1 valandai.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Iškočiojame tešlą iki 0,6-1 cm (kad išeitų įsmeigti dantų krapštuką), išpjaustome sausainukus, atsargiai smeigiame dantų krapštukus bent iki vidurio sausainėlio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 8-12 minučių, kol gražiai pageltonuos.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Šiai idėjai sausainukų formeles geriau rinktis mažesnes - aš net kelias nuo modilino rinkinio pasitelkiau į pagalbą ... Galima čia ir su raidelėmis ar skaičiukais ką sugalvoti... Dantų krapštukai neblogai smeigiasi ir į iškeptus dar šiltus sausainukus, tačiau užtikrinčiau bus, jei įsmeigsite prieš kepdami.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Abi idėjas galite ir sumaišyti kartu, kaip aš padariau nuotraukoje viršuje. Žinoma, galima tiek guminukais, tiek sausainukais puošti neveriant jų ant krapštukų, tačiau tuomet keksiukai turėtų būti aptepti kremu ar glajumi, į kurį būtų galima papuošaliukus nutupdyti. Taip pat šauniai šiomis idėjomis galima puošti ir kitus desertus: pudingus, pyragus ir, žinoma, tortus.

Pabaigai - patiems mažiausiems šių idėjų nesiūlyčiau, nes gali užsigauti dantų krapštuku, arba įsigeisti suvalgyti papuošimus šventei tik prasidėjus...

TAIP PAT KVIEČIAME PARAGAUTI:
2 skanūs patiekalai su jaunomis cukinijomis
Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Ir pačiai pabaigai - keksiukų, kantriai leidusių man juos badyti ir puošti receptas. Šį kartą seniau išbandytame citrininių keksiukų recepte, didelį kiekį sviesto, kuris man nelabai patiko, pakeičiau aliejumi. Rezultatas - nė kiek ne mažiau gardūs ir minkšti kepinukai. Tik į sijonėlius reikia tešlos pilti saikingai, nes jei viršiji, keksiukai taikosi išbėgti į šalis įgaudami keistas nosis. Bet vaikams taip gal net linksmiau?

12 keksiukų reikės:

90 ml pieno,

3 kiaušinių,

120 g cukraus,

200 g miltų,

75 ml neutralaus skonio aliejaus (aš naudojau rapsų),

2 šaukštų aguonų,

3 šaukštų kokoso drožlių,

3 šaukštų avižinių dribsnių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

1 citrinos žievelės.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

Smulkia tarka sutarkuojame citrinos žievelės geltonąją dalį.

Į vieną indą mušame kiaušinius, pilame pieną, aliejų, cukrų. Viską lengvai šakute paplakame, kad susimaišytų.

Į kitą indą persijojame miltus su kepimo milteliais, juos sumaišome su aguonomis, kokoso drožlėmis ir avižiniais dribsniais. Į šį mišinį pilame kiaušinių, pieno,cukraus ir aliejaus masę, įdedame tarkuotą citriną ir išmaišome.

Į keksiukų kepimo formą įtupdome keksiukų sijonėlius, prieš tai kiekvieną patepę riebalais. Į kiekvieną sijonėlį pilame po 2-2,5 šaukštus tešlos, tiek, kad iki sijonėlio viršaus liktų apie 1,5 cm.

Šauname į orkaitę ir kepame 20-25 min. Ar keksiukai iškepę, pasitikriname įbesdami medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti sausas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.