Mokslo metų pradžiai: skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai

Jei tortas gimtadienyje atlieka karaliaus vaidmenį, tai keksiukai yra vaišių karalaičiai. Ir neretai jie vaikų draugiškiau sutinkami nei svarbusis Jo Didenybė. Minkštučiai, gardūs ir tokie patogūs - pačiupai į ranką ir leki žaisti. O jeigu dar gražūs...
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 keksiukų dekoravimo idėjos

Keksiukų dekoravimo būdų galima sugalvoti išties daug. Šiandien pristatau 2 idėjas, kurios atsirado besukant galvą kuo pakeisti popierines dekoracijas, dažnai smeigiamas į šiuos kepinius. Žinoma, jų būna labai žavių, tačiau jei reikia pačiam sėdėti, karpyti, klijuoti... Ar negalima kažkaip paprasčiau? - pagalvojau...

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visuomet pavyksta ir sulaukia pagyrų
Patiekalas iš varškės sūrio, kuris maloniai nustebins

Pirmoji idėja, įgyvendinama tikrai žaibiškai - guminukai! Dailiausiai atrodys iš guminukų suverti vėrinukai - tereikia dantų krapštukų ir įvairiaspalvių saldainėlių. Šiai idėjai rinkitės minkštesnius - kad lengvai suvertumėte, o vaikai dar lengviau nusivertų...

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Su antrąja idėja - smėliniais sausainukais - darbo daugiau. Tačiau sausainukus išsikepti galima iš anksto, prieš kelias dienas. Greitai paruošiami ir tiesiog tirpstantys burnoje...

Reikės:

125 g miltų,

60 g sviesto,

60 g cukraus,

1 kiaušinio trynio,

žiupsnelio druskos.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės, dedame trynį, įberiame druską ir dar išsukame.

Miltus beriame į dubenį, padarome juose duobutę, į ją sukrečiame sviesto, trynio ir cukraus masę, sumaišome ir greitai išminkome. Dedame į šaldytuvą 1 valandai.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Iškočiojame tešlą iki 0,6-1 cm (kad išeitų įsmeigti dantų krapštuką), išpjaustome sausainukus, atsargiai smeigiame dantų krapštukus bent iki vidurio sausainėlio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 8-12 minučių, kol gražiai pageltonuos.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Šiai idėjai sausainukų formeles geriau rinktis mažesnes - aš net kelias nuo modilino rinkinio pasitelkiau į pagalbą ... Galima čia ir su raidelėmis ar skaičiukais ką sugalvoti... Dantų krapštukai neblogai smeigiasi ir į iškeptus dar šiltus sausainukus, tačiau užtikrinčiau bus, jei įsmeigsite prieš kepdami.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Abi idėjas galite ir sumaišyti kartu, kaip aš padariau nuotraukoje viršuje. Žinoma, galima tiek guminukais, tiek sausainukais puošti neveriant jų ant krapštukų, tačiau tuomet keksiukai turėtų būti aptepti kremu ar glajumi, į kurį būtų galima papuošaliukus nutupdyti. Taip pat šauniai šiomis idėjomis galima puošti ir kitus desertus: pudingus, pyragus ir, žinoma, tortus.

Pabaigai - patiems mažiausiems šių idėjų nesiūlyčiau, nes gali užsigauti dantų krapštuku, arba įsigeisti suvalgyti papuošimus šventei tik prasidėjus...

TAIP PAT KVIEČIAME PARAGAUTI:
2 skanūs patiekalai su jaunomis cukinijomis
Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Ir pačiai pabaigai - keksiukų, kantriai leidusių man juos badyti ir puošti receptas. Šį kartą seniau išbandytame citrininių keksiukų recepte, didelį kiekį sviesto, kuris man nelabai patiko, pakeičiau aliejumi. Rezultatas - nė kiek ne mažiau gardūs ir minkšti kepinukai. Tik į sijonėlius reikia tešlos pilti saikingai, nes jei viršiji, keksiukai taikosi išbėgti į šalis įgaudami keistas nosis. Bet vaikams taip gal net linksmiau?

12 keksiukų reikės:

90 ml pieno,

3 kiaušinių,

120 g cukraus,

200 g miltų,

75 ml neutralaus skonio aliejaus (aš naudojau rapsų),

2 šaukštų aguonų,

3 šaukštų kokoso drožlių,

3 šaukštų avižinių dribsnių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

1 citrinos žievelės.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

Smulkia tarka sutarkuojame citrinos žievelės geltonąją dalį.

Į vieną indą mušame kiaušinius, pilame pieną, aliejų, cukrų. Viską lengvai šakute paplakame, kad susimaišytų.

Į kitą indą persijojame miltus su kepimo milteliais, juos sumaišome su aguonomis, kokoso drožlėmis ir avižiniais dribsniais. Į šį mišinį pilame kiaušinių, pieno,cukraus ir aliejaus masę, įdedame tarkuotą citriną ir išmaišome.

Į keksiukų kepimo formą įtupdome keksiukų sijonėlius, prieš tai kiekvieną patepę riebalais. Į kiekvieną sijonėlį pilame po 2-2,5 šaukštus tešlos, tiek, kad iki sijonėlio viršaus liktų apie 1,5 cm.

Šauname į orkaitę ir kepame 20-25 min. Ar keksiukai iškepę, pasitikriname įbesdami medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti sausas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.