Mokslo metų pradžiai: skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai

Jei tortas gimtadienyje atlieka karaliaus vaidmenį, tai keksiukai yra vaišių karalaičiai. Ir neretai jie vaikų draugiškiau sutinkami nei svarbusis Jo Didenybė. Minkštučiai, gardūs ir tokie patogūs - pačiupai į ranką ir leki žaisti. O jeigu dar gražūs...
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 keksiukų dekoravimo idėjos

Keksiukų dekoravimo būdų galima sugalvoti išties daug. Šiandien pristatau 2 idėjas, kurios atsirado besukant galvą kuo pakeisti popierines dekoracijas, dažnai smeigiamas į šiuos kepinius. Žinoma, jų būna labai žavių, tačiau jei reikia pačiam sėdėti, karpyti, klijuoti... Ar negalima kažkaip paprasčiau? - pagalvojau...

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visuomet pavyksta ir sulaukia pagyrų
Patiekalas iš varškės sūrio, kuris maloniai nustebins

Pirmoji idėja, įgyvendinama tikrai žaibiškai - guminukai! Dailiausiai atrodys iš guminukų suverti vėrinukai - tereikia dantų krapštukų ir įvairiaspalvių saldainėlių. Šiai idėjai rinkitės minkštesnius - kad lengvai suvertumėte, o vaikai dar lengviau nusivertų...

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Su antrąja idėja - smėliniais sausainukais - darbo daugiau. Tačiau sausainukus išsikepti galima iš anksto, prieš kelias dienas. Greitai paruošiami ir tiesiog tirpstantys burnoje...

Reikės:

125 g miltų,

60 g sviesto,

60 g cukraus,

1 kiaušinio trynio,

žiupsnelio druskos.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės, dedame trynį, įberiame druską ir dar išsukame.

Miltus beriame į dubenį, padarome juose duobutę, į ją sukrečiame sviesto, trynio ir cukraus masę, sumaišome ir greitai išminkome. Dedame į šaldytuvą 1 valandai.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Iškočiojame tešlą iki 0,6-1 cm (kad išeitų įsmeigti dantų krapštuką), išpjaustome sausainukus, atsargiai smeigiame dantų krapštukus bent iki vidurio sausainėlio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 8-12 minučių, kol gražiai pageltonuos.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Šiai idėjai sausainukų formeles geriau rinktis mažesnes - aš net kelias nuo modilino rinkinio pasitelkiau į pagalbą ... Galima čia ir su raidelėmis ar skaičiukais ką sugalvoti... Dantų krapštukai neblogai smeigiasi ir į iškeptus dar šiltus sausainukus, tačiau užtikrinčiau bus, jei įsmeigsite prieš kepdami.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Abi idėjas galite ir sumaišyti kartu, kaip aš padariau nuotraukoje viršuje. Žinoma, galima tiek guminukais, tiek sausainukais puošti neveriant jų ant krapštukų, tačiau tuomet keksiukai turėtų būti aptepti kremu ar glajumi, į kurį būtų galima papuošaliukus nutupdyti. Taip pat šauniai šiomis idėjomis galima puošti ir kitus desertus: pudingus, pyragus ir, žinoma, tortus.

Pabaigai - patiems mažiausiems šių idėjų nesiūlyčiau, nes gali užsigauti dantų krapštuku, arba įsigeisti suvalgyti papuošimus šventei tik prasidėjus...

TAIP PAT KVIEČIAME PARAGAUTI:
2 skanūs patiekalai su jaunomis cukinijomis
Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Ir pačiai pabaigai - keksiukų, kantriai leidusių man juos badyti ir puošti receptas. Šį kartą seniau išbandytame citrininių keksiukų recepte, didelį kiekį sviesto, kuris man nelabai patiko, pakeičiau aliejumi. Rezultatas - nė kiek ne mažiau gardūs ir minkšti kepinukai. Tik į sijonėlius reikia tešlos pilti saikingai, nes jei viršiji, keksiukai taikosi išbėgti į šalis įgaudami keistas nosis. Bet vaikams taip gal net linksmiau?

12 keksiukų reikės:

90 ml pieno,

3 kiaušinių,

120 g cukraus,

200 g miltų,

75 ml neutralaus skonio aliejaus (aš naudojau rapsų),

2 šaukštų aguonų,

3 šaukštų kokoso drožlių,

3 šaukštų avižinių dribsnių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

1 citrinos žievelės.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

Smulkia tarka sutarkuojame citrinos žievelės geltonąją dalį.

Į vieną indą mušame kiaušinius, pilame pieną, aliejų, cukrų. Viską lengvai šakute paplakame, kad susimaišytų.

Į kitą indą persijojame miltus su kepimo milteliais, juos sumaišome su aguonomis, kokoso drožlėmis ir avižiniais dribsniais. Į šį mišinį pilame kiaušinių, pieno,cukraus ir aliejaus masę, įdedame tarkuotą citriną ir išmaišome.

Į keksiukų kepimo formą įtupdome keksiukų sijonėlius, prieš tai kiekvieną patepę riebalais. Į kiekvieną sijonėlį pilame po 2-2,5 šaukštus tešlos, tiek, kad iki sijonėlio viršaus liktų apie 1,5 cm.

Šauname į orkaitę ir kepame 20-25 min. Ar keksiukai iškepę, pasitikriname įbesdami medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti sausas.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (1)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.