Mokslo metų pradžiai: skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai

Jei tortas gimtadienyje atlieka karaliaus vaidmenį, tai keksiukai yra vaišių karalaičiai. Ir neretai jie vaikų draugiškiau sutinkami nei svarbusis Jo Didenybė. Minkštučiai, gardūs ir tokie patogūs - pačiupai į ranką ir leki žaisti. O jeigu dar gražūs...
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 keksiukų dekoravimo idėjos

Keksiukų dekoravimo būdų galima sugalvoti išties daug. Šiandien pristatau 2 idėjas, kurios atsirado besukant galvą kuo pakeisti popierines dekoracijas, dažnai smeigiamas į šiuos kepinius. Žinoma, jų būna labai žavių, tačiau jei reikia pačiam sėdėti, karpyti, klijuoti... Ar negalima kažkaip paprasčiau? - pagalvojau...

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visuomet pavyksta ir sulaukia pagyrų
Patiekalas iš varškės sūrio, kuris maloniai nustebins

Pirmoji idėja, įgyvendinama tikrai žaibiškai - guminukai! Dailiausiai atrodys iš guminukų suverti vėrinukai - tereikia dantų krapštukų ir įvairiaspalvių saldainėlių. Šiai idėjai rinkitės minkštesnius - kad lengvai suvertumėte, o vaikai dar lengviau nusivertų...

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Su antrąja idėja - smėliniais sausainukais - darbo daugiau. Tačiau sausainukus išsikepti galima iš anksto, prieš kelias dienas. Greitai paruošiami ir tiesiog tirpstantys burnoje...

Reikės:

125 g miltų,

60 g sviesto,

60 g cukraus,

1 kiaušinio trynio,

žiupsnelio druskos.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės, dedame trynį, įberiame druską ir dar išsukame.

Miltus beriame į dubenį, padarome juose duobutę, į ją sukrečiame sviesto, trynio ir cukraus masę, sumaišome ir greitai išminkome. Dedame į šaldytuvą 1 valandai.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.

Iškočiojame tešlą iki 0,6-1 cm (kad išeitų įsmeigti dantų krapštuką), išpjaustome sausainukus, atsargiai smeigiame dantų krapštukus bent iki vidurio sausainėlio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 8-12 minučių, kol gražiai pageltonuos.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Šiai idėjai sausainukų formeles geriau rinktis mažesnes - aš net kelias nuo modilino rinkinio pasitelkiau į pagalbą ... Galima čia ir su raidelėmis ar skaičiukais ką sugalvoti... Dantų krapštukai neblogai smeigiasi ir į iškeptus dar šiltus sausainukus, tačiau užtikrinčiau bus, jei įsmeigsite prieš kepdami.

<span style="color: #ff0000;">Mokslo metų pradžiai:</span> skanūs ir šventiškai dekoruoti keksiukai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Abi idėjas galite ir sumaišyti kartu, kaip aš padariau nuotraukoje viršuje. Žinoma, galima tiek guminukais, tiek sausainukais puošti neveriant jų ant krapštukų, tačiau tuomet keksiukai turėtų būti aptepti kremu ar glajumi, į kurį būtų galima papuošaliukus nutupdyti. Taip pat šauniai šiomis idėjomis galima puošti ir kitus desertus: pudingus, pyragus ir, žinoma, tortus.

Pabaigai - patiems mažiausiems šių idėjų nesiūlyčiau, nes gali užsigauti dantų krapštuku, arba įsigeisti suvalgyti papuošimus šventei tik prasidėjus...

TAIP PAT KVIEČIAME PARAGAUTI:
2 skanūs patiekalai su jaunomis cukinijomis
Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Ir pačiai pabaigai - keksiukų, kantriai leidusių man juos badyti ir puošti receptas. Šį kartą seniau išbandytame citrininių keksiukų recepte, didelį kiekį sviesto, kuris man nelabai patiko, pakeičiau aliejumi. Rezultatas - nė kiek ne mažiau gardūs ir minkšti kepinukai. Tik į sijonėlius reikia tešlos pilti saikingai, nes jei viršiji, keksiukai taikosi išbėgti į šalis įgaudami keistas nosis. Bet vaikams taip gal net linksmiau?

12 keksiukų reikės:

90 ml pieno,

3 kiaušinių,

120 g cukraus,

200 g miltų,

75 ml neutralaus skonio aliejaus (aš naudojau rapsų),

2 šaukštų aguonų,

3 šaukštų kokoso drožlių,

3 šaukštų avižinių dribsnių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

1 citrinos žievelės.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

Smulkia tarka sutarkuojame citrinos žievelės geltonąją dalį.

Į vieną indą mušame kiaušinius, pilame pieną, aliejų, cukrų. Viską lengvai šakute paplakame, kad susimaišytų.

Į kitą indą persijojame miltus su kepimo milteliais, juos sumaišome su aguonomis, kokoso drožlėmis ir avižiniais dribsniais. Į šį mišinį pilame kiaušinių, pieno,cukraus ir aliejaus masę, įdedame tarkuotą citriną ir išmaišome.

Į keksiukų kepimo formą įtupdome keksiukų sijonėlius, prieš tai kiekvieną patepę riebalais. Į kiekvieną sijonėlį pilame po 2-2,5 šaukštus tešlos, tiek, kad iki sijonėlio viršaus liktų apie 1,5 cm.

Šauname į orkaitę ir kepame 20-25 min. Ar keksiukai iškepę, pasitikriname įbesdami medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti sausas.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.