Morkų ir sezamų sausainiai mamos receptas

 (1)
Vaikiškų desertų konkursui Edita atsiuntė morkų ir sezamų sausainių receptą. Pasigaminti juos lengva, tad neabejojame, kad išbandysite ir jūs.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jums reikės:

200 g morkų tarkių (naudojau tuos, kurie lieka po sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude);

200 g sezamo sėklų;

3 vnt. kiaušinių baltymų;

6 - 8 v.š. auksaspalvio sirupo (Dan Sukker);

4 v.š. graikiškų riešutų aliejaus.

Gaminimo eiga:

Visus patiekalui reikalingus produktus: morkų tarkius, kurie lieka po sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude, sezamo sėklas, auksaspalvį sirupą sudedame į indą ir išmaišome iki vientisos masės.

Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų ir baltymus išplakame iki standžių putų. Tuomet atsargiai juos įmaišome su likusia tešla.

Skardą patiesiame kepimo popieriumi ir sausainių formelės pagalba formuojame sausainius: padedame formelę ir į ją įdedame kelis šaukštelius tešlos, šiek tiek suspaudžiame ir formelę atkeliame, taip suformuodami kokios norime formos sausainius (aš naudojau apskritimo formelę).

Sveika ir skanu!

Tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems ir papuošia bei paskanina Jūsų stalą!

Edita A.

Edita dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.