Morkų ir sezamų sausainiai mamos receptas

Vaikiškų desertų konkursui Edita atsiuntė morkų ir sezamų sausainių receptą. Pasigaminti juos lengva, tad neabejojame, kad išbandysite ir jūs.

Jums reikės:

200 g morkų tarkių (naudojau tuos, kurie lieka po sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude);

200 g sezamo sėklų;

3 vnt. kiaušinių baltymų;

6 - 8 v.š. auksaspalvio sirupo (Dan Sukker);

4 v.š. graikiškų riešutų aliejaus.

Gaminimo eiga:

Visus patiekalui reikalingus produktus: morkų tarkius, kurie lieka po sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude, sezamo sėklas, auksaspalvį sirupą sudedame į indą ir išmaišome iki vientisos masės.

Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų ir baltymus išplakame iki standžių putų. Tuomet atsargiai juos įmaišome su likusia tešla.

Skardą patiesiame kepimo popieriumi ir sausainių formelės pagalba formuojame sausainius: padedame formelę ir į ją įdedame kelis šaukštelius tešlos, šiek tiek suspaudžiame ir formelę atkeliame, taip suformuodami kokios norime formos sausainius (aš naudojau apskritimo formelę).

Sveika ir skanu!

Tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems ir papuošia bei paskanina Jūsų stalą!

Edita A.

Edita dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis