Naikinam pomidorų derlių: gardžioji trinta sriuba

 (3)
Pomidorai yra gėris. Daug pomidorų yra labai didelis gėris, reikalaujantis išmonės, ką su jais veikti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vieną vakarą prieš miegą mano vaikas sako: „Mamyte, šiandien mes valgėme pomidorus per pusryčius, per pietus ir vakarienę, ar galėsime rytoj nevalgyti pomidorų?“

Susiėmiau, bet po poros dienų išviriau šią labai gardžią pomidorinę sriubytę, sulapsėjo, net ausys krutėjo ir niekas nesiskundė, kad IR VĖL POMIDORAI.

Reikia:

1 kg pomidorų (arba 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų);

2 morkų;

1 vidutinio dydžio ropinio svogūno (iš esmės tiks ir kitas, kokį turite);

2 salierų lapkočių;

2 česnako skiltelių;

druskos;

kelių šviežio baziliko lapelių (neturint šviežio, galima berti ir nešviežią, o koks yra po ranka ar spintelėj);

pipirų;

poros šaukštų grietinės.

<span style="color: #ff0000;">Naikinam pomidorų derlių:</span> gardžioji trinta sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.

Sriuba gaminama taip:

Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, nulupame odelę, išpjauname šakelę ir kažkiek pasmulkinę sumetame į puodą, įdedame druskos ir viską sutriname trintuvu (liaudiškai vadinamuoju „blenderiu“), tuomet uždedame ant ugnies ir pakaitiname iki virimo. Vietoj viso šito reikalo, kuris užima nemažai laiko ir yra gan nešvarus darbas, galima naudoti ir konservuotus smulkintus pomidorus. Tokiu atveju juos tereikia suberti į puodą ir atlikti tolimesnius žingsnius.

Kai pomidorai puode, susmulkintą svogūną ir morką apkepiname ant keptuvės, kol gražiai paauksuoja ir suminkštėja, suberiame viską į puodą pas pomidorus.

Salierų lapkočius susmulkiname ir dedame į puodą pas pomidorus ir kaičiam puodą. Pagal skonį įberiam druskos ir pipirų, gerai išmaišom. Sriubą verdam apie 15-20 minučių, tuomet suberiame smulkintą česnaką ir bazilikų lapelius, o tada gerai visas daržoves sutriname iki vientisos masės. Pateikiant pagardiname šaukšteliu grietinės (arba dideliu šaukštu, kad mažai burnytei nebūtų karšta).

Tiesą sakant pas mus visos sriubos gardinamos grietine, net tos, kurios šiaip negardinamos. Kad greičiau atvėstų, neretai dedami keli šaukštai grietinės ir tada kyla klausimas, ar sriubą su grietine valgom, ar grietinę su sriuba. Bet tik į sveikatą.

Skanaus ir jums ragaujant!

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas (1)

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!