Naikinam pomidorų derlių: gardžioji trinta sriuba

 (3)
Pomidorai yra gėris. Daug pomidorų yra labai didelis gėris, reikalaujantis išmonės, ką su jais veikti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vieną vakarą prieš miegą mano vaikas sako: „Mamyte, šiandien mes valgėme pomidorus per pusryčius, per pietus ir vakarienę, ar galėsime rytoj nevalgyti pomidorų?“

Susiėmiau, bet po poros dienų išviriau šią labai gardžią pomidorinę sriubytę, sulapsėjo, net ausys krutėjo ir niekas nesiskundė, kad IR VĖL POMIDORAI.

Reikia:

1 kg pomidorų (arba 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų);

2 morkų;

1 vidutinio dydžio ropinio svogūno (iš esmės tiks ir kitas, kokį turite);

2 salierų lapkočių;

2 česnako skiltelių;

druskos;

kelių šviežio baziliko lapelių (neturint šviežio, galima berti ir nešviežią, o koks yra po ranka ar spintelėj);

pipirų;

poros šaukštų grietinės.

<span style="color: #ff0000;">Naikinam pomidorų derlių:</span> gardžioji trinta sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.

Sriuba gaminama taip:

Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, nulupame odelę, išpjauname šakelę ir kažkiek pasmulkinę sumetame į puodą, įdedame druskos ir viską sutriname trintuvu (liaudiškai vadinamuoju „blenderiu“), tuomet uždedame ant ugnies ir pakaitiname iki virimo. Vietoj viso šito reikalo, kuris užima nemažai laiko ir yra gan nešvarus darbas, galima naudoti ir konservuotus smulkintus pomidorus. Tokiu atveju juos tereikia suberti į puodą ir atlikti tolimesnius žingsnius.

Kai pomidorai puode, susmulkintą svogūną ir morką apkepiname ant keptuvės, kol gražiai paauksuoja ir suminkštėja, suberiame viską į puodą pas pomidorus.

Salierų lapkočius susmulkiname ir dedame į puodą pas pomidorus ir kaičiam puodą. Pagal skonį įberiam druskos ir pipirų, gerai išmaišom. Sriubą verdam apie 15-20 minučių, tuomet suberiame smulkintą česnaką ir bazilikų lapelius, o tada gerai visas daržoves sutriname iki vientisos masės. Pateikiant pagardiname šaukšteliu grietinės (arba dideliu šaukštu, kad mažai burnytei nebūtų karšta).

Tiesą sakant pas mus visos sriubos gardinamos grietine, net tos, kurios šiaip negardinamos. Kad greičiau atvėstų, neretai dedami keli šaukštai grietinės ir tada kyla klausimas, ar sriubą su grietine valgom, ar grietinę su sriuba. Bet tik į sveikatą.

Skanaus ir jums ragaujant!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.