Naikinam pomidorų derlių: gardžioji trinta sriuba

 (3)
Pomidorai yra gėris. Daug pomidorų yra labai didelis gėris, reikalaujantis išmonės, ką su jais veikti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vieną vakarą prieš miegą mano vaikas sako: „Mamyte, šiandien mes valgėme pomidorus per pusryčius, per pietus ir vakarienę, ar galėsime rytoj nevalgyti pomidorų?“

Susiėmiau, bet po poros dienų išviriau šią labai gardžią pomidorinę sriubytę, sulapsėjo, net ausys krutėjo ir niekas nesiskundė, kad IR VĖL POMIDORAI.

Reikia:

1 kg pomidorų (arba 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų);

2 morkų;

1 vidutinio dydžio ropinio svogūno (iš esmės tiks ir kitas, kokį turite);

2 salierų lapkočių;

2 česnako skiltelių;

druskos;

kelių šviežio baziliko lapelių (neturint šviežio, galima berti ir nešviežią, o koks yra po ranka ar spintelėj);

pipirų;

poros šaukštų grietinės.

<span style="color: #ff0000;">Naikinam pomidorų derlių:</span> gardžioji trinta sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.

Sriuba gaminama taip:

Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, nulupame odelę, išpjauname šakelę ir kažkiek pasmulkinę sumetame į puodą, įdedame druskos ir viską sutriname trintuvu (liaudiškai vadinamuoju „blenderiu“), tuomet uždedame ant ugnies ir pakaitiname iki virimo. Vietoj viso šito reikalo, kuris užima nemažai laiko ir yra gan nešvarus darbas, galima naudoti ir konservuotus smulkintus pomidorus. Tokiu atveju juos tereikia suberti į puodą ir atlikti tolimesnius žingsnius.

Kai pomidorai puode, susmulkintą svogūną ir morką apkepiname ant keptuvės, kol gražiai paauksuoja ir suminkštėja, suberiame viską į puodą pas pomidorus.

Salierų lapkočius susmulkiname ir dedame į puodą pas pomidorus ir kaičiam puodą. Pagal skonį įberiam druskos ir pipirų, gerai išmaišom. Sriubą verdam apie 15-20 minučių, tuomet suberiame smulkintą česnaką ir bazilikų lapelius, o tada gerai visas daržoves sutriname iki vientisos masės. Pateikiant pagardiname šaukšteliu grietinės (arba dideliu šaukštu, kad mažai burnytei nebūtų karšta).

Tiesą sakant pas mus visos sriubos gardinamos grietine, net tos, kurios šiaip negardinamos. Kad greičiau atvėstų, neretai dedami keli šaukštai grietinės ir tada kyla klausimas, ar sriubą su grietine valgom, ar grietinę su sriuba. Bet tik į sveikatą.

Skanaus ir jums ragaujant!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (3)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.