Naminiai braškiniai ledai

 (7)
Šį rytą pradėjau neįprastais pusryčiais – dubenėliu, pilnu naminių braškinių ledų.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

O geriausia dalis ta, kad ledų aš jau kuris laikas nemėgstu. Man jie tai per riebūs, tai neskanūs, tai per šalti.

Kam nuo vaikystės likau ištikima, tai šaldytų sulčių ledams. Beeeet, dabar "aš nemėgstu ledų" drąsiai keičiu į "aš nemėgstu NEnaminių ledų".

Šis paprastas receptas, aptiktas pas Beatą mano skoniui idealiai tiko. Ledai gaivūs, saldžiarūgščiai, vientisi, maloniai tirpstantys. Ir svarbus momentas – jei turit kokteilių plaktuvą – pagaminami be jokio vargo. Nekantrauju išmėgint ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.

1 litrui ledų pagaminti reikia:

Naminiai braškiniai ledai
skanestai.wordpress.com nuotr.

- 450 g braškių;

- 200 g graikiško jogurto (naudojau "Aistė");

- 180 ml plakamosios grietinėlės 35% riebumo;

- 200 g saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno;

- žiupsnelio druskos;

- 1 a.š. medaus.

Eiga:

Braškes nuplauti, nuimti kotelius ir sudėti į kokteilinę.

Kartu sudėti jogurtą, kondensuotą pieną, medų ir įberti žiupsnelį druskos. Viską gerai suplakti iki vientisos masės.

Naminiai braškiniai ledai
skanestai.wordpress.com nuotr.

Tuomet supilti neplaktą grietinėlę ir dar viską šiek tiek paplakti, kol grietinėlė įsimaišys į braškių masę.

Viską supilti į indą, kuriame šaldysite ledus ir patalpinti į šaldymo kamerą.

Naminiai braškiniai ledai
skanestai.wordpress.com nuotr.

Svarbus žingsnis: kad išvengčiau kristalėlių, apie kuriuos daugelis rašė komentaruose, pasinaudojau Beatos patarimu: po kokių 8 valandų šaldymo, kai ledai dar nebuvo visiškai sukietėję (paragavus jaučiau tikrai nemažai kristalėlių), sukrėčiau juos į kokteilinę ir dar kartą gerai perplakiau.

Todėl ryte valgiau vientisus, malonios konsistencijos ledus. Taigi būtinai rekomenduoju nepatingėti ir vardan tobulų ledų šiek tiek pasiterlioti.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (7)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.