Naminiai ledai per 5 minutes: jokių E!

 (28)
Plakta grietinėlė plius kondensuotas pienas lygu naminiai ledai, paruošiami per 5 minutes! Štai taip, paprastai! Ir nei ledų gaminimo aparatai, nei kokie kiti nekasdieniai agregatai čia nereikalingi. Mūsų namuose, orams šylant, kai neišvengiamai prasideda ledų sezonas, šio deserto atsargos šaldiklyje tampa privalomomis.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kaip šventiniam patiekalui, naminiams ledams aš dedu labai riebų pliusą dėl to, kad juos galima paruošti gerokai iš anksčiau.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Gaminame naminius dažus, skirtus piešti pirštais
Gaminame naminius guminukus

Prieš pat šventę darbai kaip pasiutę puola iš visų pusių, o čia štai išsitrauki iš šaldiklio ir turi nuostabų naminį desertą. Net pasididžiuoti truputį galima... Va taip aukštai iškėlus galvą telieka išdėlioti ledus į indelius!

Pagaminti apie 1,6 l ledų reikės:

900 ml plakamosios grietinėlės (36% riebumo);

1 indelio saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g.)

Naminiai ledai per 5 minutes: jokių E!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Grietinėlę išplakame iki standumo ir į ją, pildami plona srovele, atsargiai, bet stropiai įmaišome kondensuotą pieną, kad pasiskirstytų tolygiai.

Dedame į šaldymui skirtus indelius, kišame į šaldiklį ir po 2-3 valandų jau galime mėgautis ledais!

Vienintelis trūkumas, kad šie ledai, ilgesnį laiką išbuvę šaldiklyje labai stipriai sušąla ir sunkiai dalinasi - todėl geriausia juos šaldyti vienam kartui skirtomis porcijomis. Tokią porciją ištraukite 15-20 min. iki patiekiant, kad kiek atitirptų.

Nors šie naminiai ledai labai gardūs ir vieni, bet jų tikrai nesugadins šviežios ar šaldytos uogos, vaisiai ar truputis juodo šokolado. Išbandykit, nepasigailėsit!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (2)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.