Naminiai šokoladiniai saldainiai: nepatikėsite, kaip tai paprasta

Namuose gaminti šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu kuo puikiausiai jaučiasi tiek saldžių vaišių, tiek valgomos dovanos vaidmenyje. Sušokę į dailią dėžutę, kaspinėliu perrišti jie ne vieną smagurį maloniai nustebins. Pavojingai skanūs ir greitai pagaminami - ko daugiau reikia?
Alvilės Rimaitės šokoladiniai saldainiai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Greiti šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu

Formelių, saldainiams pagaminti reikia formelių! Bet šiandien su jomis jokios bėdos - tuose pačiuose prekybos centruose netrūksta silikoninių formelių saldainiams, tinka ir silikoninės formelės ledukams, dar vienas variantas - mini keksiukų kepimo forma, tik į ją tiesiai šokolado nepilkite, išklokite specialiais popierėliais.

Ir dar - šokoladą saldainiams naudokime kuo kokybiškesnį - šokoladas kepiniams šiuo atveju nepageidautinas. Eime gaminti!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš švenčių stalą ir tinka dovanai
Vaizdo įrašas apie tai, kaip iš tiesų atrodo Kalėdos, kai namuose yra mažų vaikų

27 saldainiams reikės:

50 g balto šokolado;

90 ml žemės riešutų sviesto;

200 g juodo arba pieniško šokolado (tinka ir akytas);

saujos nesūdytų, sutrupintų žemės riešutų (nebūtinai).

Gaminame šokoladinius saldainius su žemės riešutų sviestu:

1. Garuose ištirpiname baltą šokoladą kartu su žemės riešutų sviestu - didesnį puodą su vandeniu užkaičiame ant ugnies, ant jo dedame mažesnį indą su šokoladu ir riešutų sviestu - taip, kad mažesnio indo dugnas nesiliestų su didesniame puode esančiu vandeniu, bet nuo jo kaistų. Sumaišome ir atidedame į šoną, kad kiek atvėstų - nesibaiminame, ši skani masė greitai nesustings.

2. Tuo tarpu tokiu pačiu būdu - ant garų, retkarčiais pamaišydami ištirpiname juodąjį arba pienišką šokoladą.

3. Dabar arbatiniu šaukšteliu sluoksniuosime saldainius į formeles - pradėsime ir baigsime šokolado sluoksniais, į vidurį dėsime žemės riešutų ir baltojo šokolado sluoksnį. Visi sluoksniai turės būti daugmaž vienodo dydžio, pavyzdžiui, mano formelėse telpa 3 sluoksniai po arbatinį šaukštelį.

Dėmesio! Sudėjus 2 pirmuosius sluoksnius - šokolado ir žemės riešutų, saldainius įdėkime 2-3 min. į šaldiklį - tai padaryti nebūtina, bet taip suformuosite dailesnius saldainukus. Ant pašaldytų 2 pirmųjų sluoksnių dedame trečiąjį sluoksnį - šokolado. Jei mūsų saldainių paradinė pusė yra ant dugno (taip dažniausiai sugalvotos silikoninės formelės saldainiams), su saldainukais nieko daugiau nebedarome - dedame į šaldiklį ir paliekame 15 min. kad visiškai sustingtų.

Jei saldainių paradinė pusė viršuje - ją apibarstome žemės riešutų trupiniais ir tik tada dedame į šaldiklį. Prieš patiekdami, šokoladinius saldainius su žemės riešutų sviestu atšildome iki kambario temperatūros.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.