Namuose gaminame kukurūzų spragėsius

Kino vakarėlis - vienas šaunesnių pasirinkimų vaikų šventei, jei ją ruošiate namuose. Parodykit man vaiką, kuris nemėgtų žiūrėti filmukų!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kino vakarėlis anaiptol nereiškia, kad vaikai turi įnikti visą krūvą filmų žiūrėti. Filmuką, jei jis ilgametražis, siūlyčiau žiūrėti tik vieną ir tą pramogą atidedant gimtadienio pabaigai, kai visi išsidūkę, padraugavę ir vaišėm gardžiom pasivaišinę.

Pats filmukas, žinoma, turėtų būti toks, kurį laaabai norėtų pažiūrėti pats sukaktuvininkas. Idealu, jei pataikytumėte padovanoti tokio filmuko įrašą, kuris tuo metu tik pradedamas rodyti kino teatruose ir visi maži piliečiai trūks plyš svajoja jį pamatyti.

TAIP PAT JUMS PATIKS:
Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos labai mėgsta vaikai
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

O kad kino vakarėlis būtų pats tikriausias - pasiruoškite naminių kukurūzų spragėsių! Aš siūlau paruošti pusę saldžių, pusę - sūrių.

Prisipažinsiu: kadaise, neįsigilinusi į spragėsių ruošimo subtilumus likau su gerokai prisvilusiu puodu ir sudegusiais kukurūzais, iš kurių tik vienas kitas išsprogo. Ir visą šį reikalą vainikavo žavus svilėsių kvapas...

Iš tiesų kukurūzų spragėsius paruošti paprasta, tereikia tai daryti atidžiai ir pasirinkti gerą talpų puodą (aš naudoju 3 litrų talpos storesniu dugnu). Kukurūzus naudoju paprastus, skirtus spraginimui, šiukštu ne tuos, kurie skirti ruošti mikrobangų krosnelėje.

Reikės:

100 g kukurūzų spraginimui,

2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar kokoso).

Saldžiam skoniui suteikti:

1 šaukšto miltinio cukraus (cukraus pudros),

1/4-0,5 šaukštelio cinamono

20 g sviesto

Sūriam skoniui suteikti:

0,7-1 šaukštelis druskos,

20 g sviesto.

Iš pradžių pasiruošiame sviestelius skoniui suteikti. Puodelyje ant nedidelės ugnies ištirpiname 40g sviesto, padaliname jį į du indelius. Į vieną įmaišome cukraus pudrą sumaišytą su cinamonu, į kitą - druską.

Įkaitiname puodą, ant jo dugno pilame aliejų, beriame kukurūzus, pažiūrime, kad jie pasiskirstytų vienu sluoksniu, uždengiame dangčiu ir kaitiname.

Išgirdę, kad kukurūzai pradėjo sproginėti, sumažiname ugnį ir gerai pakratome puodą. Kukurūzams kaip reikiant įsišokinėjus, ugnį išjungiame ir vis pakratome puodą, kad kukurūzai nepridegtų ir visi išsproginėtų.

Dangtį atidarome tik kukurūzams nurimus - beriame į du dubenis, ant vieno pilame skystą saldų sviestelį ir gerai gerai išmaišome, ant kito - sūrų ir vėl labai stropiai išmaišome.

Dabar jau tikrai metas pradėti kino seansą!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.