Namuose gaminame kukurūzų spragėsius

Kino vakarėlis - vienas šaunesnių pasirinkimų vaikų šventei, jei ją ruošiate namuose. Parodykit man vaiką, kuris nemėgtų žiūrėti filmukų!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kino vakarėlis anaiptol nereiškia, kad vaikai turi įnikti visą krūvą filmų žiūrėti. Filmuką, jei jis ilgametražis, siūlyčiau žiūrėti tik vieną ir tą pramogą atidedant gimtadienio pabaigai, kai visi išsidūkę, padraugavę ir vaišėm gardžiom pasivaišinę.

Pats filmukas, žinoma, turėtų būti toks, kurį laaabai norėtų pažiūrėti pats sukaktuvininkas. Idealu, jei pataikytumėte padovanoti tokio filmuko įrašą, kuris tuo metu tik pradedamas rodyti kino teatruose ir visi maži piliečiai trūks plyš svajoja jį pamatyti.

TAIP PAT JUMS PATIKS:
Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos labai mėgsta vaikai
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

O kad kino vakarėlis būtų pats tikriausias - pasiruoškite naminių kukurūzų spragėsių! Aš siūlau paruošti pusę saldžių, pusę - sūrių.

Prisipažinsiu: kadaise, neįsigilinusi į spragėsių ruošimo subtilumus likau su gerokai prisvilusiu puodu ir sudegusiais kukurūzais, iš kurių tik vienas kitas išsprogo. Ir visą šį reikalą vainikavo žavus svilėsių kvapas...

Iš tiesų kukurūzų spragėsius paruošti paprasta, tereikia tai daryti atidžiai ir pasirinkti gerą talpų puodą (aš naudoju 3 litrų talpos storesniu dugnu). Kukurūzus naudoju paprastus, skirtus spraginimui, šiukštu ne tuos, kurie skirti ruošti mikrobangų krosnelėje.

Reikės:

100 g kukurūzų spraginimui,

2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar kokoso).

Saldžiam skoniui suteikti:

1 šaukšto miltinio cukraus (cukraus pudros),

1/4-0,5 šaukštelio cinamono

20 g sviesto

Sūriam skoniui suteikti:

0,7-1 šaukštelis druskos,

20 g sviesto.

Iš pradžių pasiruošiame sviestelius skoniui suteikti. Puodelyje ant nedidelės ugnies ištirpiname 40g sviesto, padaliname jį į du indelius. Į vieną įmaišome cukraus pudrą sumaišytą su cinamonu, į kitą - druską.

Įkaitiname puodą, ant jo dugno pilame aliejų, beriame kukurūzus, pažiūrime, kad jie pasiskirstytų vienu sluoksniu, uždengiame dangčiu ir kaitiname.

Išgirdę, kad kukurūzai pradėjo sproginėti, sumažiname ugnį ir gerai pakratome puodą. Kukurūzams kaip reikiant įsišokinėjus, ugnį išjungiame ir vis pakratome puodą, kad kukurūzai nepridegtų ir visi išsproginėtų.

Dangtį atidarome tik kukurūzams nurimus - beriame į du dubenis, ant vieno pilame skystą saldų sviestelį ir gerai gerai išmaišome, ant kito - sūrų ir vėl labai stropiai išmaišome.

Dabar jau tikrai metas pradėti kino seansą!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.