Namuose gaminame kukurūzų spragėsius

Kino vakarėlis - vienas šaunesnių pasirinkimų vaikų šventei, jei ją ruošiate namuose. Parodykit man vaiką, kuris nemėgtų žiūrėti filmukų!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kino vakarėlis anaiptol nereiškia, kad vaikai turi įnikti visą krūvą filmų žiūrėti. Filmuką, jei jis ilgametražis, siūlyčiau žiūrėti tik vieną ir tą pramogą atidedant gimtadienio pabaigai, kai visi išsidūkę, padraugavę ir vaišėm gardžiom pasivaišinę.

Pats filmukas, žinoma, turėtų būti toks, kurį laaabai norėtų pažiūrėti pats sukaktuvininkas. Idealu, jei pataikytumėte padovanoti tokio filmuko įrašą, kuris tuo metu tik pradedamas rodyti kino teatruose ir visi maži piliečiai trūks plyš svajoja jį pamatyti.

TAIP PAT JUMS PATIKS:
Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos labai mėgsta vaikai
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

O kad kino vakarėlis būtų pats tikriausias - pasiruoškite naminių kukurūzų spragėsių! Aš siūlau paruošti pusę saldžių, pusę - sūrių.

Prisipažinsiu: kadaise, neįsigilinusi į spragėsių ruošimo subtilumus likau su gerokai prisvilusiu puodu ir sudegusiais kukurūzais, iš kurių tik vienas kitas išsprogo. Ir visą šį reikalą vainikavo žavus svilėsių kvapas...

Iš tiesų kukurūzų spragėsius paruošti paprasta, tereikia tai daryti atidžiai ir pasirinkti gerą talpų puodą (aš naudoju 3 litrų talpos storesniu dugnu). Kukurūzus naudoju paprastus, skirtus spraginimui, šiukštu ne tuos, kurie skirti ruošti mikrobangų krosnelėje.

Reikės:

100 g kukurūzų spraginimui,

2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar kokoso).

Saldžiam skoniui suteikti:

1 šaukšto miltinio cukraus (cukraus pudros),

1/4-0,5 šaukštelio cinamono

20 g sviesto

Sūriam skoniui suteikti:

0,7-1 šaukštelis druskos,

20 g sviesto.

Iš pradžių pasiruošiame sviestelius skoniui suteikti. Puodelyje ant nedidelės ugnies ištirpiname 40g sviesto, padaliname jį į du indelius. Į vieną įmaišome cukraus pudrą sumaišytą su cinamonu, į kitą - druską.

Įkaitiname puodą, ant jo dugno pilame aliejų, beriame kukurūzus, pažiūrime, kad jie pasiskirstytų vienu sluoksniu, uždengiame dangčiu ir kaitiname.

Išgirdę, kad kukurūzai pradėjo sproginėti, sumažiname ugnį ir gerai pakratome puodą. Kukurūzams kaip reikiant įsišokinėjus, ugnį išjungiame ir vis pakratome puodą, kad kukurūzai nepridegtų ir visi išsproginėtų.

Dangtį atidarome tik kukurūzams nurimus - beriame į du dubenis, ant vieno pilame skystą saldų sviestelį ir gerai gerai išmaišome, ant kito - sūrų ir vėl labai stropiai išmaišome.

Dabar jau tikrai metas pradėti kino seansą!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.