Namuose gaminame kukurūzų spragėsius

Kino vakarėlis - vienas šaunesnių pasirinkimų vaikų šventei, jei ją ruošiate namuose. Parodykit man vaiką, kuris nemėgtų žiūrėti filmukų!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kino vakarėlis anaiptol nereiškia, kad vaikai turi įnikti visą krūvą filmų žiūrėti. Filmuką, jei jis ilgametražis, siūlyčiau žiūrėti tik vieną ir tą pramogą atidedant gimtadienio pabaigai, kai visi išsidūkę, padraugavę ir vaišėm gardžiom pasivaišinę.

Pats filmukas, žinoma, turėtų būti toks, kurį laaabai norėtų pažiūrėti pats sukaktuvininkas. Idealu, jei pataikytumėte padovanoti tokio filmuko įrašą, kuris tuo metu tik pradedamas rodyti kino teatruose ir visi maži piliečiai trūks plyš svajoja jį pamatyti.

TAIP PAT JUMS PATIKS:
Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos labai mėgsta vaikai
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

O kad kino vakarėlis būtų pats tikriausias - pasiruoškite naminių kukurūzų spragėsių! Aš siūlau paruošti pusę saldžių, pusę - sūrių.

Prisipažinsiu: kadaise, neįsigilinusi į spragėsių ruošimo subtilumus likau su gerokai prisvilusiu puodu ir sudegusiais kukurūzais, iš kurių tik vienas kitas išsprogo. Ir visą šį reikalą vainikavo žavus svilėsių kvapas...

Iš tiesų kukurūzų spragėsius paruošti paprasta, tereikia tai daryti atidžiai ir pasirinkti gerą talpų puodą (aš naudoju 3 litrų talpos storesniu dugnu). Kukurūzus naudoju paprastus, skirtus spraginimui, šiukštu ne tuos, kurie skirti ruošti mikrobangų krosnelėje.

Reikės:

100 g kukurūzų spraginimui,

2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar kokoso).

Saldžiam skoniui suteikti:

1 šaukšto miltinio cukraus (cukraus pudros),

1/4-0,5 šaukštelio cinamono

20 g sviesto

Sūriam skoniui suteikti:

0,7-1 šaukštelis druskos,

20 g sviesto.

Iš pradžių pasiruošiame sviestelius skoniui suteikti. Puodelyje ant nedidelės ugnies ištirpiname 40g sviesto, padaliname jį į du indelius. Į vieną įmaišome cukraus pudrą sumaišytą su cinamonu, į kitą - druską.

Įkaitiname puodą, ant jo dugno pilame aliejų, beriame kukurūzus, pažiūrime, kad jie pasiskirstytų vienu sluoksniu, uždengiame dangčiu ir kaitiname.

Išgirdę, kad kukurūzai pradėjo sproginėti, sumažiname ugnį ir gerai pakratome puodą. Kukurūzams kaip reikiant įsišokinėjus, ugnį išjungiame ir vis pakratome puodą, kad kukurūzai nepridegtų ir visi išsproginėtų.

Dangtį atidarome tik kukurūzams nurimus - beriame į du dubenis, ant vieno pilame skystą saldų sviestelį ir gerai gerai išmaišome, ant kito - sūrų ir vėl labai stropiai išmaišome.

Dabar jau tikrai metas pradėti kino seansą!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.