Namuose gaminame kukurūzų spragėsius (1)

Kino vakarėlis - vienas šaunesnių pasirinkimų vaikų šventei, jei ją ruošiate namuose. Parodykit man vaiką, kuris nemėgtų žiūrėti filmukų!


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Traškūs vištienos gabaliukai, kuriuos labai mėgsta vaikai
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

O kad kino vakarėlis būtų pats tikriausias - pasiruoškite naminių kukurūzų spragėsių! Aš siūlau paruošti pusę saldžių, pusę - sūrių.

Prisipažinsiu: kadaise, neįsigilinusi į spragėsių ruošimo subtilumus likau su gerokai prisvilusiu puodu ir sudegusiais kukurūzais, iš kurių tik vienas kitas išsprogo. Ir visą šį reikalą vainikavo žavus svilėsių kvapas...

Iš tiesų kukurūzų spragėsius paruošti paprasta, tereikia tai daryti atidžiai ir pasirinkti gerą talpų puodą (aš naudoju 3 litrų talpos storesniu dugnu). Kukurūzus naudoju paprastus, skirtus spraginimui, šiukštu ne tuos, kurie skirti ruošti mikrobangų krosnelėje.

Reikės:

100 g kukurūzų spraginimui,

2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar kokoso).

Saldžiam skoniui suteikti:

1 šaukšto miltinio cukraus (cukraus pudros),

1/4-0,5 šaukštelio cinamono

20 g sviesto

Sūriam skoniui suteikti:

0,7-1 šaukštelis druskos,

20 g sviesto.

Iš pradžių pasiruošiame sviestelius skoniui suteikti. Puodelyje ant nedidelės ugnies ištirpiname 40g sviesto, padaliname jį į du indelius. Į vieną įmaišome cukraus pudrą sumaišytą su cinamonu, į kitą - druską.

Įkaitiname puodą, ant jo dugno pilame aliejų, beriame kukurūzus, pažiūrime, kad jie pasiskirstytų vienu sluoksniu, uždengiame dangčiu ir kaitiname.

Išgirdę, kad kukurūzai pradėjo sproginėti, sumažiname ugnį ir gerai pakratome puodą. Kukurūzams kaip reikiant įsišokinėjus, ugnį išjungiame ir vis pakratome puodą, kad kukurūzai nepridegtų ir visi išsproginėtų.

Dangtį atidarome tik kukurūzams nurimus - beriame į du dubenis, ant vieno pilame skystą saldų sviestelį ir gerai gerai išmaišome, ant kito - sūrų ir vėl labai stropiai išmaišome.

Dabar jau tikrai metas pradėti kino seansą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis