Ne pyragas ir ne duona, bet labai skanu

Moliūginiai keksiukai ir sausainiai, moliūgai varškės apkepe, sriuboje, kukuliuose ir visur aplink, tikras moliūgmetis - ne kitaip. Net pradėjau žvalgytis į veidrodį, ar dar negeltonuoju - juk beta karoteno moliūgai turi daugiau nei morkos... Į vaikus pažiūrėjau - nieko, skruostai rausvučiai, viskas tvarkoje, vadinasi galime dar vieną moliūginį receptą pabandyti!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Moliūgų ir sezamų duona

Moliūgų ir sezamų duoną kepiau pagal amerikietišką receptą iš knygos „Gaminame patys", receptą šiek tiek pakeitusi. Moliūgų duona - tarpinis variantas tarp pyrago ir duonos: minkšta, puri, nuo moliūgų nuostabiai geltona ir saldi. Mano vaikams ji be galo patiko - ir mieliausiai ją valgė vieną, net taip mėgstamo sviesto nepanoro užsitepti.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Pyragas "greitukas", kuris patiks ir visko mačiusiems
Saulės kibinai: gardūs ir nesunkiai pagaminami

2 kepaliukams reikės:

640 g miltų,

50 g cukraus,

4 šaukštelių kepimo miltelių,

1 šaukštelio druskos,

250 ml ir 2 šaukštų pieno,

1 kiaušinio,

250 ml trintų moliūgų*,

80 ml aliejaus,

1 gero šaukšto sezamų sėklų.

Ne pyragas ir ne duona, bet labai skanu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame duoną:

1. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.

2. Į didelį indą persijojame miltus su kepimo milteliais, beriame druską ir cukrų, išmaišome.

3. Kitame inde išplakame kiaušinį su 250 ml pieno. 2 šaukštus pieno pasiliekame. Į pieno ir kiaušinio plakinį įmaišome trintus moliūgus ir aliejų. Miltų mišinio viduryje padarome duobutę, į ją pilame kiaušinio ir moliūgų masę ir šakute išmaišome iki vientisos masės.

4. Išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkome 3-5 minutes, kad minklė taptų vientisa.

5. Suformuojame 2 kepaliukus ir dedame į riebalais pateptas, miltais per sietelį pabarstytas kepimo formas ar skardą. Aštriu peiliu duonos viršuje padarome 2-3 įpjovas. Aptepame pasiliktais 2 šaukštais pieno. Apibarstome sezamų sėklomis.

6. Kepame 25 minutes, vėliau sumažiname temperatūrą iki 190 laipsnių ir kepame dar 15 minučių. Ar duona iškepus, patikrinkite atsargiai apversdami kepaliuką ir pabelsdami į jos dugną - garsas turi būti duslus, lyg duona būtų tuščiavidurė.

*Nuluptą moliūgą supjaustome kelių centimetrų dydžio gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių kol suminkštės. Atvėsiname ir sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingus 250 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 550 g moliūgo.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.