Ne pyragas ir ne duona, bet labai skanu

Moliūginiai keksiukai ir sausainiai, moliūgai varškės apkepe, sriuboje, kukuliuose ir visur aplink, tikras moliūgmetis - ne kitaip. Net pradėjau žvalgytis į veidrodį, ar dar negeltonuoju - juk beta karoteno moliūgai turi daugiau nei morkos... Į vaikus pažiūrėjau - nieko, skruostai rausvučiai, viskas tvarkoje, vadinasi galime dar vieną moliūginį receptą pabandyti!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Moliūgų ir sezamų duona

Moliūgų ir sezamų duoną kepiau pagal amerikietišką receptą iš knygos „Gaminame patys", receptą šiek tiek pakeitusi. Moliūgų duona - tarpinis variantas tarp pyrago ir duonos: minkšta, puri, nuo moliūgų nuostabiai geltona ir saldi. Mano vaikams ji be galo patiko - ir mieliausiai ją valgė vieną, net taip mėgstamo sviesto nepanoro užsitepti.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Pyragas "greitukas", kuris patiks ir visko mačiusiems
Saulės kibinai: gardūs ir nesunkiai pagaminami

2 kepaliukams reikės:

640 g miltų,

50 g cukraus,

4 šaukštelių kepimo miltelių,

1 šaukštelio druskos,

250 ml ir 2 šaukštų pieno,

1 kiaušinio,

250 ml trintų moliūgų*,

80 ml aliejaus,

1 gero šaukšto sezamų sėklų.

Ne pyragas ir ne duona, bet labai skanu
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame duoną:

1. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.

2. Į didelį indą persijojame miltus su kepimo milteliais, beriame druską ir cukrų, išmaišome.

3. Kitame inde išplakame kiaušinį su 250 ml pieno. 2 šaukštus pieno pasiliekame. Į pieno ir kiaušinio plakinį įmaišome trintus moliūgus ir aliejų. Miltų mišinio viduryje padarome duobutę, į ją pilame kiaušinio ir moliūgų masę ir šakute išmaišome iki vientisos masės.

4. Išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkome 3-5 minutes, kad minklė taptų vientisa.

5. Suformuojame 2 kepaliukus ir dedame į riebalais pateptas, miltais per sietelį pabarstytas kepimo formas ar skardą. Aštriu peiliu duonos viršuje padarome 2-3 įpjovas. Aptepame pasiliktais 2 šaukštais pieno. Apibarstome sezamų sėklomis.

6. Kepame 25 minutes, vėliau sumažiname temperatūrą iki 190 laipsnių ir kepame dar 15 minučių. Ar duona iškepus, patikrinkite atsargiai apversdami kepaliuką ir pabelsdami į jos dugną - garsas turi būti duslus, lyg duona būtų tuščiavidurė.

*Nuluptą moliūgą supjaustome kelių centimetrų dydžio gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių kol suminkštės. Atvėsiname ir sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingus 250 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 550 g moliūgo.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.