Neišmeskite ridikėlių lapų – išvirkite gardžios sriubos

 (1)
Kol ridikėliai karaliauja, išnaudokime juos. Ką darote su ridikėlių lapais? Išmetate? Taip darydavome ir mes, kol nepaskanavome ridikėlių lapų sriubos.
© Mažylio receptai nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Skonis įdomus, spalva graži, o ne vegetarams, viską rekomenduojame paskaninti gabalėliu mėgstamos mėsytės. Bus dar skaniau.

Sudėtis

- 2 ryšulėlių ridikėlių lapai;

- 2 bulvės;

- 1 morka;

- 1 svogūnas;

- žiupsnelis druskos;

- prieskoninių žolelių;

- 1 šaukštas grietinės.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Gardumėlis: bananai tešloje
Sultingi kibinai

Paruošimas

1. Gerai nuplaukite ridikėlių lapus. Pavytusius atrinkite ir išmeskite.

2. Nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite bulves ir morką, nulupkite svogūną.

3. Užvirinkite vandenį, įverkite kiek druskos ir jame kartu virkite bulves, svogūną, morką ir ridikėlių lapus.

4. Kai daržovės bus minkštos, berkite prieskonines žoleles, didesnę dalį vandens nupilkite (į lėkštę, jeigu dar prireiktų) ir viską sutrinkite elektrine trintuve. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, įpilkite truputį daržovių nuoviro, kurį neseniai nupylėte. Sriubą paskaninkite grietine. Ją papuošti galite pjaustytais ridikėliais.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.