Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške

 (5)
Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

O ir pavadinami jie būna įvairiai - bulviniai kukuliai, šilkiniai kukuliai, bulviniai dubenėliai ir panašiai. Tokie kukuliai gali būti verdami ir visai be įdaro, ir su mėsos įdaru.

Šis kukulių su varške receptas yra pritaikytas, patobulintas pagal mūsų šeimos skonio receptorius. Juos skaniai kirto ir mūsų mažasis - taigi, subalansuota visai šeimai.

Maždaug 3 porcijoms:

500-600 g bulvių;

3-4 v.š. krakmolo;

1 kiaušinis;

žiupsnis druskos.

Įdarui:

~250 g varškės;

1 kiaušinio;

žiupsnelio druskos;

skiltelės česnako;

1 svogūno, pakepinto;

dvi saujos tarkuoto sūrio;

šviežių/džiovintų mėtų arba peletrūno arba krapų.

Gaminimas:

Bulves nuplauname ir išverdame su lupenomis.

Išvirusias ir pravėsusias nulupame ir sumalame su mėsmale. Dar kai kurios šeimininkės sutarkuoja virtas bulves burokine tarka - irgi idėja. Svarbiausia, kad neturi būti gumuliukų.

Į bulvių košę įmušame kiaušinį, dedame krakmolą, beriame druskos, ranka išmaišome. Pasidarome vienodo dydžio kukuliukus ir sudedame ant krakmolu pabarstytos (kitaip prilips) lentutės.

Įdarui varškę sutriname su kiaušiniu, įspaustu česnaku, pakepintu svogūnu, druska, tarkuotu sūriu ir mėtomis. Gerai išmaišome.

Iš bulvių kukuliukų padarome plokščią apskritimą, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame ir rankomis padailiname kukulį - skritulį. Ir taip visus kukuliukus.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške
© Asmeninio albumo nuotr.

Dedame juos į verdantį vandenį ir verdame, kol iškyla, apie 5 min.

Padažui tinka tiesiog grietinė arba pakaitintas grietinės ir sviesto padažas, galbūt dar ir pakepintas svogūnas, gal spirgiukų padažas ar grybų - viskas tinka, kas patinka.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.