Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su mokyklos laikais.

O ir pavadinami šie kukuliai būna įvairiai - bulviniai kukuliai, šilkiniai kukuliai, bulviniai dubenėliai ir panašiai. Tokie kukuliai gali būti verdami ir visai be įdaro, ir su mėsos įdaru.


Šis kukulių su varške receptas yra pritaikytas, patobulintas pagal mūsų šeimos skonio receptorius. Juos skaniai kirto ir mūsų mažasis - taigi, subalansuota visai šeimai.


Maždaug 3 porcijoms:


500-600 g bulvių;


3-4 v.š. krakmolo;


1 kiaušinis;


žiupsnis druskos.


Įdarui:


~250 g varškės;


1 kiaušinio;


žiupsnelio druskos;


skiltelės česnako;


1 svogūno, pakepinto;


dvi saujos tarkuoto sūrio;


šviežių/džiovintų mėtų arba peletrūno arba krapų.


Gaminimas:


Bulves nuplauname ir išverdame su lupenomis.


Išvirusias ir pravėsusias nulupame ir sumalame su mėsmale. Dar kai kurios šeimininkės sutarkuoja virtas bulves burokine tarka - irgi idėja. Svarbiausia, kad neturi būti gumuliukų.


Į bulvių košę įmušame kiaušinį, dedame krakmolą, beriame druskos, ranka išmaišome. Pasidarome vienodo dydžio kukuliukus ir sudedame ant krakmolu pabarstytos (kitaip prilips) lentutės.


Įdarui varškę sutriname su kiaušiniu, įspaustu česnaku, pakepintu svogūnu, druska, tarkuotu sūriu ir mėtomis. Gerai išmaišome.


Iš bulvių kukuliukų padarome plokščią apskritimą, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame ir rankomis padailiname kukulį - skritulį. Ir taip visus kukuliukus.


Asmeninio albumo nuotr.


Dedame juos į verdantį vandenį ir verdame, kol iškyla, apie 5 min.


Padažui tinka tiesiog grietinė arba pakaitintas grietinės ir sviesto padažas, galbūt dar ir pakepintas svogūnas, gal spirgiukų padažas ar grybų - viskas tinka, kas patinka.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis