Nekeptas braškių ir kukurūzų dribsnių tortas Mažiems ir dideliems

 (6)
Nekeptas tortas su braškėmis, kurį vos suvalgę imsite planuoti gaminti vėl.
© Shutterstock nuotr.

Šį receptą atsiuntė dviejų vaikučių mama Miglė. Pasak jos, pagaminti šį skanėstą ji neužtrunka ilgiau kaip pusė valandos, virtuvėje padėti galima pasikviesti ir vaikus.

Šiam tortui reikia:

250 baltojo šokolado;

100 g migdolų drožlių;

100 g kukurūzų dribsnių;

600 g braškių;

250 gramų grietinėlės.

Kaip gaminti? Žingsnis po žingsnio.

Keptuvėje be riebalų pakepinkite iki aukso spalvos migdolus.

Sutarkuokite apie 30 g šokolado ir atidėkite. Likusį šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

Ištirpdytą šokoladą sumaišykite su migdolų drožlėmis bei kukurūzų dribsniais.

Į atsegamą formą įdėkite kepimo popieriaus ir dėkite masę. Tvirtai ją paspauskite, lyg suslėgdami. 

Nuplaukite ir supjaustykite braškes.

Išplakite grietinėlę iki standumo ir uždėkite ant torto viršaus.

Sudėliokite gražiai braškes, galite perpjauti, jei jos didelės.

Ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado.

Dėkite į šaldytuvą ir palaukite, kol sustings.

Kvieskite valgytojus arčiau. Paprastai antrą kartą raginti nereikia.

Laukiame ir Jūsų firminių receptų bei patiekalų! Mūsų adresas: tavovaikas@delfi.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (4)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.