Nekeptas gaivus mėlynių pyragas

 (1)
Trijų vaikučių mamos Saulės receptas, kaip pasigaminti vasarišką mėlynių pyragą. Jis nekeptas, taigi, išlieka visi vitaminai, esantys uogose.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

400 g grietinės;

400 ml vandens;

4 valg. šaukštų želatinos;

pusės stiklinės cukraus (galima ir daugiau);

stiklinės mėlynių (galima ir daugiau);

minkštų vaflių, kitaip vadinamųjų belgiškais (mano formai apie 20 cm užtenka pusės pakelio).

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Idealu karštai dienai: 6 naminiai gėrimai
Naminiai ledai per 5 minutes

Kaip gaminti?

Pirmiausia želatiną brinkiname visame 400 ml virintame vandenyje apie 30 min. Pakaitiname, kol išsilydo (tik neužverdame) ir paliekame ataušti. 

Tuo metu formą (gali būti kepimo ar šiaip koks indas) išklojame minkštais vafliais. 

Puode išsukame grietinę su cukrumi (nereikia kad cukrus ištirptų). Paragaujame - jei trūksta saldumo, įdedame dar truputį cukraus. Kadangi grietinę atskiesime su vandeniu kuriame brinko želatina, tai saldumas truputį sumažės. 

Suberiame mėlynes.

Tuomet supilame jau praaušusią želatiną ir išmaišome. 

Grietinės mišinį užpilame ant vaflių. 

Formą statome į šaldytuvą kelioms valandoms kol sustings. Jei norime greičiau - dedame į šaldymo kamerą. 

Nekeptas gaivus mėlynių pyragas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

P.S.  Uogas aš keičiu pagal sezoną. Vasaros pradžioje dedu truputį pasmulkintas braškes, vėliau  šilauoges. Rudeniop - avietes. O žiemą esu dėjusi ir mandarinų. Tiesa, pyrago viršų dar dažnai pabarstau tarkuotu šokoladu ar riešutais, kokoso drožlėmis.

www.saulesreceptai.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (18)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.

Gardieji virtiniai su bulvėmis (4)

Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.

3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias

Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar (5)

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai (41)

Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.

Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas (12)

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Naminiai ledai, kuriems prireiks vos 3 produktų (6)

Vasara ir ledai - du neatskiriami sinonimai. Jeigu nesate niekada namuose gaminę ledų, skubame nuraminti, jog tai iš tiesų labai nesunku. Kviečiame išbandyti.

Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai

Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.