Nekeptas gaivus mėlynių pyragas

 (1)
Trijų vaikučių mamos Saulės receptas, kaip pasigaminti vasarišką mėlynių pyragą. Jis nekeptas, taigi, išlieka visi vitaminai, esantys uogose.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

400 g grietinės;

400 ml vandens;

4 valg. šaukštų želatinos;

pusės stiklinės cukraus (galima ir daugiau);

stiklinės mėlynių (galima ir daugiau);

minkštų vaflių, kitaip vadinamųjų belgiškais (mano formai apie 20 cm užtenka pusės pakelio).

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Idealu karštai dienai: 6 naminiai gėrimai
Naminiai ledai per 5 minutes

Kaip gaminti?

Pirmiausia želatiną brinkiname visame 400 ml virintame vandenyje apie 30 min. Pakaitiname, kol išsilydo (tik neužverdame) ir paliekame ataušti. 

Tuo metu formą (gali būti kepimo ar šiaip koks indas) išklojame minkštais vafliais. 

Puode išsukame grietinę su cukrumi (nereikia kad cukrus ištirptų). Paragaujame - jei trūksta saldumo, įdedame dar truputį cukraus. Kadangi grietinę atskiesime su vandeniu kuriame brinko želatina, tai saldumas truputį sumažės. 

Suberiame mėlynes.

Tuomet supilame jau praaušusią želatiną ir išmaišome. 

Grietinės mišinį užpilame ant vaflių. 

Formą statome į šaldytuvą kelioms valandoms kol sustings. Jei norime greičiau - dedame į šaldymo kamerą. 

Nekeptas gaivus mėlynių pyragas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

P.S.  Uogas aš keičiu pagal sezoną. Vasaros pradžioje dedu truputį pasmulkintas braškes, vėliau  šilauoges. Rudeniop - avietes. O žiemą esu dėjusi ir mandarinų. Tiesa, pyrago viršų dar dažnai pabarstau tarkuotu šokoladu ar riešutais, kokoso drožlėmis.

www.saulesreceptai.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.