Nekeptas gaivus mėlynių pyragas

 (1)
Trijų vaikučių mamos Saulės receptas, kaip pasigaminti vasarišką mėlynių pyragą. Jis nekeptas, taigi, išlieka visi vitaminai, esantys uogose.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

400 g grietinės;

400 ml vandens;

4 valg. šaukštų želatinos;

pusės stiklinės cukraus (galima ir daugiau);

stiklinės mėlynių (galima ir daugiau);

minkštų vaflių, kitaip vadinamųjų belgiškais (mano formai apie 20 cm užtenka pusės pakelio).

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Idealu karštai dienai: 6 naminiai gėrimai
Naminiai ledai per 5 minutes

Kaip gaminti?

Pirmiausia želatiną brinkiname visame 400 ml virintame vandenyje apie 30 min. Pakaitiname, kol išsilydo (tik neužverdame) ir paliekame ataušti. 

Tuo metu formą (gali būti kepimo ar šiaip koks indas) išklojame minkštais vafliais. 

Puode išsukame grietinę su cukrumi (nereikia kad cukrus ištirptų). Paragaujame - jei trūksta saldumo, įdedame dar truputį cukraus. Kadangi grietinę atskiesime su vandeniu kuriame brinko želatina, tai saldumas truputį sumažės. 

Suberiame mėlynes.

Tuomet supilame jau praaušusią želatiną ir išmaišome. 

Grietinės mišinį užpilame ant vaflių. 

Formą statome į šaldytuvą kelioms valandoms kol sustings. Jei norime greičiau - dedame į šaldymo kamerą. 

Nekeptas gaivus mėlynių pyragas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

P.S.  Uogas aš keičiu pagal sezoną. Vasaros pradžioje dedu truputį pasmulkintas braškes, vėliau  šilauoges. Rudeniop - avietes. O žiemą esu dėjusi ir mandarinų. Tiesa, pyrago viršų dar dažnai pabarstau tarkuotu šokoladu ar riešutais, kokoso drožlėmis.

www.saulesreceptai.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (3)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.