Nekeptas gaivus mėlynių pyragas

 (1)
Trijų vaikučių mamos Saulės receptas, kaip pasigaminti vasarišką mėlynių pyragą. Jis nekeptas, taigi, išlieka visi vitaminai, esantys uogose.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

400 g grietinės;

400 ml vandens;

4 valg. šaukštų želatinos;

pusės stiklinės cukraus (galima ir daugiau);

stiklinės mėlynių (galima ir daugiau);

minkštų vaflių, kitaip vadinamųjų belgiškais (mano formai apie 20 cm užtenka pusės pakelio).

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Idealu karštai dienai: 6 naminiai gėrimai
Naminiai ledai per 5 minutes

Kaip gaminti?

Pirmiausia želatiną brinkiname visame 400 ml virintame vandenyje apie 30 min. Pakaitiname, kol išsilydo (tik neužverdame) ir paliekame ataušti. 

Tuo metu formą (gali būti kepimo ar šiaip koks indas) išklojame minkštais vafliais. 

Puode išsukame grietinę su cukrumi (nereikia kad cukrus ištirptų). Paragaujame - jei trūksta saldumo, įdedame dar truputį cukraus. Kadangi grietinę atskiesime su vandeniu kuriame brinko želatina, tai saldumas truputį sumažės. 

Suberiame mėlynes.

Tuomet supilame jau praaušusią želatiną ir išmaišome. 

Grietinės mišinį užpilame ant vaflių. 

Formą statome į šaldytuvą kelioms valandoms kol sustings. Jei norime greičiau - dedame į šaldymo kamerą. 

Nekeptas gaivus mėlynių pyragas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

P.S.  Uogas aš keičiu pagal sezoną. Vasaros pradžioje dedu truputį pasmulkintas braškes, vėliau  šilauoges. Rudeniop - avietes. O žiemą esu dėjusi ir mandarinų. Tiesa, pyrago viršų dar dažnai pabarstau tarkuotu šokoladu ar riešutais, kokoso drožlėmis.

www.saulesreceptai.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.