Nekeptas gaivus mėlynių pyragas

Trijų vaikučių mamos Saulės receptas, kaip pasigaminti vasarišką mėlynių pyragą. Jis nekeptas, taigi, išlieka visi vitaminai, esantys uogose.

Reikia:

400 g grietinės;

400 ml vandens;

4 valg. šaukštų želatinos;

pusės stiklinės cukraus (galima ir daugiau);

stiklinės mėlynių (galima ir daugiau);

minkštų vaflių, kitaip vadinamųjų belgiškais (mano formai apie 20 cm užtenka pusės pakelio).

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Idealu karštai dienai: 6 naminiai gėrimai
Naminiai ledai per 5 minutes

Kaip gaminti?

Pirmiausia želatiną brinkiname visame 400 ml virintame vandenyje apie 30 min. Pakaitiname, kol išsilydo (tik neužverdame) ir paliekame ataušti. 

Tuo metu formą (gali būti kepimo ar šiaip koks indas) išklojame minkštais vafliais. 

Puode išsukame grietinę su cukrumi (nereikia kad cukrus ištirptų). Paragaujame - jei trūksta saldumo, įdedame dar truputį cukraus. Kadangi grietinę atskiesime su vandeniu kuriame brinko želatina, tai saldumas truputį sumažės. 

Suberiame mėlynes.

Tuomet supilame jau praaušusią želatiną ir išmaišome. 

Grietinės mišinį užpilame ant vaflių. 

Formą statome į šaldytuvą kelioms valandoms kol sustings. Jei norime greičiau - dedame į šaldymo kamerą. 

Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!

P.S.  Uogas aš keičiu pagal sezoną. Vasaros pradžioje dedu truputį pasmulkintas braškes, vėliau  šilauoges. Rudeniop - avietes. O žiemą esu dėjusi ir mandarinų. Tiesa, pyrago viršų dar dažnai pabarstau tarkuotu šokoladu ar riešutais, kokoso drožlėmis.

www.saulesreceptai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis