Nekeptas ir gaivus tinginys su varške ir uogomis

 (5)
Labai noriu pasidalinti šiuo labai skaniu, gaiviu ir vasarišku tinginuku.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Prisipažinsiu, ilgą laiką maniau, kad tinginiai būna šokoladiniai ir karameliniai, bet vieną dieną bevartydama senas receptų knygas aptikau štai šį. Kartą padariau ir dabar tai yra vienas iš mano mėgstamiausių desertų vasarą, kai sunkių, riebių tortų visai nesinori.

Didžiausias šio pyrago privalumas yra tas, kad šį tortą gali daryti vaikas pats (priklausomai nuo amžiaus, žinoma), kadangi nieko kaitinti ar kepti nereikia, visi produktai saugūs ir neapdoroti termiškai, arba bent mažosios rankytės gali būti didžios pagalbininkės.

Asmeninio arch. nuotr.

Produktai, kurių reikės:

400 g riebesnės varškės (kambario temperatūros);

400 g sausainių („Gaidelis" ar pan.). Pastaba: jų galite paimti šiek tiek daugiau, nes jei šį darbelį atliks mažosios rankytės, labai tikėtina, kad dalis nukeliaus ne į dubenį;

1 pakelis kambario temperatūros sviesto (180-200 g);

150 g cukraus;

20 g vanilinio cukraus;

puslitris šaldytų arba šviežių uogų.

Gaminimas:

Pirmiausia smulkiai sulaužomi sausainiai į atskirą didesnį dubenį.

Varškę pertriname, sviestą išplakame iki purios masės su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sumaišome su pertrinta varške (ir sviestas, ir varškė turi būti kambario temperatūros, nes kieto sviesto neišplaksite, o jis sudėję į šaltą varškę greitai stings ir gerai neišsimaišys). Tuomet į sausainius dedame varškės masę ir gerai išmaišome, kad visi sausainiai apliptų varškės mase.

Švarias uogas nusausiname, jei naudosite šaldytas uogas, įsitikinkite, kad jos nėra per daug "pasileidusios", t.y. labai drėgnos, šlapios, jei taip yra, kiek įmanoma daugiau skysčio pašalinkite arba dėkite 1,5 normos sviesto, nes kitaip pyragas išbyrės gabalais, nesustings. Tuomet uogas sudedame į sausainių ir varškės masę, išmaišome. Pasiliekame gražesnių uogų papuošimui.

Asmeninio arch. nuotr

Formą, kurioje bus stingdinamas pyragas išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele (jei forma silikoninė - to daryti visai nereikia) ir sudėkite visą pyrago masę. Šakute paspausdami, kad neliktų oro tarpų, išlyginame pyrago viršų ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų bent kelioms valandoms. Geriausia būtų palaikyti per naktį, kad tortas subręstų, sausainiai kažkiek suminkštėtų.

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.