Nekeptas ir gaivus tinginys su varške ir uogomis

 (5)
Labai noriu pasidalinti šiuo labai skaniu, gaiviu ir vasarišku tinginuku.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Prisipažinsiu, ilgą laiką maniau, kad tinginiai būna šokoladiniai ir karameliniai, bet vieną dieną bevartydama senas receptų knygas aptikau štai šį. Kartą padariau ir dabar tai yra vienas iš mano mėgstamiausių desertų vasarą, kai sunkių, riebių tortų visai nesinori.

Didžiausias šio pyrago privalumas yra tas, kad šį tortą gali daryti vaikas pats (priklausomai nuo amžiaus, žinoma), kadangi nieko kaitinti ar kepti nereikia, visi produktai saugūs ir neapdoroti termiškai, arba bent mažosios rankytės gali būti didžios pagalbininkės.

Asmeninio arch. nuotr.

Produktai, kurių reikės:

400 g riebesnės varškės (kambario temperatūros);

400 g sausainių („Gaidelis" ar pan.). Pastaba: jų galite paimti šiek tiek daugiau, nes jei šį darbelį atliks mažosios rankytės, labai tikėtina, kad dalis nukeliaus ne į dubenį;

1 pakelis kambario temperatūros sviesto (180-200 g);

150 g cukraus;

20 g vanilinio cukraus;

puslitris šaldytų arba šviežių uogų.

Gaminimas:

Pirmiausia smulkiai sulaužomi sausainiai į atskirą didesnį dubenį.

Varškę pertriname, sviestą išplakame iki purios masės su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sumaišome su pertrinta varške (ir sviestas, ir varškė turi būti kambario temperatūros, nes kieto sviesto neišplaksite, o jis sudėję į šaltą varškę greitai stings ir gerai neišsimaišys). Tuomet į sausainius dedame varškės masę ir gerai išmaišome, kad visi sausainiai apliptų varškės mase.

Švarias uogas nusausiname, jei naudosite šaldytas uogas, įsitikinkite, kad jos nėra per daug "pasileidusios", t.y. labai drėgnos, šlapios, jei taip yra, kiek įmanoma daugiau skysčio pašalinkite arba dėkite 1,5 normos sviesto, nes kitaip pyragas išbyrės gabalais, nesustings. Tuomet uogas sudedame į sausainių ir varškės masę, išmaišome. Pasiliekame gražesnių uogų papuošimui.

Asmeninio arch. nuotr

Formą, kurioje bus stingdinamas pyragas išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele (jei forma silikoninė - to daryti visai nereikia) ir sudėkite visą pyrago masę. Šakute paspausdami, kad neliktų oro tarpų, išlyginame pyrago viršų ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų bent kelioms valandoms. Geriausia būtų palaikyti per naktį, kad tortas subręstų, sausainiai kažkiek suminkštėtų.

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.