Nekeptas ir gaivus tinginys su varške ir uogomis

 (5)
Labai noriu pasidalinti šiuo labai skaniu, gaiviu ir vasarišku tinginuku.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Prisipažinsiu, ilgą laiką maniau, kad tinginiai būna šokoladiniai ir karameliniai, bet vieną dieną bevartydama senas receptų knygas aptikau štai šį. Kartą padariau ir dabar tai yra vienas iš mano mėgstamiausių desertų vasarą, kai sunkių, riebių tortų visai nesinori.

Didžiausias šio pyrago privalumas yra tas, kad šį tortą gali daryti vaikas pats (priklausomai nuo amžiaus, žinoma), kadangi nieko kaitinti ar kepti nereikia, visi produktai saugūs ir neapdoroti termiškai, arba bent mažosios rankytės gali būti didžios pagalbininkės.

Asmeninio arch. nuotr.

Produktai, kurių reikės:

400 g riebesnės varškės (kambario temperatūros);

400 g sausainių („Gaidelis" ar pan.). Pastaba: jų galite paimti šiek tiek daugiau, nes jei šį darbelį atliks mažosios rankytės, labai tikėtina, kad dalis nukeliaus ne į dubenį;

1 pakelis kambario temperatūros sviesto (180-200 g);

150 g cukraus;

20 g vanilinio cukraus;

puslitris šaldytų arba šviežių uogų.

Gaminimas:

Pirmiausia smulkiai sulaužomi sausainiai į atskirą didesnį dubenį.

Varškę pertriname, sviestą išplakame iki purios masės su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sumaišome su pertrinta varške (ir sviestas, ir varškė turi būti kambario temperatūros, nes kieto sviesto neišplaksite, o jis sudėję į šaltą varškę greitai stings ir gerai neišsimaišys). Tuomet į sausainius dedame varškės masę ir gerai išmaišome, kad visi sausainiai apliptų varškės mase.

Švarias uogas nusausiname, jei naudosite šaldytas uogas, įsitikinkite, kad jos nėra per daug "pasileidusios", t.y. labai drėgnos, šlapios, jei taip yra, kiek įmanoma daugiau skysčio pašalinkite arba dėkite 1,5 normos sviesto, nes kitaip pyragas išbyrės gabalais, nesustings. Tuomet uogas sudedame į sausainių ir varškės masę, išmaišome. Pasiliekame gražesnių uogų papuošimui.

Asmeninio arch. nuotr

Formą, kurioje bus stingdinamas pyragas išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele (jei forma silikoninė - to daryti visai nereikia) ir sudėkite visą pyrago masę. Šakute paspausdami, kad neliktų oro tarpų, išlyginame pyrago viršų ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų bent kelioms valandoms. Geriausia būtų palaikyti per naktį, kad tortas subręstų, sausainiai kažkiek suminkštėtų.

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.