Nekeptas plikytų sausainių pyragas

 (17)
Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Reikės:

450 g plikytų sausainių,

800 g natūralaus jogurto (kambario temperatūros),

pusės indelio kondensuoto pieno (karamelinio),

2 v.š. cukraus,

1 a.š. vanilės,

30 g želatinos,

skardinės konservuotų persikų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas
© Mamukynas.lt

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiau 15 g želatinos su šiek tiek mažiau vandens, negu nurodyta ant pakuotės. Kitą dalį želatinos įmaišiau į iš persikų indelio nupiltą sirupą.

Kol želatina brinko, sausainius su peiliuku įpjoviau šonuose ir su šaukšteliu prikimšau kondensuoto karamelinio pieno. Taip paruoštus sausainius sudėjau į tortinę, išklotą maistine plėvele.

Želatiną iš pirmosios stiklinės maišant kaitinau tol, kol nebelipo prie šaukštelio. Svarbu neužvirinti. Atvėsinau.

Tuo metu jogurtą suplakiau su vanile ir cukrumi, įmaišiau į pravėsusią želatinos masę. Viską supyliau ant sausainių. Bandžiau sluoksniuoti, bet grietinės masė buvo labai skysta, tad sausainius „susodino“ vienus ant kitų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas
© Mamukynas.lt

Viršų papuošiau supjaustytomis persikų puselėmis ir pastačiau į šaldytuvą sustingti.

Tada kaitinau sirupą su želatina, kol pasidarė vientisas skystis (neužvirti jokiu būdu). Atvėsinau.

Ant pradėjusio stingti pyrago viršaus atsargiai supyliau sirupą, maišytą su želatina, ir vėl dėjau į šaldytuvą, bet jau nakčiai.

Pyrago kaina išėjo apie 6 eurus.

Skanaus!

Mama Renata

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.