Nekeptas plikytų sausainių pyragas

 (17)
Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Reikės:

450 g plikytų sausainių,

800 g natūralaus jogurto (kambario temperatūros),

pusės indelio kondensuoto pieno (karamelinio),

2 v.š. cukraus,

1 a.š. vanilės,

30 g želatinos,

skardinės konservuotų persikų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas
© Mamukynas.lt

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiau 15 g želatinos su šiek tiek mažiau vandens, negu nurodyta ant pakuotės. Kitą dalį želatinos įmaišiau į iš persikų indelio nupiltą sirupą.

Kol želatina brinko, sausainius su peiliuku įpjoviau šonuose ir su šaukšteliu prikimšau kondensuoto karamelinio pieno. Taip paruoštus sausainius sudėjau į tortinę, išklotą maistine plėvele.

Želatiną iš pirmosios stiklinės maišant kaitinau tol, kol nebelipo prie šaukštelio. Svarbu neužvirinti. Atvėsinau.

Tuo metu jogurtą suplakiau su vanile ir cukrumi, įmaišiau į pravėsusią želatinos masę. Viską supyliau ant sausainių. Bandžiau sluoksniuoti, bet grietinės masė buvo labai skysta, tad sausainius „susodino“ vienus ant kitų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas
© Mamukynas.lt

Viršų papuošiau supjaustytomis persikų puselėmis ir pastačiau į šaldytuvą sustingti.

Tada kaitinau sirupą su želatina, kol pasidarė vientisas skystis (neužvirti jokiu būdu). Atvėsinau.

Ant pradėjusio stingti pyrago viršaus atsargiai supyliau sirupą, maišytą su želatina, ir vėl dėjau į šaldytuvą, bet jau nakčiai.

Pyrago kaina išėjo apie 6 eurus.

Skanaus!

Mama Renata

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.