Nekeptas plikytų sausainių pyragas

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Reikės:

450 g plikytų sausainių,

800 g natūralaus jogurto (kambario temperatūros),

pusės indelio kondensuoto pieno (karamelinio),

2 v.š. cukraus,

1 a.š. vanilės,

30 g želatinos,

skardinės konservuotų persikų.

Mamukynas.lt

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiau 15 g želatinos su šiek tiek mažiau vandens, negu nurodyta ant pakuotės. Kitą dalį želatinos įmaišiau į iš persikų indelio nupiltą sirupą.

Kol želatina brinko, sausainius su peiliuku įpjoviau šonuose ir su šaukšteliu prikimšau kondensuoto karamelinio pieno. Taip paruoštus sausainius sudėjau į tortinę, išklotą maistine plėvele.

Želatiną iš pirmosios stiklinės maišant kaitinau tol, kol nebelipo prie šaukštelio. Svarbu neužvirinti. Atvėsinau.

Tuo metu jogurtą suplakiau su vanile ir cukrumi, įmaišiau į pravėsusią želatinos masę. Viską supyliau ant sausainių. Bandžiau sluoksniuoti, bet grietinės masė buvo labai skysta, tad sausainius „susodino“ vienus ant kitų.

Mamukynas.lt

Viršų papuošiau supjaustytomis persikų puselėmis ir pastačiau į šaldytuvą sustingti.

Tada kaitinau sirupą su želatina, kol pasidarė vientisas skystis (neužvirti jokiu būdu). Atvėsinau.

Ant pradėjusio stingti pyrago viršaus atsargiai supyliau sirupą, maišytą su želatina, ir vėl dėjau į šaldytuvą, bet jau nakčiai.

Pyrago kaina išėjo apie 6 eurus.

Skanaus!

Mama Renata

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis