Nekeptas sausainių ir varškės tortas

Mūsų portalo bičiulė Jelena savo paragauti skanaus ir nesunkiai pagaminamo sausainių ir varškės torto.

Reikia:

500 g. riebios varškės;

2 pakelių kondensuoto pieno „Selga" skonio sausainių;

180 g. sviesto (minkšto);

200 g. džiovintų spanguolių (galima keisti kitais džiovintais vaisiais);

5 v.š. kreminio likerio;

Pusės dėžutės kondensuoto pieno;

1 a.š. vanilinio cukraus;

200 g. riešutų (aš naudojau lazdynų ir anakardžių).

Kaip gaminti?

Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.

Kombainu išplakame minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų ir likerį iki vientisos masės.

Gautą masę sumaišome su išmirkytomis spanguolėmis ir sulaužytais sausainiais.

Torto formą išklojame maisto plėvele ir suverčiame masę. Tortą pastatome šalti nakčiai į šaldytuvą.

Riešutus susmulkiname.

Ryte torto viršų apiberiame kapotais riešutais ir galima jau ragauti.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis