Nekeptas varškės ir sausainių pyragas

Dabar, kai dauguma man artimų ar pažįstamų žmonių žino mano meilę nekeptiems pyragams, tai vis sulaukiu kokių nors pasiūlymų. Ne išimtis ir šis pyragas. Ačiū, Rosita, už nuorodą.

Reikia:


400 g varškės,

100 g sviesto,

100 ml grietinėlės,

2 šaukšteliai cukraus,

3 pakeliai sausainių,

2 saujos džiovintų vaisių.



Gaminimas:


Sausainius susmulkinau. Sausainių masę daroma tokiu santykiu: pusė trupinių, pusė gabaliukų.


Į varškę subėriau cukrų, įpyliau grietinėlę ir supyliau lydytą sviestą. Masę sumaišiau iki vientisos ir gan skystos tyrės. Subėriau džiovintus vaisius, sausainius ir gerai išmaišiau.



Varškės ir sausainių masę sukrėčiau į maistine plėvele ištiestą kepimo formą su nuimamais kraštais. Išlyginau ir šiek tiek paspaudžiau. Šaldytuve laikiau per naktį.


Šis pyragas pavyko toks, sakyčiau, gan riebokas, besiveliantis burnoje. Skonis nėra blogas, bet asmeniškai man, nepasakyčiau, kad labai patiko. Kaip sakant - skonio reikalas.



Mama Renata

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis