Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio (FOTO, kaip gaminti)

Mažučiai, keksiuko dydžio, nekepti rožiniai pyragaičiai pakerės ne vieną. Jie puikiai tiks Valentino dienai, kokiai kitai šventei arba tiesiog pasilepinti savaitgalį.
Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

12 vnt. reikės:

Pagrindui:

1 puodelio migdolų;

5-6 datulių;

1/4 šaukštelio vanilės;

žiupsnelio jūros druskos.

Kremui:

1¼ puodelio anakardžio riešutų (mirkytų 3-4 valandas);

3/4 puodelio migdolų pieno;

1 puodelio aviečių arba braškių;

2 šaukštų citrinos sulčių;

1/4 puodelio + 2 šaukštų klevų arba agavos sirupo;

1/4 puodelio kokoso sviesto (taip pat galite naudoti kokoso aliejų);

žiupsnelio jūros druskos.

Gaminimas:

Datules užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 2-3 min (ilgiau, jei naudojate ne šviežias, o džiovintas).

Migdolus sumalame S formos peiliu kombaine ar kitame smulkintuve iki trupinių. Tada dedame išmirkytas datules ir kitus ingredientus bei dar pasmulkiname iki vientisos masės.

Keksiukų formelėse išdėliojame keksiukų popieriukus, tada ant dugno dedame po gerą arbatinį šaukštelį mūsų paruoštos masės ir gražiai paskirstome.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Į kokteilinę beriame išmirkytus anakardžius, uogas, migdolų pieną ir kitus ingredientus (išskyrus kokoso aliejų), plakame 1-2 minutes.

Įdedame kokoso sviestą/aliejų ir plakame iki vientisos masės.

Pilame kremą ant pagrindo.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Dedame į šaldymo kamerą bent 2 valandoms, galima palaikyti ir per naktį.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Prieš patiekdami, atšildome 15 minučių.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Obuolių pyragas „3 stiklinės" (19)

Traški plutelė ir lengvai pagaminama net pirmokui – tai šio obuolių pyrago skiriamieji bruožai.

Šokoladinis pyragas per 5 minutes (1)

Esu pyragų mėgėja, tačiau parduotuvėse esantys pyragai savo sudėtimi seniai nevilioja.

Kepame tinginių sausainius (4)

Kažkur, kažkada buvusi bendradarbė pasidalino idėja, kaip lengvai ir greitai išsikepti sausainių.

Vienas iš būdų, kad vaikai suvalgytų daugiau daržovių (5)

Su dideliu džiaugsmu kažkurią dieną iš darže rastų gėrybių gaminau spagečius su daržovėmis. Net visiškas mėsaėdis tėtis liko sotus ir patenkintas.

6 gardžiausi mūsų išbandyti obuolių pyragai (4)

Kol obuoliai bumbsi nuo medžių, tol namai kvepia obuolių pyragais. Ar turite savo mėgstamiausią receptą? O gal norite išbandyti naują?

Sveiki ir be galo skanūs avižiniai sausainiai

Pasak mitybos specialistės Ramintos Bogušienės, šiuose sausainiuose gausu skaidulinių medžiagų, jie be pridėtinio cukraus, druskos, be pieno, be glitimo (jei avižos begliutiminės), mažiau riebalų.

Dar mūsų močiučių mėgtas patiekalas iš obuolių ir varškės (2)

Kepti obuoliai su varške – senas, nesunkiai pagaminamas ir vaikams tinkamas patiekalas.

2 patobulinti varškės apkepai

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.

Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų (20)

Šis obuolių pyragas yra lengvai pagaminamas, skanus, todėl visai gali būti, kad iškepęs nuo stalo dings akimirksniu.

Skanioji agurkų mišrainė žiemai (14)

Gerai užderėjo agurkai? Jūsų dėmesiui – skanios mišrainės žiemai receptas.

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas (38)

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto (11)

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Skanūs ir sveiki keksiukai be miltų, cukraus ir kitų nuodėmių (12)

Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.

Idealūs blynukai pusryčiams ir vakarienei (1)

Turite maišą obuolių, kurių nespėjate suvalgyti? Iškepkite vaikams skanių blynų su avižomis bei obuoliais.

Nusibodo šašlykai? Išbandykite šį gardų patiekalą (20)

Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.