Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio (FOTO, kaip gaminti)

Mažučiai, keksiuko dydžio, nekepti rožiniai pyragaičiai pakerės ne vieną. Jie puikiai tiks Valentino dienai, kokiai kitai šventei arba tiesiog pasilepinti savaitgalį.
Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

12 vnt. reikės:

Pagrindui:

1 puodelio migdolų;

5-6 datulių;

1/4 šaukštelio vanilės;

žiupsnelio jūros druskos.

Kremui:

1¼ puodelio anakardžio riešutų (mirkytų 3-4 valandas);

3/4 puodelio migdolų pieno;

1 puodelio aviečių arba braškių;

2 šaukštų citrinos sulčių;

1/4 puodelio + 2 šaukštų klevų arba agavos sirupo;

1/4 puodelio kokoso sviesto (taip pat galite naudoti kokoso aliejų);

žiupsnelio jūros druskos.

Gaminimas:

Datules užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 2-3 min (ilgiau, jei naudojate ne šviežias, o džiovintas).

Migdolus sumalame S formos peiliu kombaine ar kitame smulkintuve iki trupinių. Tada dedame išmirkytas datules ir kitus ingredientus bei dar pasmulkiname iki vientisos masės.

Keksiukų formelėse išdėliojame keksiukų popieriukus, tada ant dugno dedame po gerą arbatinį šaukštelį mūsų paruoštos masės ir gražiai paskirstome.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Į kokteilinę beriame išmirkytus anakardžius, uogas, migdolų pieną ir kitus ingredientus (išskyrus kokoso aliejų), plakame 1-2 minutes.

Įdedame kokoso sviestą/aliejų ir plakame iki vientisos masės.

Pilame kremą ant pagrindo.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Dedame į šaldymo kamerą bent 2 valandoms, galima palaikyti ir per naktį.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Prieš patiekdami, atšildome 15 minučių.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

2 patobulinti varškės apkepai

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.

Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų (20)

Šis obuolių pyragas yra lengvai pagaminamas, skanus, todėl visai gali būti, kad iškepęs nuo stalo dings akimirksniu.

Skanioji agurkų mišrainė žiemai (14)

Gerai užderėjo agurkai? Jūsų dėmesiui – skanios mišrainės žiemai receptas.

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas (38)

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto (11)

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Skanūs ir sveiki keksiukai be miltų, cukraus ir kitų nuodėmių (11)

Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.

Idealūs blynukai pusryčiams ir vakarienei (1)

Turite maišą obuolių, kurių nespėjate suvalgyti? Iškepkite vaikams skanių blynų su avižomis bei obuoliais.

Nusibodo šašlykai? Išbandykite šį gardų patiekalą (20)

Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.

Maisto technologė pataria, kokį aliejų naudoti kepimui

Ypač mūsų mažieji mėgsta keptus maisto produktus, o ir suaugusieji neatsispiria nei blyneliams, nei keptai mėsytei. Maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė atsako, kokį aliejų rinktis kepimui: rafinuotą ar nerafinuotą. Taip pat pateikia aliejui sveikas alternatyvas.

GARDUS užkandukas su jaunomis cukinijomis

Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra.

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai (3)

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko (5)

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Marinuoti tetos agurkėliai (2)

Taip juos pavadinau, nes receptą davė teta - labai šauni šeimininkė.

Video pamokėlė: vaikai gamina naminius ledus

„Samčio burtų“ jaunieji kulinarai vasarą neatostogauja ir toliau mums rodo, kaip nesunkiai galima pasigaminti skanių patiekalų. Šįkart vaikai gamina naminius ledus.

Patiekalas per 10 minučių, kurio vaikas tikrai paprašys pakartoti (13)

Mažus vaikus auginančioms mamoms dažnai trūksta laiko ilgiems eksperimentams prie viryklės. Šio užkandžio gaminimui sugaišite ne daugiau kaip 10 minučių.