Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio (FOTO, kaip gaminti)

Mažučiai, keksiuko dydžio, nekepti rožiniai pyragaičiai pakerės ne vieną. Jie puikiai tiks Valentino dienai, kokiai kitai šventei arba tiesiog pasilepinti savaitgalį.
© J.Rimavičienės nuotr.

12 vnt. reikės:

Pagrindui:

1 puodelio migdolų;

5-6 datulių;

1/4 šaukštelio vanilės;

žiupsnelio jūros druskos.

Kremui:

1¼ puodelio anakardžio riešutų (mirkytų 3-4 valandas);

3/4 puodelio migdolų pieno;

1 puodelio aviečių arba braškių;

2 šaukštų citrinos sulčių;

1/4 puodelio + 2 šaukštų klevų arba agavos sirupo;

1/4 puodelio kokoso sviesto (taip pat galite naudoti kokoso aliejų);

žiupsnelio jūros druskos.

Gaminimas:

Datules užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 2-3 min (ilgiau, jei naudojate ne šviežias, o džiovintas).

Migdolus sumalame S formos peiliu kombaine ar kitame smulkintuve iki trupinių. Tada dedame išmirkytas datules ir kitus ingredientus bei dar pasmulkiname iki vientisos masės.

Keksiukų formelėse išdėliojame keksiukų popieriukus, tada ant dugno dedame po gerą arbatinį šaukštelį mūsų paruoštos masės ir gražiai paskirstome.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Į kokteilinę beriame išmirkytus anakardžius, uogas, migdolų pieną ir kitus ingredientus (išskyrus kokoso aliejų), plakame 1-2 minutes.

Įdedame kokoso sviestą/aliejų ir plakame iki vientisos masės.

Pilame kremą ant pagrindo.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Dedame į šaldymo kamerą bent 2 valandoms, galima palaikyti ir per naktį.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Prieš patiekdami, atšildome 15 minučių.

Nekepti keksiukai: meilė iš pirmo kąsnio <sup><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">(</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">FOTO</span><span style="color: #ff0000; font-family: yui-tmp;">, kaip gaminti)</span></sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!