Burnoje tirpstantys keksiukai, kurių nereikia kepti

Mažučiai, keksiuko dydžio, nekepti rožiniai pyragaičiai pakerės ne vieną. Jie puikiai tiks šventei arba tiesiog pasilepinti bet kurią dieną.

12 vnt. reikės:

Pagrindui:

1 puodelio migdolų;

5-6 datulių;

1/4 šaukštelio vanilės;

žiupsnelio jūros druskos.

Kremui:

1¼ puodelio anakardžio riešutų (mirkytų 3-4 valandas);

3/4 puodelio migdolų pieno;

1 puodelio aviečių arba braškių;

2 šaukštų citrinos sulčių;

1/4 puodelio + 2 šaukštų klevų arba agavos sirupo;

1/4 puodelio kokoso sviesto (taip pat galite naudoti kokoso aliejų);

žiupsnelio jūros druskos.

Gaminimas:

Datules užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 2-3 min (ilgiau, jei naudojate ne šviežias, o džiovintas).

Migdolus sumalame S formos peiliu kombaine ar kitame smulkintuve iki trupinių. Tada dedame išmirkytas datules ir kitus ingredientus bei dar pasmulkiname iki vientisos masės.

Keksiukų formelėse išdėliojame keksiukų popieriukus, tada ant dugno dedame po gerą arbatinį šaukštelį mūsų paruoštos masės ir gražiai paskirstome.

J.Rimavičienės nuotr.

Į kokteilinę beriame išmirkytus anakardžius, uogas, migdolų pieną ir kitus ingredientus (išskyrus kokoso aliejų), plakame 1-2 minutes.

Įdedame kokoso sviestą/aliejų ir plakame iki vientisos masės.

Pilame kremą ant pagrindo.

J.Rimavičienės nuotr.

Dedame į šaldymo kamerą bent 2 valandoms, galima palaikyti ir per naktį.

J.Rimavičienės nuotr.

Prieš patiekdami, atšildome 15 minučių.

J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis