Nepaprastai purus meduolinis pyragas

 (28)
Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šis žydiškas meduolinis pyragas kvepia cinamonu, imbieru, apelsinais. Man šie kvapai asocijuojasi su jaukumu. Kas gali būti geriau už gardžiai kvepiančio pyrago gabalėlį su arbata vėsų vakarą.

Tiesą sakant, kodėl šis pyragas vadinamas žydišku, nepasakysiu. Tiesiog teko jo skanauti darbe, kur mane pavaišino bendradarbė. Tokio purumo pyrago dar neteko ragauti, tad skubu pasidalinti jo receptu ir su jumis.

Reikės:

170 gramų miltų;

70 gramų cukraus;

1/2 šaukštelio imbiero (sauso arba šviežiai tarkuoto);

1 arbatinio šaukštelio sodos;

1 arbatinio šaukštelio cinamono;

1 apelsino (reiks ir išspaustų sulčių, ir tarkuotos žievelės);

2 kiaušinių;

200 gramų medaus (ištirpinti vandens vonelėje, kad būtų skystas);

2 arbatinių šaukštelių aliejaus.

Gaminimas:

Sumaišome miltus, cukrų, imbierą, sodą ir cinamoną.

Kiaušinius išplakame.

Medų (skystą) sumaišome su aliejumi.

Sumaišome miltų mišinį su medumi ir pilame maišydami apelsinų sultis kartu su tarkuota žievele.

Viską gerai išmaišome.

Neišsigąskite, tešla bus skysta, panašiai, kaip lietinių blynų.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas

Supilame į kepimui skirta formą ir kepame 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas

Nuotraukose - dviguba porcija.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas

Skanaus!

Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.