Nepaprastai purus meduolinis pyragas

 (28)
Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šis žydiškas meduolinis pyragas kvepia cinamonu, imbieru, apelsinais. Man šie kvapai asocijuojasi su jaukumu. Kas gali būti geriau už gardžiai kvepiančio pyrago gabalėlį su arbata vėsų vakarą.

Tiesą sakant, kodėl šis pyragas vadinamas žydišku, nepasakysiu. Tiesiog teko jo skanauti darbe, kur mane pavaišino bendradarbė. Tokio purumo pyrago dar neteko ragauti, tad skubu pasidalinti jo receptu ir su jumis.

Reikės:

170 gramų miltų;

70 gramų cukraus;

1/2 šaukštelio imbiero (sauso arba šviežiai tarkuoto);

1 arbatinio šaukštelio sodos;

1 arbatinio šaukštelio cinamono;

1 apelsino (reiks ir išspaustų sulčių, ir tarkuotos žievelės);

2 kiaušinių;

200 gramų medaus (ištirpinti vandens vonelėje, kad būtų skystas);

2 arbatinių šaukštelių aliejaus.

Gaminimas:

Sumaišome miltus, cukrų, imbierą, sodą ir cinamoną.

Kiaušinius išplakame.

Medų (skystą) sumaišome su aliejumi.

Sumaišome miltų mišinį su medumi ir pilame maišydami apelsinų sultis kartu su tarkuota žievele.

Viską gerai išmaišome.

Neišsigąskite, tešla bus skysta, panašiai, kaip lietinių blynų.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas

Supilame į kepimui skirta formą ir kepame 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas

Nuotraukose - dviguba porcija.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas

Skanaus!

Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (1)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.