Nespėjusių sunokti pomidorų mišrainė žiemai

Šiemet teko gerokai pasidarbuoti tvarkant gausų pomidorų derlių.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kaip tik aš su jais nekovojau – raugiau, marinavau ir taip, ir anaip, salotas... Atėjusios šalnos atnešė dar vieną galvosūkį – kur dėti didžiulę dėžę neprinokusių, žalių pomidorų? Patirtis sako, kad laikant namie nenunoks visi, dalis supus, suvys...

Tad nebeliko nieko kito, kaip vėl ruošti stiklainius dar vienai „marmalynei“. Rezultatas pavyko puikus.

Reikėjo:

1 kg žalių pomidorų,

0.5 kg morkų,

0.5 kg svogūnų,

4-5 česnako skiltelių,

2-3 lauro lapų,

5 kvepiančio pipiro žirnelių,

40 g druskos,

120 g cukraus,

140 g aliejaus,

100 g acto.

Pomidorus, morkas, svogūnus supjausčiau ir sumaišiau su druska.

Uždengtam puode palikau stovėt per naktį.

Ryte išpyliau susidariusį skystį lauk (vėliau troškinant paragavus galima dar pasūdyti truputį, jei atrodys per mažai).

Ant daržovių supyliau cukrų, aliejų, sudėjau lauro lapus, pipirus ir smulkintus česnakus.

Sumaišiau ir troškinau, pamaišydama, kol morkos suminkštėjo.

Tada supyliau actą ir dar kelias minutes pakaitinau.

Beliko sudėti į paruoštus stiklainius, užsukti dangtelius ir palikti atvėsti.
Mano vyras nelabai mėgsta tokias visokias mišraines, bet šitą valgė ir gyrė, vadinasi, pavyko tikrai skani.

Mama Zita

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis