Obuolių sūris: skanu ir paprasta pagaminti

Tai puikus būdas sunaudoti gausesnį obuolių derlių. Man šis sūris tinka ir prie kavos, ir šiaip paskanauti, kai norisi kažko skanaus, ar saldaus. Taip pat puikiai tinka pavaišinti užsukusį svečią.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

3,5 kg obuolių,

200 g cukraus.

Obuolius nulupau, supjausčiau skiltelėmis. Jas užpyliau cukrumi ir palikau parai (laikiau kambario temperatūroje), kad išsiskirtų sultys.

Kitą dieną obuolius gerai nusunkiau, o gautą sirupą viriau atvirame storadugniame puode, kol jo liko ne daugiau, kaip trečdalis. Virimo laikas priklauso nuo to, kiek sultingi buvo obuoliai ir kiek tų sulčių išsiskyrė. Aš viriau apie 15 min.

Tada supyliau obuolius ir viriau toliau, nuolat maišiau mediniu šaukštu, kol obuoliai sukrito, o masė ėmė tirštėti (apie 1 - 1,5 val.). Ir vėlgi, virimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies, jų kiekio ir ugnies intensyvumo. Jei virsite ant didelės ugnies, tai masė labai taškysis (ypač, jei obuoliai sultingi). Jei virsite ant mažesnės ugnies, mažiau taškysis, bet ilgiau virs. Ant kokios ugnies bevirsite, vis vien teks maišyti nuolat, nes atsitraukus nuo puodo obuolienė gali greit prisvilti. Į pabaigą dėjau saulėgrąžų, galima dėti ir riešutų, spanguolių ar razinų, sūris nuo to bus tik dar skanesnis.

<span style="color: #ff0000;">Obuolių sūris:</span> skanu ir paprasta pagaminti
© Mamukynas.lt

Sūris būna išviręs tada, kai perbraukus per puodo vidurį masė nesubėga atgal. Atvėsusią sūrio masę supilsčiau į sūrmaišius ir porai valandų paspaudžiau. Išėmusi iš sūrmaišių, juos dar kelias dienas laikiau sausai padėtus, kas kart pavartydama.

Skanaus!

Mama Inga

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.