Paprastai pagaminami, bet nepaprastai skanūs sausainiai

 (8)
Kadangi sausainukai lengvai gaminami, tai buvo smagus užsiėmimas vaikams.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia:

400g miltų,

3 šaukštų cukraus,

1 arbat. šaukštelio druskos,

1 arbat. šaukštelio sodos,

2 kiaušinių,

sviesto arba aliejaus skardai patepti,

cukraus pudros pabarstymui (galima aplieti ir šokoladu, kaip kam skaniau).

Gaminimas:

Išplakame kiaušinius. Suberiame cukrų ir druską, viską plakame, kol neliks nei druskos, nei cukraus gumuliukų .

Į miltus įmaišome sodą ir viską beriame ant kiaušinio plakinio iš lėto maišydami. Tada minkome tešlą, aš ją pradžioj minkiau su specialiu mikserio antgaliu, o pabaigiau rankomis.

Tada gautą tešlą iškočiojame norimu storiu ir formuojame sausainius. Kadangi gamino vaikai, tai mes darėme vaikiškų formų sausainius.

Kol daromi sausainiai, įjungiame orkaitę, kad įkaistų, skardą padengiame kepimo popieriumi, popierių ištepame sviestu ir dedame sausainius ant paruoštos skardos. Tiksliai nepamenu kiek laiko kepiau, tiesiog žiūrėjau, kada gražiai pagels.

Iškeptus sausainukus pabarstėme cukraus pudra.

P.S. Patys sausainiai nėra saldūs. Kitą kartą dėčiau šiek tiek daugiau cukraus. O jei darytumėte su šokoladiniu glaistu, tai, manau, būtų pats tas.

Skanaus!

Mama Renata

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (9)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.