Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti

 (9)
Receptai su sluoksniuota tešla visuomet praverčia - greita, patogu, skanu.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kriaušės ar kiti vaisiai sluoksniuotoje tešloje

Gamindama šventėms, laikausi taisyklės: neplanuoti daugiau 1-2 sudėtingų patiekalų, kad vėliau virtuvėje neprasmegčiau nei aš, nei geras ūpas. Taigi, visos kitos vaišės - paprasti, viens du paruošiami valgiai, kuriuos gaminant labai praverčia ir sluoksniuota tešla. Šiandien apie vieną jos panaudojimo variantą - tešloje kepamas kriaušes ar kitus vaisius.

Kriaušes šiam receptui rinkimės ne per dideles - bus patogiau valgyti, taip pat puikiai tinka obuoliai, slyvos, persikai. Vaikams taip kepti vaisiai paprastai labai patinka ir mano patirtis rodo, kad juos jie kerta nepalyginti mieliau nei pašautus į orkaitę be tešlos.

12 pyragėlių:

  • 6 kriaušių ar kitų vaisių

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (6 lapeliai)

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto rudo cukraus

  • cinamono (nebūtinai)

Kepame kriaušes ar kitus vaisius sluoksniuotoje tešloje:

1. Kol tešla, išimta iš šaldiklio, atsileidžia, paruošiame kriaušes: nuplauname, nusausiname ir dailiai perpjauname per pusę taip, kad kiekvienai pusei tektų ir kotelio pusė. Išpjauname viduriuką su sėklomis. Kiekvienoje kriaušės puselėje padarome po 4 įpjovas, išimdami plonas vaisiaus skilteles.

Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti
© Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Sluoksniuotą tešlą kiek pakočiojame, perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, dedame ant kiekvieno lapelio po 2 kriaušės puseles ir apipjauname apie jas kriaušės kontūrą su lapeliais.

Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Tešlos kraštus patepame plaktu kiaušiniu su žiupsniu cukraus, į kriaušių įpjovas įberiame šiek tiek cukraus, jei norime pabarstome cinamonu. Kriaušes sluoksniuotoje tešloje kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Jei norime saldžiau - pravėsusias, per sietelį apibarstome cukraus pudra.

Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (4)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.