Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti

 (9)
Receptai su sluoksniuota tešla visuomet praverčia - greita, patogu, skanu.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kriaušės ar kiti vaisiai sluoksniuotoje tešloje

Gamindama šventėms, laikausi taisyklės: neplanuoti daugiau 1-2 sudėtingų patiekalų, kad vėliau virtuvėje neprasmegčiau nei aš, nei geras ūpas. Taigi, visos kitos vaišės - paprasti, viens du paruošiami valgiai, kuriuos gaminant labai praverčia ir sluoksniuota tešla. Šiandien apie vieną jos panaudojimo variantą - tešloje kepamas kriaušes ar kitus vaisius.

Kriaušes šiam receptui rinkimės ne per dideles - bus patogiau valgyti, taip pat puikiai tinka obuoliai, slyvos, persikai. Vaikams taip kepti vaisiai paprastai labai patinka ir mano patirtis rodo, kad juos jie kerta nepalyginti mieliau nei pašautus į orkaitę be tešlos.

12 pyragėlių:

  • 6 kriaušių ar kitų vaisių

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (6 lapeliai)

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto rudo cukraus

  • cinamono (nebūtinai)

Kepame kriaušes ar kitus vaisius sluoksniuotoje tešloje:

1. Kol tešla, išimta iš šaldiklio, atsileidžia, paruošiame kriaušes: nuplauname, nusausiname ir dailiai perpjauname per pusę taip, kad kiekvienai pusei tektų ir kotelio pusė. Išpjauname viduriuką su sėklomis. Kiekvienoje kriaušės puselėje padarome po 4 įpjovas, išimdami plonas vaisiaus skilteles.

Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti
© Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Sluoksniuotą tešlą kiek pakočiojame, perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, dedame ant kiekvieno lapelio po 2 kriaušės puseles ir apipjauname apie jas kriaušės kontūrą su lapeliais.

Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti
© Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Tešlos kraštus patepame plaktu kiaušiniu su žiupsniu cukraus, į kriaušių įpjovas įberiame šiek tiek cukraus, jei norime pabarstome cinamonu. Kriaušes sluoksniuotoje tešloje kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Jei norime saldžiau - pravėsusias, per sietelį apibarstome cukraus pudra.

Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.