Patiekalas, kurį ne gėda parodyti svečiams: skanu, gražu ir lengva pagaminti

Receptai su sluoksniuota tešla visuomet praverčia - greita, patogu, skanu.

Kriaušės ar kiti vaisiai sluoksniuotoje tešloje

Gamindama šventėms, laikausi taisyklės: neplanuoti daugiau 1-2 sudėtingų patiekalų, kad vėliau virtuvėje neprasmegčiau nei aš, nei geras ūpas. Taigi, visos kitos vaišės - paprasti, viens du paruošiami valgiai, kuriuos gaminant labai praverčia ir sluoksniuota tešla. Šiandien apie vieną jos panaudojimo variantą - tešloje kepamas kriaušes ar kitus vaisius.

Kriaušes šiam receptui rinkimės ne per dideles - bus patogiau valgyti, taip pat puikiai tinka obuoliai, slyvos, persikai. Vaikams taip kepti vaisiai paprastai labai patinka ir mano patirtis rodo, kad juos jie kerta nepalyginti mieliau nei pašautus į orkaitę be tešlos.

12 pyragėlių:

  • 6 kriaušių ar kitų vaisių

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (6 lapeliai)

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto rudo cukraus

  • cinamono (nebūtinai)

Kepame kriaušes ar kitus vaisius sluoksniuotoje tešloje:

1. Kol tešla, išimta iš šaldiklio, atsileidžia, paruošiame kriaušes: nuplauname, nusausiname ir dailiai perpjauname per pusę taip, kad kiekvienai pusei tektų ir kotelio pusė. Išpjauname viduriuką su sėklomis. Kiekvienoje kriaušės puselėje padarome po 4 įpjovas, išimdami plonas vaisiaus skilteles.

Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Sluoksniuotą tešlą kiek pakočiojame, perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, dedame ant kiekvieno lapelio po 2 kriaušės puseles ir apipjauname apie jas kriaušės kontūrą su lapeliais.

Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Tešlos kraštus patepame plaktu kiaušiniu su žiupsniu cukraus, į kriaušių įpjovas įberiame šiek tiek cukraus, jei norime pabarstome cinamonu. Kriaušes sluoksniuotoje tešloje kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Jei norime saldžiau - pravėsusias, per sietelį apibarstome cukraus pudra.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis