Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme (FOTO)

 (13)
Šį receptą pamatėme interneto platybėse ir smalsumo vedami nusprendėme tuoj pat išbandyti patys.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iš anksto perspėjame, kad aukštosios kulinarijos, trumų ir austrių šiame patiekale nebus. Tačiau bus seni geri riestainiai, virtos dešrelės ir tarkuotas sūris.

Neabejojame, kad atsiras norinčių pamoralizuoti, kad dešrelės – ne maistas ir už jų valgymą reikia sodinti į kalėjimą. Taip, mes pritariame, kad pieniškos dešrelės nėra sveikas maistas, kurį reiktų valgyti kasdien, kas antrą ar kas trečią dieną. Bet jei kartą per metus suvalgysite, ko gero, liksite gyvi.

Šį receptą pamatėme sklandant interneto erdvėje ir pirma mūsų reakcija buvo... šypsena. Patiekalas atrodė toks linksmai juokingas, kad iš karto panorome jį išbandyti.

Kaip manote, koks gali išeiti rezultatas? Mes jau žinome. Jei norite sužinoti ir jūs, štai recepto proporcijos. Jei esate labai nepatiklūs, galite iš pradžių bandyti išsikepti vos kelias dešreles. Jei patiks, pakartosite, juolab kad paruošimas užtrunka keliolika minučių.

Reikia:

500 ml pieno;

10 virtų dešrelių;

1 pakuotė nesaldžių riestainių (sausučių);

80 g tarkuoto sūrio.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Pieną įpilti į dubenį ir sudėti riestainius, kad jie suminkštėtų.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Suverti riestainius ant nuluptų ir nuplautų dešrelių.

Pabarstyti tarkuotu sūriu.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Sudėti į kepimo indą ir šauti į orkaitę.

180 laipsnių temperatūroje kepti apie 15 minučių.

Jeigu šį patiekalą gaminsite sau ar vyrui, dešreles prieš dedant į orkaitę, galima patepti garstyčiomis – tada bus pikantiškas skonis.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.