Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme (FOTO)

 (13)
Šį receptą pamatėme interneto platybėse ir smalsumo vedami nusprendėme tuoj pat išbandyti patys.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iš anksto perspėjame, kad aukštosios kulinarijos, trumų ir austrių šiame patiekale nebus. Tačiau bus seni geri riestainiai, virtos dešrelės ir tarkuotas sūris.

Neabejojame, kad atsiras norinčių pamoralizuoti, kad dešrelės – ne maistas ir už jų valgymą reikia sodinti į kalėjimą. Taip, mes pritariame, kad pieniškos dešrelės nėra sveikas maistas, kurį reiktų valgyti kasdien, kas antrą ar kas trečią dieną. Bet jei kartą per metus suvalgysite, ko gero, liksite gyvi.

Šį receptą pamatėme sklandant interneto erdvėje ir pirma mūsų reakcija buvo... šypsena. Patiekalas atrodė toks linksmai juokingas, kad iš karto panorome jį išbandyti.

Kaip manote, koks gali išeiti rezultatas? Mes jau žinome. Jei norite sužinoti ir jūs, štai recepto proporcijos. Jei esate labai nepatiklūs, galite iš pradžių bandyti išsikepti vos kelias dešreles. Jei patiks, pakartosite, juolab kad paruošimas užtrunka keliolika minučių.

Reikia:

500 ml pieno;

10 virtų dešrelių;

1 pakuotė nesaldžių riestainių (sausučių);

80 g tarkuoto sūrio.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Pieną įpilti į dubenį ir sudėti riestainius, kad jie suminkštėtų.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Suverti riestainius ant nuluptų ir nuplautų dešrelių.

Pabarstyti tarkuotu sūriu.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Sudėti į kepimo indą ir šauti į orkaitę.

180 laipsnių temperatūroje kepti apie 15 minučių.

Jeigu šį patiekalą gaminsite sau ar vyrui, dešreles prieš dedant į orkaitę, galima patepti garstyčiomis – tada bus pikantiškas skonis.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.