Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme (FOTO)

 (13)
Šį receptą pamatėme interneto platybėse ir smalsumo vedami nusprendėme tuoj pat išbandyti patys.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iš anksto perspėjame, kad aukštosios kulinarijos, trumų ir austrių šiame patiekale nebus. Tačiau bus seni geri riestainiai, virtos dešrelės ir tarkuotas sūris.

Neabejojame, kad atsiras norinčių pamoralizuoti, kad dešrelės – ne maistas ir už jų valgymą reikia sodinti į kalėjimą. Taip, mes pritariame, kad pieniškos dešrelės nėra sveikas maistas, kurį reiktų valgyti kasdien, kas antrą ar kas trečią dieną. Bet jei kartą per metus suvalgysite, ko gero, liksite gyvi.

Šį receptą pamatėme sklandant interneto erdvėje ir pirma mūsų reakcija buvo... šypsena. Patiekalas atrodė toks linksmai juokingas, kad iš karto panorome jį išbandyti.

Kaip manote, koks gali išeiti rezultatas? Mes jau žinome. Jei norite sužinoti ir jūs, štai recepto proporcijos. Jei esate labai nepatiklūs, galite iš pradžių bandyti išsikepti vos kelias dešreles. Jei patiks, pakartosite, juolab kad paruošimas užtrunka keliolika minučių.

Reikia:

500 ml pieno;

10 virtų dešrelių;

1 pakuotė nesaldžių riestainių (sausučių);

80 g tarkuoto sūrio.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Pieną įpilti į dubenį ir sudėti riestainius, kad jie suminkštėtų.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Suverti riestainius ant nuluptų ir nuplautų dešrelių.

Pabarstyti tarkuotu sūriu.

Patiekalas, kurį pamatę panorome iškart išbandyti – taip ir padarėme <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Asmeninio albumo nuotr.

Sudėti į kepimo indą ir šauti į orkaitę.

180 laipsnių temperatūroje kepti apie 15 minučių.

Jeigu šį patiekalą gaminsite sau ar vyrui, dešreles prieš dedant į orkaitę, galima patepti garstyčiomis – tada bus pikantiškas skonis.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.