Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių

 (1)
Buritas - įdarytus meksikietiškus tortilijos papločius - mėgsta dauguma vaikų. Tai toks demokratiškas patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gardūs ir sveiki suktinukai - vištienos ir avokadų buritos

Bene geriausia, kad gardžių blynelių apvalkale į mažųjų pilvelius galima išsiųsti daugybę sveikų, maistingų dalykų, kuriuos įprastai sumaitinti kainuoja nemažai nervų ir pastangų. Tarkim, maniškiai, pasigardžiuodami sukirto buritas su vištienos krūtinėle, avokadais ir kalendros žalumynais - pagaminus pietums, turėjau pakartotinai kepti ir vakarienei!

Sveikesnes ir maistingesnes buritas pagaminsime su naminėmis tortilijomis, kurias galima išsikepti patiems. Jei suktinukus ruošiame vaikų šventei, juos įdaryti galime iš anksto ir uždengę palikti šaldytuve. Šventės metu teliks apkepti keptuvėje ir patiekti.

Reikės:

  • 10 tortilijų papločių

  • 160 g virtos vištienos krūtinėlės

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 120 g fermentinio sūrio

  • 2 vidutinio dydžio avokadų

  • 3/4 šaukšto citrinos sulčių

  • 10 g kalendros žalumynų

  • 10 šaukštų grietinės

  • kelių šaukštų aliejaus kepimui

Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių
© Alvilės Rimaitės nuotr.


Gaminame meksikietiškus suktinukus - vištienos ir avokadų buritas:

1. Virtą vištienos krūtinėlę aptepame garstyčiomis, įtriname druska ir pipirais ir apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejaus šaukšte. Leidžiame pravėsti ir supjaustome plonais gabalėliais.

2. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.

3. Avokadą nulupame ir supjaustome, apšlakstome citrinos sultimis.

4. Kalendras smulkiai supjaustome ir sumaišome su vištienos bei avokado gabalėliais ir tarkuotu sūriu.

5. Kiekvieną tortiliją aptepame šaukštu grietinės, dedame po 1/10 įdaro ir susukame į vokelį, kad įdaras neišbyrėtų.

6. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepame buritas iš abiejų pusių. Kviečiame valgytojus ir įteikiame kiekvienam po kvapnią, gardžią buritą, įsuktą į servetėlę.

Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.