Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių

 (1)
Buritas - įdarytus meksikietiškus tortilijos papločius - mėgsta dauguma vaikų. Tai toks demokratiškas patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gardūs ir sveiki suktinukai - vištienos ir avokadų buritos

Bene geriausia, kad gardžių blynelių apvalkale į mažųjų pilvelius galima išsiųsti daugybę sveikų, maistingų dalykų, kuriuos įprastai sumaitinti kainuoja nemažai nervų ir pastangų. Tarkim, maniškiai, pasigardžiuodami sukirto buritas su vištienos krūtinėle, avokadais ir kalendros žalumynais - pagaminus pietums, turėjau pakartotinai kepti ir vakarienei!

Sveikesnes ir maistingesnes buritas pagaminsime su naminėmis tortilijomis, kurias galima išsikepti patiems. Jei suktinukus ruošiame vaikų šventei, juos įdaryti galime iš anksto ir uždengę palikti šaldytuve. Šventės metu teliks apkepti keptuvėje ir patiekti.

Reikės:

  • 10 tortilijų papločių

  • 160 g virtos vištienos krūtinėlės

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 120 g fermentinio sūrio

  • 2 vidutinio dydžio avokadų

  • 3/4 šaukšto citrinos sulčių

  • 10 g kalendros žalumynų

  • 10 šaukštų grietinės

  • kelių šaukštų aliejaus kepimui

Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių
© Alvilės Rimaitės nuotr.


Gaminame meksikietiškus suktinukus - vištienos ir avokadų buritas:

1. Virtą vištienos krūtinėlę aptepame garstyčiomis, įtriname druska ir pipirais ir apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejaus šaukšte. Leidžiame pravėsti ir supjaustome plonais gabalėliais.

2. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.

3. Avokadą nulupame ir supjaustome, apšlakstome citrinos sultimis.

4. Kalendras smulkiai supjaustome ir sumaišome su vištienos bei avokado gabalėliais ir tarkuotu sūriu.

5. Kiekvieną tortiliją aptepame šaukštu grietinės, dedame po 1/10 įdaro ir susukame į vokelį, kad įdaras neišbyrėtų.

6. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepame buritas iš abiejų pusių. Kviečiame valgytojus ir įteikiame kiekvienam po kvapnią, gardžią buritą, įsuktą į servetėlę.

Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.