Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių

 (1)
Buritas - įdarytus meksikietiškus tortilijos papločius - mėgsta dauguma vaikų. Tai toks demokratiškas patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gardūs ir sveiki suktinukai - vištienos ir avokadų buritos

Bene geriausia, kad gardžių blynelių apvalkale į mažųjų pilvelius galima išsiųsti daugybę sveikų, maistingų dalykų, kuriuos įprastai sumaitinti kainuoja nemažai nervų ir pastangų. Tarkim, maniškiai, pasigardžiuodami sukirto buritas su vištienos krūtinėle, avokadais ir kalendros žalumynais - pagaminus pietums, turėjau pakartotinai kepti ir vakarienei!

Sveikesnes ir maistingesnes buritas pagaminsime su naminėmis tortilijomis, kurias galima išsikepti patiems. Jei suktinukus ruošiame vaikų šventei, juos įdaryti galime iš anksto ir uždengę palikti šaldytuve. Šventės metu teliks apkepti keptuvėje ir patiekti.

Reikės:

  • 10 tortilijų papločių

  • 160 g virtos vištienos krūtinėlės

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 120 g fermentinio sūrio

  • 2 vidutinio dydžio avokadų

  • 3/4 šaukšto citrinos sulčių

  • 10 g kalendros žalumynų

  • 10 šaukštų grietinės

  • kelių šaukštų aliejaus kepimui

Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių
© Alvilės Rimaitės nuotr.


Gaminame meksikietiškus suktinukus - vištienos ir avokadų buritas:

1. Virtą vištienos krūtinėlę aptepame garstyčiomis, įtriname druska ir pipirais ir apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejaus šaukšte. Leidžiame pravėsti ir supjaustome plonais gabalėliais.

2. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.

3. Avokadą nulupame ir supjaustome, apšlakstome citrinos sultimis.

4. Kalendras smulkiai supjaustome ir sumaišome su vištienos bei avokado gabalėliais ir tarkuotu sūriu.

5. Kiekvieną tortiliją aptepame šaukštu grietinės, dedame po 1/10 įdaro ir susukame į vokelį, kad įdaras neišbyrėtų.

6. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepame buritas iš abiejų pusių. Kviečiame valgytojus ir įteikiame kiekvienam po kvapnią, gardžią buritą, įsuktą į servetėlę.

Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių
© Alvilės Rimaitės nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.