Šiuos skrebučius vaikai mielai valgo. Originalus šis receptas yra su obuoliais, tačiau nebijokite improvizuoti. Panašius skrebučius galite patiekti apibarstę šviežiomis uogomis arba uždėję šaukštą trintos varškės.
Reikia:
- 50 gramų grietinėlės;
- 50 gramų sviesto;
- 1 kiaušinio;
- prancūziško batono (tinka ir lietuviškas, tradicinis);
- 1 nedidelio obuolio;
- cinamono;
- 1 šaukšto cukraus;
- malto muskato riešuto (jeigu nemėgstate ar neturite, nedėkite);
- cukraus pudros.
Gaminimas:
- Obuolį supjaustyti kubeliais ir svieste trumpai pakepti, kol suminkštės. Prieš pat ugnies išjungimą apibarstyti cinamonu ir maltu muskato riešutu.
- Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis.
- Kiaušinį išplakti su grietinėle ir cukrumi.
- Batono riekelę dėti į plakinį iš abiejų pusių ir apkepti keptuvėje, kol abi pusės paruduos.
- Išėmus batoną iš keptuvės, ant jo viršaus uždėti obuolių.
- Ant viršaus pabarstyti cukraus pudra. Jei itin mėgstate cinamoną, galite ant viršaus jo užberti papildomai.
- Tinka pusryčiams, vakarienei ar užkandžiui tarp rimtų valgymų.
Skanaus!