Patobulintas skruzdėlynas – dar skanesnis

 (5)
Vadovaujantis tikro skruzdėlyno receptu, į jį varškytė neįeina, tačiau kadangi mėgstu eksperimentuoti ir pagrindinė mano patiekalų ragautoja yra 3 metuku dukrytė, tad nusprendžiau pabandyti kitokį skruzdėlyno variantą.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai:

Miltai - 250-300 g (priklauso nuo tešlos konsistencijos);

Kiaušiniai - 3 vnt.;

Varškytė „Miau" šokoladinė - 1 indelis.

Glaistui:

Cukrus - 1 stiklinė;

Vanduo - 2 v.š.;

Medus - 200g.

Kepimui:

Aliejus.

Gaminimas:

Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą ir paliekame ją tiesiog ant stalo maždaug valandai (galima ir mažiau). Tešlą kočiojame labai plonais lakštais ir tiesiog supjaustome trikampiais, kuriuos ir kepsime.

Įkaitiname keptuvę ir iškepame visus trikampiukus, kol gražiai apskrus. Iškepa žaibiškai. Iškeptus lakštus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejų.

Kol visi iškepti lakštai vėsta, pasigaminame glaistą. Cukrų suberiame į puodą, supilame vandenį ir verdame sirupą apie 5 minutes.

Išjungiame ugnį ir sudedame medų. Viską gerai išmaišome.

Imame didelę lėkštę ir sluoksniuojame. Dedame lakštų, apipilame glaistu (aš dar dėjau džiovintų spanguolių) vėl dedame lakštų. Taip kartojame, kol lakštai pasibaigs.

Visą skruzdėlyną apipilame glaistu ir paliekame, kol šiek tiek sustings.

Patobulintas skruzdėlynas – dar skanesnis
© Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Julija

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.