Patobulintas skruzdėlynas – dar skanesnis

 (5)
Vadovaujantis tikro skruzdėlyno receptu, į jį varškytė neįeina, tačiau kadangi mėgstu eksperimentuoti ir pagrindinė mano patiekalų ragautoja yra 3 metuku dukrytė, tad nusprendžiau pabandyti kitokį skruzdėlyno variantą.
© Mamukynas.lt

Tešlai:

Miltai - 250-300 g (priklauso nuo tešlos konsistencijos);

Kiaušiniai - 3 vnt.;

Varškytė „Miau" šokoladinė - 1 indelis.

Glaistui:

Cukrus - 1 stiklinė;

Vanduo - 2 v.š.;

Medus - 200g.

Kepimui:

Aliejus.

Gaminimas:

Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą ir paliekame ją tiesiog ant stalo maždaug valandai (galima ir mažiau). Tešlą kočiojame labai plonais lakštais ir tiesiog supjaustome trikampiais, kuriuos ir kepsime.

Įkaitiname keptuvę ir iškepame visus trikampiukus, kol gražiai apskrus. Iškepa žaibiškai. Iškeptus lakštus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejų.

Kol visi iškepti lakštai vėsta, pasigaminame glaistą. Cukrų suberiame į puodą, supilame vandenį ir verdame sirupą apie 5 minutes.

Išjungiame ugnį ir sudedame medų. Viską gerai išmaišome.

Imame didelę lėkštę ir sluoksniuojame. Dedame lakštų, apipilame glaistu (aš dar dėjau džiovintų spanguolių) vėl dedame lakštų. Taip kartojame, kol lakštai pasibaigs.

Visą skruzdėlyną apipilame glaistu ir paliekame, kol šiek tiek sustings.

Patobulintas skruzdėlynas – dar skanesnis
© Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (3)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (10)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (6)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.

5 receptai TINGINIAMS, kuriuos pagaminti paprasta kaip du kart du (2)

Ko gero, esate girdėję ne vieną patiekalą, kurio pavadinimas prasideda „Tinginių“: tinginių balandėliai, tinginių koldūnai, tinginių sausainiai.

Kalėdiniai meduoliai, be kurių šventės neįsivaizduojamos (1)

Kalėdiniai meduoliai papuošia kiekvienų namų šventinį stalą. Kai gaminsite juos, būtinai į pagalbą pasikvieskite vaikus.

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (28)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.