Patobulintas skruzdėlynas – dar skanesnis

 (5)
Vadovaujantis tikro skruzdėlyno receptu, į jį varškytė neįeina, tačiau kadangi mėgstu eksperimentuoti ir pagrindinė mano patiekalų ragautoja yra 3 metuku dukrytė, tad nusprendžiau pabandyti kitokį skruzdėlyno variantą.
© Mamukynas.lt

Tešlai:

Miltai - 250-300 g (priklauso nuo tešlos konsistencijos);

Kiaušiniai - 3 vnt.;

Varškytė „Miau" šokoladinė - 1 indelis.

Glaistui:

Cukrus - 1 stiklinė;

Vanduo - 2 v.š.;

Medus - 200g.

Kepimui:

Aliejus.

Gaminimas:

Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą ir paliekame ją tiesiog ant stalo maždaug valandai (galima ir mažiau). Tešlą kočiojame labai plonais lakštais ir tiesiog supjaustome trikampiais, kuriuos ir kepsime.

Įkaitiname keptuvę ir iškepame visus trikampiukus, kol gražiai apskrus. Iškepa žaibiškai. Iškeptus lakštus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejų.

Kol visi iškepti lakštai vėsta, pasigaminame glaistą. Cukrų suberiame į puodą, supilame vandenį ir verdame sirupą apie 5 minutes.

Išjungiame ugnį ir sudedame medų. Viską gerai išmaišome.

Imame didelę lėkštę ir sluoksniuojame. Dedame lakštų, apipilame glaistu (aš dar dėjau džiovintų spanguolių) vėl dedame lakštų. Taip kartojame, kol lakštai pasibaigs.

Visą skruzdėlyną apipilame glaistu ir paliekame, kol šiek tiek sustings.

Patobulintas skruzdėlynas – dar skanesnis
© Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (3)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.

Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu (16)

Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.

Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais, popieriukais ir kiaušinių dažais (4)

Artėjant Velykoms, vis dažniau susimąstome, o kaip gi kiaušinius dažysime šiemet. Jūsų dėmesiui – tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ patirtis.

5 avižų košių receptai KITAP (1)

Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (5)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.