Patobulintas skruzdėlynas – dar skanesnis

 (5)
Vadovaujantis tikro skruzdėlyno receptu, į jį varškytė neįeina, tačiau kadangi mėgstu eksperimentuoti ir pagrindinė mano patiekalų ragautoja yra 3 metuku dukrytė, tad nusprendžiau pabandyti kitokį skruzdėlyno variantą.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tešlai:

Miltai - 250-300 g (priklauso nuo tešlos konsistencijos);

Kiaušiniai - 3 vnt.;

Varškytė „Miau" šokoladinė - 1 indelis.

Glaistui:

Cukrus - 1 stiklinė;

Vanduo - 2 v.š.;

Medus - 200g.

Kepimui:

Aliejus.

Gaminimas:

Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą ir paliekame ją tiesiog ant stalo maždaug valandai (galima ir mažiau). Tešlą kočiojame labai plonais lakštais ir tiesiog supjaustome trikampiais, kuriuos ir kepsime.

Įkaitiname keptuvę ir iškepame visus trikampiukus, kol gražiai apskrus. Iškepa žaibiškai. Iškeptus lakštus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejų.

Kol visi iškepti lakštai vėsta, pasigaminame glaistą. Cukrų suberiame į puodą, supilame vandenį ir verdame sirupą apie 5 minutes.

Išjungiame ugnį ir sudedame medų. Viską gerai išmaišome.

Imame didelę lėkštę ir sluoksniuojame. Dedame lakštų, apipilame glaistu (aš dar dėjau džiovintų spanguolių) vėl dedame lakštų. Taip kartojame, kol lakštai pasibaigs.

Visą skruzdėlyną apipilame glaistu ir paliekame, kol šiek tiek sustings.

Patobulintas skruzdėlynas – dar skanesnis
© Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Julija

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.