Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Reikia:

- 500 g braškių;

- 500 g varškės;

- 100 g cukraus pudros;

- 150 ml spelsinų sulčių;

- 200 ml riebios grietinėlės;

- 250 g biskvitinių sausainių;

- 2 šaukštų kakavos;

- žiupsnelis mėtos.

Gaminimas:

Braškes nuplaukite, nudžiovinkite. Kelias uogas pasilikite papuošimui, likusias susmulkinkite. Suberkite į jas 50 g cukraus pudros ir maišytuvu sutrinkite iki tyrelės.

Sudėkite į varškę likusius 50 g cukraus pudros ir įpilkite 20 ml apelsinų sulčių. Išplakite grietinėlę, sukrėskite į varškės masę ir išmaišykite. 2/3 kremo sumaišykite su trintomis braškėmis.

Sausainius sulaužykite gabaliukais, apšlakstykite likusiomis apelsinų sultimis. Pusę sausainių sudėkite ant formos dugno. Supilkite braškinį kremą. Išdėliokite likusius sausainius.

Ant viršaus užpilkite likusį trečdalį varškės kremo. Peiliu palyginkite viršų.

Apibarstykite kakava ir dėkite į šaldytuvą 2 val.

Papuoškite mėtų lapeliais ir braškių puselėmis.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis