Pavojingai skanus nekeptas tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar

 (8)
Aišku, koks čia tortas - nei kelių aukštų, nei kremo jūros nėra, kad būtų galima didžiausiam smaližiui išdidžiai pareikšti: kremą nuo visų!
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Bet pusryčiams prie kavos, kai nereikia niekur skubėti, gali gurkšnoti rudąjį gėrį ramiai, toks maskarponinis nesaldus, sakyčiau, tortas - neblogas reikalas.

Reikia:

300 gramų sausainių,

100 gramų sviesto,

250 gramų maskarponės sūrio,

1 litro jogurto,

4 šaukštų cukraus (galima daugiau, net dvigubai, jei norisi saldžiai),

0,5 citrinos sulčių (0,5 a.š. citrinos rūgštelės),

8 arbatinių šaukštelių želatinos.

Gaminimas:

Gaminu iš vakaro, tad vaikams savotiškas vakarinis užsėmimas gaunasi - susmulkinti sausainius (esu bandžius iš įvairių rūšių - tinka bet kokie). Jei trūkumas vaikų ar vaikams noro - sausainius sukratau į kombainą su peiliais, keli gergždžiantys apsisukimai ir sausainiai paruošti.

Ant jų supilu ištirpdytą sviestą ir išmaišau.

Tolygiai sausainius paskirstau ant formos dugno, paspaudžiu ranka, kad suliptų.

Maskarponės sūrį, jogurtą, cukrų išmaišau iki vientisos masės, supilu citrinos sultis ir pačioje pabaigoje - ištirpintą želatiną.

Visą šį gėrį ant išklotų sausainių ir į šaltą vietą, kad sustingtų. Šįkart supylusi maskarponės masę dar mėlynių uogienės "įleistukus" padariau: po šaukštelį įvairiose vietose šliūkštelėjau prieš nešant stingti, nes jogurtas mėlynių skonio buvo.

Mama Laima

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų (1)

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (2)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.