Plikytų sausainių tortas Nekeptas ir ypač skanus

 (29)
Skanėstas, kuris pradžiugins šeimą net be ypatingos progos!
© Asmeninio archyvo nuotr.

Tortui reikia:

- 400 g plikytų sausainių

- 2 indelių jogurtinės  grietinės 10 proc. po 450 g.

- indelio kremo Rududu

- cukraus pagal skonį

- citrinos rūgšties

- 5 arbatinių šaukštelių želatinos 

- 1 želė pakelio (bet kokio skonio, šiuo atveju buvo persikų)

- kelių braškių papuošimui

Kaip gaminti?

Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

Imame sausainius ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname.  Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu  kremo ir suspaudžiame.

 Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.

Darome kremą:

Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti. Nuolat maišome kol viskas ištirps. Neužviriname!  Nuimame nuo ugnies ir pravėsiname.

Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rūgšties ir suplakame.

Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.

Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius. Vėl užpilame mūsų kremo.

Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį želė, išdėliojame braškes ir atsargiai užpilame želė.

Vėl dedame į šaldytuvą.

P.S. forma turi būti labai sandari,  nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią.

                                                                                        http://jelena-rimaviciene.blogspot.com/

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.