Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

250 g vištienos krūtinėlės;

2 kiaušinių;

100-125 ml (~1/2 stiklinės) kambario temperatūros kefyro;

100 g miltų;

1 a.š. kepimo sodos;

druskos, pipirų;

saujos petražolių;

50-70 ml aliejaus.

Gaminimas:

Į dubenį įmušame kiaušinius ir juos išplakame.

Pilame kambario temperatūros kefyrą (blyneliai bus puresni, lengviau ir tolygiau iškils), beriame miltus, kepimo sodą, druską, pipirus, viską gerai išmaišome.

Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustome (galima ir sumalti, bet tada iš vištienos išsskirs daugiau sulčių, tad gali reikti daugiau miltų). Jeigu mokate - geriausia vištieną sukapoti dviem peiliais.

Sudedame smulkintą vištieną ir petražoles į tešlą, išmaišome.

Tešlą pridengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltai pastovėti 15 min.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos
© Asmeninis albumas

Įkaitiname keptuvę, įpilame 3-4 v.š. aliejaus, jam įkaitus dedame po 1 šaukštą tešlos palikdami tarpus (blynai kepdami padidės).

Iš vienos apkepame apie 5 minutes, iš kitos ~3 minutes.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos
© Asmeninis albumas

Iškeptus blynus galima išdėlioti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų likučius.

Prie tokių blynų puikiai tiktų grietinės padažas su sauja krapų ir druska ar kitoks jūsų mėgstamas padažas prie nesaldžių blynų.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.