Purus obuolių pyragas su labai daug obuolių

 (37)
Dar vienas obuolių pyrago receptas, šįkart tiems, kurie iš tiesų mėgsta obuolius. Daug obuolių.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šis pyragas tiems, kas mėgsta, kad butų daug obuolių. Minkštas, purus, ir kol dar šiltas, sunkiai pjaunamas. Sunkiai todėl, kad yra daug obuolių, o tešlos mažai. Kai atvėsta, viskas yra su juo gerai. Tik kartais pritrūksta tos kantrybės laukti...

Reikėjo:

apie kilogramo obuolių,

4 vidutinio dydžio kiaušinių,

200 g cukraus (jeigu obuoliai saldesni - mažiau),

125 g miltų,

cukraus pudros pabarstymui (kai pyragas jau iškepęs),

sviesto ištepti skardai,

apie saujos džiūvėsėlių (skardos pabarstymui).

Purus obuolių pyragas su labai daug obuolių
© Mamukynas.lt

Pirmiausia paruošiau tešlą. Išplakiau kiaušinus, dėjau cukrų, miltus, dar kartą viską išmaišiau. Palikau ramybėje, kol tvarkiau obuolius.

Obuolius nuploviau, supjausčiau gana mažais gabaliukais ir dėjau jau į išteptą skardą, ant jų supyliau paruoštą tešlą. Kepiau 150 karščio orkaitėj apie 30 min. Viršus gavosi gražiai rudas ir traškus. Pyragą reiktų palikt visiškai atvėsti ir tik tada skanauti su kava ar arbata.

Skanaus

Mama Inga

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.