Purus obuolių pyragas su labai daug obuolių

Dar vienas obuolių pyrago receptas, šįkart tiems, kurie iš tiesų mėgsta obuolius. Daug obuolių.

Šis pyragas tiems, kas mėgsta, kad butų daug obuolių. Minkštas, purus, ir kol dar šiltas, sunkiai pjaunamas. Sunkiai todėl, kad yra daug obuolių, o tešlos mažai. Kai atvėsta, viskas yra su juo gerai. Tik kartais pritrūksta tos kantrybės laukti...

Reikėjo:

apie kilogramo obuolių,

4 vidutinio dydžio kiaušinių,

200 g cukraus (jeigu obuoliai saldesni - mažiau),

125 g miltų,

cukraus pudros pabarstymui (kai pyragas jau iškepęs),

sviesto ištepti skardai,

apie saujos džiūvėsėlių (skardos pabarstymui).

Mamukynas.lt

Pirmiausia paruošiau tešlą. Išplakiau kiaušinus, dėjau cukrų, miltus, dar kartą viską išmaišiau. Palikau ramybėje, kol tvarkiau obuolius.

Obuolius nuploviau, supjausčiau gana mažais gabaliukais ir dėjau jau į išteptą skardą, ant jų supyliau paruoštą tešlą. Kepiau 150 karščio orkaitėj apie 30 min. Viršus gavosi gražiai rudas ir traškus. Pyragą reiktų palikt visiškai atvėsti ir tik tada skanauti su kava ar arbata.

Skanaus

Mama Inga

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis