Pusryčiams ir vakarienei: 3 avižų košės kitaip

 (5)
Pusryčiams arba vakarienei valgyti grūdų košes - sveika ir naudinga. O jeigu pabodusią avižų košę paskaninsime netikėtu komponentu, ją vaikas gali pamėgti iš naujo.
Pusryčiams ir vakarienei: 3 avižų košės kitaip
© Shutterstock nuotr.

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

- 1 puodelis vandens;

- 1/3 puodelio avižų dribsnių;

- 1/4 puodelio moliūgų tyrelės;

- 2 valgomųjų šaukštų migdolų;

- cinamono;

- 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus;

- muskatinio riešuto;

- šiek tiek druskos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Net 9 žinomos Lietuvos poros laukia šeimos pagausėjimo
Po gimdymo viešai pasirodžiusi Kembridžo kunigaikštienė sužavėjo aplinkinius grožiu

Paprastas būdas paįvairinti avižinę košę - pagardinti ją cinamonu, riešutais bei moliūgu. Košė gaminama taip: moliūgas, supjaustytas gabaliukais arba pakepamas orkaitėje, arba apverdamas pasūdytame vandenyje. Po to atvėsus sutrinamas iki tyrelės konsistencijos. Pakepinti migdolus (orkaitėje arba sausoje keptuvėje), po to sutrinti.

Į verdantį vandenį įdėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama ant pakelio. Į puodą sudėti cukrų, moliūgą, cinamoną ir muskatinio riešuto. Viską išmaišius pabarstyti maltais migdolais ir patiekti.

Avižų košė su šokoladu

Reikia:

- 1 stiklinė vandens;

- 1/3 avižų dribsnių;

- 30 gramų šokolado;

- 2 valgomieji šaukštai grietinėlės;

- pagal skonį - riešutų.

Į karštą pieną supilti avižų dribsnius, pavirti, kiek rekomenduojama. Ištirpinti šokoladą, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant košės. Jei mėgstate, viršų galite apibarstyti maltais riešutais.

Avižų košė su džiovintais vaisiais

Reikia:

- 1 stiklinė vandens;

- cinamono;

- 1-2 valgomieji šaukštai medaus;

- 1/3 stiklinė avižų dribsnių;

- 1/2 stiklinės mėgstamų džiovintų vaisių;

- pagardinimui: graikiškų riešutų.

Puode įpilti vandens, cinamono ir džiovintų vaisių, uždėti ant ugnies. Užvirus vandeniui, sudėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama pakuotės etiketėje. Prieš patiekiant įdėti medaus ir, jei mėgstate, apibarstyti graikiškais riešutais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (24)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.