Pusryčiams ir vakarienei: 3 avižų košės kitaip

 (5)
Pusryčiams arba vakarienei valgyti grūdų košes - sveika ir naudinga. O jeigu pabodusią avižų košę paskaninsime netikėtu komponentu, ją vaikas gali pamėgti iš naujo.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

- 1 puodelis vandens;

- 1/3 puodelio avižų dribsnių;

- 1/4 puodelio moliūgų tyrelės;

- 2 valgomųjų šaukštų migdolų;

- cinamono;

- 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus;

- muskatinio riešuto;

- šiek tiek druskos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Net 9 žinomos Lietuvos poros laukia šeimos pagausėjimo
Po gimdymo viešai pasirodžiusi Kembridžo kunigaikštienė sužavėjo aplinkinius grožiu

Paprastas būdas paįvairinti avižinę košę - pagardinti ją cinamonu, riešutais bei moliūgu. Košė gaminama taip: moliūgas, supjaustytas gabaliukais arba pakepamas orkaitėje, arba apverdamas pasūdytame vandenyje. Po to atvėsus sutrinamas iki tyrelės konsistencijos. Pakepinti migdolus (orkaitėje arba sausoje keptuvėje), po to sutrinti.

Į verdantį vandenį įdėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama ant pakelio. Į puodą sudėti cukrų, moliūgą, cinamoną ir muskatinio riešuto. Viską išmaišius pabarstyti maltais migdolais ir patiekti.

Avižų košė su šokoladu

Reikia:

- 1 stiklinė vandens;

- 1/3 avižų dribsnių;

- 30 gramų šokolado;

- 2 valgomieji šaukštai grietinėlės;

- pagal skonį - riešutų.

Į karštą pieną supilti avižų dribsnius, pavirti, kiek rekomenduojama. Ištirpinti šokoladą, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant košės. Jei mėgstate, viršų galite apibarstyti maltais riešutais.

Avižų košė su džiovintais vaisiais

Reikia:

- 1 stiklinė vandens;

- cinamono;

- 1-2 valgomieji šaukštai medaus;

- 1/3 stiklinė avižų dribsnių;

- 1/2 stiklinės mėgstamų džiovintų vaisių;

- pagardinimui: graikiškų riešutų.

Puode įpilti vandens, cinamono ir džiovintų vaisių, uždėti ant ugnies. Užvirus vandeniui, sudėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama pakuotės etiketėje. Prieš patiekiant įdėti medaus ir, jei mėgstate, apibarstyti graikiškais riešutais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (16)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.

Gardieji virtiniai su bulvėmis (4)

Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.

3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias

Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar (5)

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai (41)

Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.

Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas (12)

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Naminiai ledai, kuriems prireiks vos 3 produktų (6)

Vasara ir ledai - du neatskiriami sinonimai. Jeigu nesate niekada namuose gaminę ledų, skubame nuraminti, jog tai iš tiesų labai nesunku. Kviečiame išbandyti.

Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai

Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.