Pusryčiams ir vakarienei: 3 avižų košės kitaip

 (5)
Pusryčiams arba vakarienei valgyti grūdų košes - sveika ir naudinga. O jeigu pabodusią avižų košę paskaninsime netikėtu komponentu, ją vaikas gali pamėgti iš naujo.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

- 1 puodelis vandens;

- 1/3 puodelio avižų dribsnių;

- 1/4 puodelio moliūgų tyrelės;

- 2 valgomųjų šaukštų migdolų;

- cinamono;

- 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus;

- muskatinio riešuto;

- šiek tiek druskos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Net 9 žinomos Lietuvos poros laukia šeimos pagausėjimo
Po gimdymo viešai pasirodžiusi Kembridžo kunigaikštienė sužavėjo aplinkinius grožiu

Paprastas būdas paįvairinti avižinę košę - pagardinti ją cinamonu, riešutais bei moliūgu. Košė gaminama taip: moliūgas, supjaustytas gabaliukais arba pakepamas orkaitėje, arba apverdamas pasūdytame vandenyje. Po to atvėsus sutrinamas iki tyrelės konsistencijos. Pakepinti migdolus (orkaitėje arba sausoje keptuvėje), po to sutrinti.

Į verdantį vandenį įdėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama ant pakelio. Į puodą sudėti cukrų, moliūgą, cinamoną ir muskatinio riešuto. Viską išmaišius pabarstyti maltais migdolais ir patiekti.

Avižų košė su šokoladu

Reikia:

- 1 stiklinė vandens;

- 1/3 avižų dribsnių;

- 30 gramų šokolado;

- 2 valgomieji šaukštai grietinėlės;

- pagal skonį - riešutų.

Į karštą pieną supilti avižų dribsnius, pavirti, kiek rekomenduojama. Ištirpinti šokoladą, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant košės. Jei mėgstate, viršų galite apibarstyti maltais riešutais.

Avižų košė su džiovintais vaisiais

Reikia:

- 1 stiklinė vandens;

- cinamono;

- 1-2 valgomieji šaukštai medaus;

- 1/3 stiklinė avižų dribsnių;

- 1/2 stiklinės mėgstamų džiovintų vaisių;

- pagardinimui: graikiškų riešutų.

Puode įpilti vandens, cinamono ir džiovintų vaisių, uždėti ant ugnies. Užvirus vandeniui, sudėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama pakuotės etiketėje. Prieš patiekiant įdėti medaus ir, jei mėgstate, apibarstyti graikiškais riešutais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.