Pusryčiams ir vakarienei: 3 avižų košės kitaip

 (5)
Pusryčiams arba vakarienei valgyti grūdų košes - sveika ir naudinga. O jeigu pabodusią avižų košę paskaninsime netikėtu komponentu, ją vaikas gali pamėgti iš naujo.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Avižų košė su moliūgu

Reikia:

- 1 puodelis vandens;

- 1/3 puodelio avižų dribsnių;

- 1/4 puodelio moliūgų tyrelės;

- 2 valgomųjų šaukštų migdolų;

- cinamono;

- 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus;

- muskatinio riešuto;

- šiek tiek druskos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Net 9 žinomos Lietuvos poros laukia šeimos pagausėjimo
Po gimdymo viešai pasirodžiusi Kembridžo kunigaikštienė sužavėjo aplinkinius grožiu

Paprastas būdas paįvairinti avižinę košę - pagardinti ją cinamonu, riešutais bei moliūgu. Košė gaminama taip: moliūgas, supjaustytas gabaliukais arba pakepamas orkaitėje, arba apverdamas pasūdytame vandenyje. Po to atvėsus sutrinamas iki tyrelės konsistencijos. Pakepinti migdolus (orkaitėje arba sausoje keptuvėje), po to sutrinti.

Į verdantį vandenį įdėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama ant pakelio. Į puodą sudėti cukrų, moliūgą, cinamoną ir muskatinio riešuto. Viską išmaišius pabarstyti maltais migdolais ir patiekti.

Avižų košė su šokoladu

Reikia:

- 1 stiklinė vandens;

- 1/3 avižų dribsnių;

- 30 gramų šokolado;

- 2 valgomieji šaukštai grietinėlės;

- pagal skonį - riešutų.

Į karštą pieną supilti avižų dribsnius, pavirti, kiek rekomenduojama. Ištirpinti šokoladą, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant košės. Jei mėgstate, viršų galite apibarstyti maltais riešutais.

Avižų košė su džiovintais vaisiais

Reikia:

- 1 stiklinė vandens;

- cinamono;

- 1-2 valgomieji šaukštai medaus;

- 1/3 stiklinė avižų dribsnių;

- 1/2 stiklinės mėgstamų džiovintų vaisių;

- pagardinimui: graikiškų riešutų.

Puode įpilti vandens, cinamono ir džiovintų vaisių, uždėti ant ugnies. Užvirus vandeniui, sudėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama pakuotės etiketėje. Prieš patiekiant įdėti medaus ir, jei mėgstate, apibarstyti graikiškais riešutais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.