Pusryčiams ir vakarienei: TOP 5 košių receptai

 (2)
Košės aprūpina mažylį daugeliu jam naudingų medžiagų. Geriausia, kai košes gaminate iš „tikrų" kruopų, o ne jau apdirbtų jų dribsnių. Suvalgius košės, vaikas gauna energijos iš angliavandenių, todėl košė itin tinkamas patiekalas dienos pradžiai.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jūsų dėmesiui - 5 košių vaikams receptai. Tačiau vaikams bus daug smagiau, jei jas drauge valgys ir tėvai. Atminkite - pavyzdys moko!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Būti mama Lietuvoje ir Švedijoje: du skirtingi požiūriai
Tik vyrams: ko negalima daryti, kai jūsų žmona gimdo

Ryžių košė su obuoliais

Ryžių košėje yra daug B grupės vitaminų. Kadangi ryžių košė šiek tiek kietina mažylių vidurius, neretai šeimos jos vengia. O be reikalo! Pagardinus ryžių košę obuoliu, bus ir skanu, ir sveika.

Reikia:

2 valgomieji šaukštai ryžių;

1 stiklinė pieno;

1 stiklinė vandens;

obuolys;

sviesto. Ryžius nuplaukite ir vandenyje virkite, kol šiek tiek pavirs. Tada pripilkite pieno ir ant mažos ugnies virkite, kol ryžiai bus išvirę. Į karštus ryžius įdėkite trupinėlį sviesto, galite žiupsnelį cukraus. Obuolį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su jau pradėjusiais vėsti ryžiais.

Moliūgų ir ryžių košė

Moliūguose yra daug naudingų vitaminų ir karotino. Moliūgas yra lengvai virškinamas, be to, dera su daugeliu įvairių produktų. 

Reikia:

400 gramų moliūgo;

2 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės ryžių;

50 gramų sviesto;

pusė šaukštelio cukraus.

Nuplaukite ryžius ir vandenyje virkite apie 10 minučių, kol dar bus ne iki galo išvirę. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir pavirkite piene, kol suminkštės. Tada supilkite masę į ryžius, pridėkite sviesto ir dar šiek tiek pavirkite, kad ryžiai būtų visiškai išvirę. Paskaninkite košę sviestu ir leidę pabrinkti 10 minučių, valgykite.

<span style="color: #ff0000;">Pusryčiams ir vakarienei:</span> TOP 5 košių receptai
© Shutterstock nuotr.

Avižų košė su slyvomis

Avižų košėje yra vertingų augalinių baltymų, angliavandenių, kurie suteiks energijos. Paskanintą avižų košę su slyvomis išbandykite, jei jūsų vaikui kietėja viduriukai.

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

1 stiklinė pieno;

pusė šaukštelio cukraus;

3 slyvos;

du šaukštai vandens.

Nuplovę slyvas, nulupkite jų odelę bei išimkite kauliukus. Į puodelį įpilkite kelis šaukštus vandens ir įdėkite slyvas, patroškinkite jas kelias minutes, kad suminkštėtų. Tuo tarpu kitame puode į verdantį pieną įberkite avižų dribsnius, cukraus. Baigiant virti košei, pridėkite slyvas ir drauge pavirkite kelias minutes.

Moliūgų košė su obuoliais

Reikia:

300 gramų moliūgo;

1 šaukštas ryžių;

1 obuolys;

1 šaukštas razinų (jei vaikas nemėgsta, nedėkite).

Uždėkite virti ryžius. Tuo metu sutarkuokite moliūga ir sudėkite į puodą su ryžiais. Virkite apie 10 minučių, pamaišydami. Obuolį sutarkuokite, razinas gerai nuplaukite ir sudėkite į ryžius. Viską pavirkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai bus išvirę.

Manų košė su cinamonu

Reikia:

1 valgomasis šaukštas manų kruopų;

0,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės vandens;

šiek tiek sviesto, cukraus ir cinamono.

Sumaišykite pieną su vandeniu ir užvirkite. Po truputį berkite manų kruopas ir maišydami virkite ant mažos ugnies 10 - 15 minučių. Į išvirusią košę įdėkite sviesto ir išmaišykite. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir užsibarstykite ant jau išvirusios košės.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.