Pusryčiams ir vakarienei: TOP 5 košių receptai

 (2)
Košės aprūpina mažylį daugeliu jam naudingų medžiagų. Geriausia, kai košes gaminate iš „tikrų" kruopų, o ne jau apdirbtų jų dribsnių. Suvalgius košės, vaikas gauna energijos iš angliavandenių, todėl košė itin tinkamas patiekalas dienos pradžiai.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jūsų dėmesiui - 5 košių vaikams receptai. Tačiau vaikams bus daug smagiau, jei jas drauge valgys ir tėvai. Atminkite - pavyzdys moko!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Būti mama Lietuvoje ir Švedijoje: du skirtingi požiūriai
Tik vyrams: ko negalima daryti, kai jūsų žmona gimdo

Ryžių košė su obuoliais

Ryžių košėje yra daug B grupės vitaminų. Kadangi ryžių košė šiek tiek kietina mažylių vidurius, neretai šeimos jos vengia. O be reikalo! Pagardinus ryžių košę obuoliu, bus ir skanu, ir sveika.

Reikia:

2 valgomieji šaukštai ryžių;

1 stiklinė pieno;

1 stiklinė vandens;

obuolys;

sviesto. Ryžius nuplaukite ir vandenyje virkite, kol šiek tiek pavirs. Tada pripilkite pieno ir ant mažos ugnies virkite, kol ryžiai bus išvirę. Į karštus ryžius įdėkite trupinėlį sviesto, galite žiupsnelį cukraus. Obuolį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su jau pradėjusiais vėsti ryžiais.

Moliūgų ir ryžių košė

Moliūguose yra daug naudingų vitaminų ir karotino. Moliūgas yra lengvai virškinamas, be to, dera su daugeliu įvairių produktų. 

Reikia:

400 gramų moliūgo;

2 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės ryžių;

50 gramų sviesto;

pusė šaukštelio cukraus.

Nuplaukite ryžius ir vandenyje virkite apie 10 minučių, kol dar bus ne iki galo išvirę. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir pavirkite piene, kol suminkštės. Tada supilkite masę į ryžius, pridėkite sviesto ir dar šiek tiek pavirkite, kad ryžiai būtų visiškai išvirę. Paskaninkite košę sviestu ir leidę pabrinkti 10 minučių, valgykite.

<span style="color: #ff0000;">Pusryčiams ir vakarienei:</span> TOP 5 košių receptai
© Shutterstock nuotr.

Avižų košė su slyvomis

Avižų košėje yra vertingų augalinių baltymų, angliavandenių, kurie suteiks energijos. Paskanintą avižų košę su slyvomis išbandykite, jei jūsų vaikui kietėja viduriukai.

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

1 stiklinė pieno;

pusė šaukštelio cukraus;

3 slyvos;

du šaukštai vandens.

Nuplovę slyvas, nulupkite jų odelę bei išimkite kauliukus. Į puodelį įpilkite kelis šaukštus vandens ir įdėkite slyvas, patroškinkite jas kelias minutes, kad suminkštėtų. Tuo tarpu kitame puode į verdantį pieną įberkite avižų dribsnius, cukraus. Baigiant virti košei, pridėkite slyvas ir drauge pavirkite kelias minutes.

Moliūgų košė su obuoliais

Reikia:

300 gramų moliūgo;

1 šaukštas ryžių;

1 obuolys;

1 šaukštas razinų (jei vaikas nemėgsta, nedėkite).

Uždėkite virti ryžius. Tuo metu sutarkuokite moliūga ir sudėkite į puodą su ryžiais. Virkite apie 10 minučių, pamaišydami. Obuolį sutarkuokite, razinas gerai nuplaukite ir sudėkite į ryžius. Viską pavirkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai bus išvirę.

Manų košė su cinamonu

Reikia:

1 valgomasis šaukštas manų kruopų;

0,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės vandens;

šiek tiek sviesto, cukraus ir cinamono.

Sumaišykite pieną su vandeniu ir užvirkite. Po truputį berkite manų kruopas ir maišydami virkite ant mažos ugnies 10 - 15 minučių. Į išvirusią košę įdėkite sviesto ir išmaišykite. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir užsibarstykite ant jau išvirusios košės.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.