Pusryčiams ir vakarienei: TOP 5 košių receptai

 (2)
Košės aprūpina mažylį daugeliu jam naudingų medžiagų. Geriausia, kai košes gaminate iš „tikrų" kruopų, o ne jau apdirbtų jų dribsnių. Suvalgius košės, vaikas gauna energijos iš angliavandenių, todėl košė itin tinkamas patiekalas dienos pradžiai.
© Shutterstock nuotr.

Jūsų dėmesiui - 5 košių vaikams receptai. Tačiau vaikams bus daug smagiau, jei jas drauge valgys ir tėvai. Atminkite - pavyzdys moko!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Būti mama Lietuvoje ir Švedijoje: du skirtingi požiūriai
Tik vyrams: ko negalima daryti, kai jūsų žmona gimdo

Ryžių košė su obuoliais

Ryžių košėje yra daug B grupės vitaminų. Kadangi ryžių košė šiek tiek kietina mažylių vidurius, neretai šeimos jos vengia. O be reikalo! Pagardinus ryžių košę obuoliu, bus ir skanu, ir sveika.

Reikia:

2 valgomieji šaukštai ryžių;

1 stiklinė pieno;

1 stiklinė vandens;

obuolys;

sviesto. Ryžius nuplaukite ir vandenyje virkite, kol šiek tiek pavirs. Tada pripilkite pieno ir ant mažos ugnies virkite, kol ryžiai bus išvirę. Į karštus ryžius įdėkite trupinėlį sviesto, galite žiupsnelį cukraus. Obuolį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su jau pradėjusiais vėsti ryžiais.

Moliūgų ir ryžių košė

Moliūguose yra daug naudingų vitaminų ir karotino. Moliūgas yra lengvai virškinamas, be to, dera su daugeliu įvairių produktų. 

Reikia:

400 gramų moliūgo;

2 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės ryžių;

50 gramų sviesto;

pusė šaukštelio cukraus.

Nuplaukite ryžius ir vandenyje virkite apie 10 minučių, kol dar bus ne iki galo išvirę. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir pavirkite piene, kol suminkštės. Tada supilkite masę į ryžius, pridėkite sviesto ir dar šiek tiek pavirkite, kad ryžiai būtų visiškai išvirę. Paskaninkite košę sviestu ir leidę pabrinkti 10 minučių, valgykite.

<span style="color: #ff0000;">Pusryčiams ir vakarienei:</span> TOP 5 košių receptai
© Shutterstock nuotr.

Avižų košė su slyvomis

Avižų košėje yra vertingų augalinių baltymų, angliavandenių, kurie suteiks energijos. Paskanintą avižų košę su slyvomis išbandykite, jei jūsų vaikui kietėja viduriukai.

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

1 stiklinė pieno;

pusė šaukštelio cukraus;

3 slyvos;

du šaukštai vandens.

Nuplovę slyvas, nulupkite jų odelę bei išimkite kauliukus. Į puodelį įpilkite kelis šaukštus vandens ir įdėkite slyvas, patroškinkite jas kelias minutes, kad suminkštėtų. Tuo tarpu kitame puode į verdantį pieną įberkite avižų dribsnius, cukraus. Baigiant virti košei, pridėkite slyvas ir drauge pavirkite kelias minutes.

Moliūgų košė su obuoliais

Reikia:

300 gramų moliūgo;

1 šaukštas ryžių;

1 obuolys;

1 šaukštas razinų (jei vaikas nemėgsta, nedėkite).

Uždėkite virti ryžius. Tuo metu sutarkuokite moliūga ir sudėkite į puodą su ryžiais. Virkite apie 10 minučių, pamaišydami. Obuolį sutarkuokite, razinas gerai nuplaukite ir sudėkite į ryžius. Viską pavirkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai bus išvirę.

Manų košė su cinamonu

Reikia:

1 valgomasis šaukštas manų kruopų;

0,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės vandens;

šiek tiek sviesto, cukraus ir cinamono.

Sumaišykite pieną su vandeniu ir užvirkite. Po truputį berkite manų kruopas ir maišydami virkite ant mažos ugnies 10 - 15 minučių. Į išvirusią košę įdėkite sviesto ir išmaišykite. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir užsibarstykite ant jau išvirusios košės.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (9)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos blynai (1)

Vaikai paprastai mėgsta blynus, tačiau ne visada mėgsta valgyti mėsą. O jeigu pabandžius sujungti tai į vieną ir pagaminti mažųjų pietums ar vakarienei vištienos blynų? Pabandom!

3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Nekeptas plikytų sausainių pyragas (11)

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.