Pusryčiams ir vakarienei: TOP 5 košių receptai

 (2)
Košės aprūpina mažylį daugeliu jam naudingų medžiagų. Geriausia, kai košes gaminate iš „tikrų" kruopų, o ne jau apdirbtų jų dribsnių. Suvalgius košės, vaikas gauna energijos iš angliavandenių, todėl košė itin tinkamas patiekalas dienos pradžiai.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jūsų dėmesiui - 5 košių vaikams receptai. Tačiau vaikams bus daug smagiau, jei jas drauge valgys ir tėvai. Atminkite - pavyzdys moko!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Būti mama Lietuvoje ir Švedijoje: du skirtingi požiūriai
Tik vyrams: ko negalima daryti, kai jūsų žmona gimdo

Ryžių košė su obuoliais

Ryžių košėje yra daug B grupės vitaminų. Kadangi ryžių košė šiek tiek kietina mažylių vidurius, neretai šeimos jos vengia. O be reikalo! Pagardinus ryžių košę obuoliu, bus ir skanu, ir sveika.

Reikia:

2 valgomieji šaukštai ryžių;

1 stiklinė pieno;

1 stiklinė vandens;

obuolys;

sviesto. Ryžius nuplaukite ir vandenyje virkite, kol šiek tiek pavirs. Tada pripilkite pieno ir ant mažos ugnies virkite, kol ryžiai bus išvirę. Į karštus ryžius įdėkite trupinėlį sviesto, galite žiupsnelį cukraus. Obuolį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su jau pradėjusiais vėsti ryžiais.

Moliūgų ir ryžių košė

Moliūguose yra daug naudingų vitaminų ir karotino. Moliūgas yra lengvai virškinamas, be to, dera su daugeliu įvairių produktų. 

Reikia:

400 gramų moliūgo;

2 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės ryžių;

50 gramų sviesto;

pusė šaukštelio cukraus.

Nuplaukite ryžius ir vandenyje virkite apie 10 minučių, kol dar bus ne iki galo išvirę. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir pavirkite piene, kol suminkštės. Tada supilkite masę į ryžius, pridėkite sviesto ir dar šiek tiek pavirkite, kad ryžiai būtų visiškai išvirę. Paskaninkite košę sviestu ir leidę pabrinkti 10 minučių, valgykite.

<span style="color: #ff0000;">Pusryčiams ir vakarienei:</span> TOP 5 košių receptai
© Shutterstock nuotr.

Avižų košė su slyvomis

Avižų košėje yra vertingų augalinių baltymų, angliavandenių, kurie suteiks energijos. Paskanintą avižų košę su slyvomis išbandykite, jei jūsų vaikui kietėja viduriukai.

Reikia:

3 šaukštai avižų dribsnių;

1 stiklinė pieno;

pusė šaukštelio cukraus;

3 slyvos;

du šaukštai vandens.

Nuplovę slyvas, nulupkite jų odelę bei išimkite kauliukus. Į puodelį įpilkite kelis šaukštus vandens ir įdėkite slyvas, patroškinkite jas kelias minutes, kad suminkštėtų. Tuo tarpu kitame puode į verdantį pieną įberkite avižų dribsnius, cukraus. Baigiant virti košei, pridėkite slyvas ir drauge pavirkite kelias minutes.

Moliūgų košė su obuoliais

Reikia:

300 gramų moliūgo;

1 šaukštas ryžių;

1 obuolys;

1 šaukštas razinų (jei vaikas nemėgsta, nedėkite).

Uždėkite virti ryžius. Tuo metu sutarkuokite moliūga ir sudėkite į puodą su ryžiais. Virkite apie 10 minučių, pamaišydami. Obuolį sutarkuokite, razinas gerai nuplaukite ir sudėkite į ryžius. Viską pavirkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai bus išvirę.

Manų košė su cinamonu

Reikia:

1 valgomasis šaukštas manų kruopų;

0,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės vandens;

šiek tiek sviesto, cukraus ir cinamono.

Sumaišykite pieną su vandeniu ir užvirkite. Po truputį berkite manų kruopas ir maišydami virkite ant mažos ugnies 10 - 15 minučių. Į išvirusią košę įdėkite sviesto ir išmaišykite. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir užsibarstykite ant jau išvirusios košės.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.