Pusryčiams ir vakarienei: TOP 5 košių receptai

Košės aprūpina mažylį daugeliu jam naudingų medžiagų. Geriausia, kai košes gaminate iš „tikrų" kruopų, o ne jau apdirbtų jų dribsnių. Suvalgius košės, vaikas gauna energijos iš angliavandenių, todėl košė itin tinkamas patiekalas dienos pradžiai.

Ryžių košė su obuoliais


Ryžių košėje yra daug B grupės vitaminų. Kadangi ryžių košė šiek tiek kietina mažylių vidurius, neretai šeimos jos vengia. O be reikalo! Pagardinus ryžių košę obuoliu, bus ir skanu, ir sveika.


Reikia:


2 valgomieji šaukštai ryžių;

1 stiklinė pieno;

1 stiklinė vandens;

obuolys;

sviesto.


Ryžius nuplaukite ir vandenyje virkite, kol šiek tiek pavirs. Tada pripilkite pieno ir ant mažos ugnies virkite, kol ryžiai bus išvirę. Į karštus ryžius įdėkite trupinėlį sviesto, galite žiupsnelį cukraus. Obuolį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su jau pradėjusiais vėsti ryžiais.


Moliūgų ir ryžių košė


Moliūguose yra daug naudingų vitaminų ir karotino. Moliūgas yra lengvai virškinamas, be to, dera su daugeliu įvairių produktų. 


Reikia:


400 gramų moliūgo;

2 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės ryžių;

50 gramų sviesto;

pusė šaukštelio cukraus.


Nuplaukite ryžius ir vandenyje virkite apie 10 minučių, kol dar bus ne iki galo išvirę. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir pavirkite piene, kol suminkštės. Tada supilkite masę į ryžius, pridėkite sviesto ir dar šiek tiek pavirkite, kad ryžiai būtų visiškai išvirę. Paskaninkite košę sviestu ir leidę pabrinkti 10 minučių, valgykite.


Avižų košė su slyvomis


Avižų košėje yra vertingų augalinių baltymų, angliavandenių, kurie suteiks energijos. Paskanintą avižų košę su slyvomis išbandykite, jei jūsų vaikui kietėja viduriukai.


Reikia:


3 šaukštai avižų dribsnių;

1 stiklinė pieno;

pusė šaukštelio cukraus;

3 slyvos;

du šaukštai vandens.


Nuplovę slyvas, nulupkite jų odelę bei išimkite kauliukus. Į puodelį įpilkite kelis šaukštus vandens ir įdėkite slyvas, patroškinkite jas kelias minutes, kad suminkštėtų. Tuo tarpu kitame puode į verdantį pieną įberkite avižų dribsnius, cukraus. Baigiant virti košei, pridėkite slyvas ir drauge pavirkite kelias minutes.


Moliūgų košė su obuoliais


Reikia:


300 gramų moliūgo;

1 šaukštas ryžių;

1 obuolys;

1 šaukštas razinų (jei vaikas nemėgsta, nedėkite).


Uždėkite virti ryžius. Tuo metu sutarkuokite moliūga ir sudėkite į puodą su ryžiais. Virkite apie 10 minučių, pamaišydami. Obuolį sutarkuokite, razinas gerai nuplaukite ir sudėkite į ryžius. Viską pavirkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai bus išvirę.


Manų košė su cinamonu


Reikia:


1 valgomasis šaukštas manų kruopų;

0,5 stiklinės pieno;

0,5 stiklinės vandens;

šiek tiek sviesto, cukraus ir cinamono.


Sumaišykite pieną su vandeniu ir užvirkite. Po truputį berkite manų kruopas ir maišydami virkite ant mažos ugnies 10 - 15 minučių. Į išvirusią košę įdėkite sviesto ir išmaišykite. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir užsibarstykite ant jau išvirusios košės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis