Pyragas, kuris visada pavyksta ir kuriam nereikia reklamos

 (4)
Mūsų bičiulė Jelena, rašanti kulinarijos tinklaraštį, kepė pyragą „Zebriuką", kurio receptu mielai dalijasi ir su mumis. Jis iš tiesų nesudėtingas, tad pavyks ir nepatyrusiai šeimininkei. Kai gaminsite, nepamirškite ir mažųjų padėjėjų - suraskite darbelio ir jiems.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Reikia:

4 vnt. kiaušinių;

1 stiklinės pieno;

1 stiklinės cukraus;

1 stiklinės aliejaus;

400 gramų miltų;

1 arbatinio šaukštelio sodos;

žiupsnelio vanilinio cukraus

2 valgomųjų šaukštų kakavos.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Pyragas, kuris visada pavyksta ir kuriam nereikia reklamos
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip gaminti?

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės.

Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.

Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta.

Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam, kol užsipildys visas indas.

Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite.

Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.