Pyragas su aviečių uogiene ir traškia plutele

Dar visai neseniai virėme aviečių uogienę, o šiandien jau nekantraujame ją panaudoti kilniam tikslui - burnoje tirpstantiems pyrago gabalėliams! Paprastas receptas, puikus rezultatas bei eilė svečių su užrašų knygute, norinčių jį iš tavęs išgirsti.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Aviečių pyragas traškia kokosų plutele

Pyrago pagrindui reikės:

1/2 stiklinės sviesto;

2/3 stiklinės cukraus;

1 vnt. kiaušinio;

1 v. šaukšto grietinės;

1 stiklinės miltų;

1 a. šaukštelio kepimo miltelių.

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:
Varškės apkepas, kurio skonis prilygsta gardžiausiam pyragui
Obuolių pyragas, kuris pavyksta visada

Įdarui reikės:

1 stiklinės aviečių uogienės.

Viršutiniam pyrago sluoksniui reikės:

1/2 stiklinės kokoso drožlių;

2 vnt. kiaušinių;

žiupsnelio vanilinio cukraus.

Gaminimas

Pyragą sudarys trys sluoksniai, tad nieko nedelsdami pradedame nuo pirmojo. Dubenyje minkštą (kambario temperatūros) sviestą išsukame su cukrumi. Pridedame plaktą kiaušinį (1 vnt.) ir šaukštą grietinės, viską gerai išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į dubenį, išmaišome iki vientisos masės.

Kepimo formą išklojame kepimo (sviestiniu) popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą ant dugno. Užpilame ir šaukštu kruopščiai paskirstome stiklinę aviečių uogienės (antras pyrago sluoksnis).

Gaminame paskutinį pyrago sluoksnį. Išplakame kiaušinius (2 vnt.), įmaišome šaukštą cukraus, žiupsnelį vanilinio cukraus, suberiame pusę stiklinės (gali būti ir šiek tiek daugiau) kokoso drožlių. Tolygiai išmaišome ir paskirstome ant aviečių uogienės sluoksnio, viršų pabarstome kokoso drožlėmis.

Pašauname kepimo formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min. Praveriame orkaitės dureles ir leidžiame keletą minučių atvėsti. Supjaustome kvadratėliais ir ragaujame.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.