Pyragas su kukuliais mėgstantiems valgyti skaniai ir sočiai (FOTO)

Tai bus ne pyragas smaguriams, o norintiems sočiai pavalgyti. Tiesa, visi tie, kas mėgsta valgyti viską atskirai (kotletas - tai kotletas, daržovė - tai daržovė) siūliau toliau net nežiūrėti.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Išbandžiau šį receptą, nes „kotletas – tai kotletas" išties jau pabodo.

Pyrago tešlai reikės:

300 gramų miltų,

100 ml kefyro,

100 gramų sviesto.

Įdarui:

500 gramų faršo (paruošto, kaip paprastiems kotletams),

džiūvėsėlių - kukulių apvoliojimui,

pusės raudonos paprikos,

pusės žalios paprikos,

1 vnt žaliosios cukinijos,

1 vnt vidutinio dydžio svogūno,

sūrio - kiek patinka,

kiaušinis - 1 vnt,

grietinė - pora šaukštų,

druskos,

pipirų,

šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

Iš miltų, kefyro ir lydyto sviesto išminkiau tešlą. Iš jos iškočiojau lakštą ir įklojau į kepimo formą. Lakštą subadžiau.

Iš maltos mėsos suformavau kukuliukus, apvoliojau džiūvėsėliuose ir apkepinau. Apkepintus sudėjau į paruoštą skardą (ant tešlos).

Daržoves supjausčiau, pakepinau keptuvėje (kepant apibarsčiau druska ir pipirais) ir suverčiau ant kukulių.

Kiaušinį suplakiau su grietine ir taip pat supyliau ant viršaus.

Užtarkavau sūrio (geriau užtarkuoti jau baigiant kepti).

Kepiau iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Skanaus!

Mama Renata

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.

Bananinis pyragas be kiaušinių ir miltų (4)

Taip, toks nekaltas pyragas puikiai tinka ir mažiems vaikams. Tiesą pasakius, aš ir kepiau jį visų pirma savo mažajam.

Balandėliai be mėsos – skaniau, negu galite įsivaizduoti (52)

Balandėlių receptą su mėsa žino, ko gero, kiekviena šeimininkė. O kuo galima pakeisti mėsą, jei jos nesinori? Ogi išbandykite balandėlius, kurių viduje – grikiai arba ryžiai su grybais.

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (20)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.