Pyragas su kukuliais mėgstantiems valgyti skaniai ir sočiai (FOTO)

Tai bus ne pyragas smaguriams, o norintiems sočiai pavalgyti. Tiesa, visi tie, kas mėgsta valgyti viską atskirai (kotletas - tai kotletas, daržovė - tai daržovė) siūliau toliau net nežiūrėti.
Pyragas su kukuliais mėgstantiems valgyti skaniai ir sočiai <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Mamukynas.lt

Išbandžiau šį receptą, nes „kotletas – tai kotletas" išties jau pabodo.

Pyrago tešlai reikės:

300 gramų miltų,

100 ml kefyro,

100 gramų sviesto.

Įdarui:

500 gramų faršo (paruošto, kaip paprastiems kotletams),

džiūvėsėlių - kukulių apvoliojimui,

pusės raudonos paprikos,

pusės žalios paprikos,

1 vnt žaliosios cukinijos,

1 vnt vidutinio dydžio svogūno,

sūrio - kiek patinka,

kiaušinis - 1 vnt,

grietinė - pora šaukštų,

druskos,

pipirų,

šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

Iš miltų, kefyro ir lydyto sviesto išminkiau tešlą. Iš jos iškočiojau lakštą ir įklojau į kepimo formą. Lakštą subadžiau.

Iš maltos mėsos suformavau kukuliukus, apvoliojau džiūvėsėliuose ir apkepinau. Apkepintus sudėjau į paruoštą skardą (ant tešlos).

Daržoves supjausčiau, pakepinau keptuvėje (kepant apibarsčiau druska ir pipirais) ir suverčiau ant kukulių.

Kiaušinį suplakiau su grietine ir taip pat supyliau ant viršaus.

Užtarkavau sūrio (geriau užtarkuoti jau baigiant kepti).

Kepiau iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Skanaus!

Mama Renata

Mamukynas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Dar mūsų močiučių mėgtas patiekalas iš obuolių ir varškės (2)

Kepti obuoliai su varške – senas, nesunkiai pagaminamas ir vaikams tinkamas patiekalas.

2 patobulinti varškės apkepai

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.

Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų (20)

Šis obuolių pyragas yra lengvai pagaminamas, skanus, todėl visai gali būti, kad iškepęs nuo stalo dings akimirksniu.

Skanioji agurkų mišrainė žiemai (14)

Gerai užderėjo agurkai? Jūsų dėmesiui – skanios mišrainės žiemai receptas.

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas (38)

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto (11)

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Skanūs ir sveiki keksiukai be miltų, cukraus ir kitų nuodėmių (12)

Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.

Idealūs blynukai pusryčiams ir vakarienei (1)

Turite maišą obuolių, kurių nespėjate suvalgyti? Iškepkite vaikams skanių blynų su avižomis bei obuoliais.

Nusibodo šašlykai? Išbandykite šį gardų patiekalą (20)

Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.

Maisto technologė pataria, kokį aliejų naudoti kepimui

Ypač mūsų mažieji mėgsta keptus maisto produktus, o ir suaugusieji neatsispiria nei blyneliams, nei keptai mėsytei. Maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė atsako, kokį aliejų rinktis kepimui: rafinuotą ar nerafinuotą. Taip pat pateikia aliejui sveikas alternatyvas.

GARDUS užkandukas su jaunomis cukinijomis

Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra.

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai (3)

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko (5)

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Marinuoti tetos agurkėliai (2)

Taip juos pavadinau, nes receptą davė teta - labai šauni šeimininkė.

Video pamokėlė: vaikai gamina naminius ledus

„Samčio burtų“ jaunieji kulinarai vasarą neatostogauja ir toliau mums rodo, kaip nesunkiai galima pasigaminti skanių patiekalų. Šįkart vaikai gamina naminius ledus.