Pyragėliai su obuoliais, kurie skanūs ir šilti, ir šalti

 (5)
Tris vaikučius auginanti mūsų bičiulė Saulė šiandien siūlo išsikepti pyragėlių su obuoliais, kurie labai skanūs ir šilti, ir šalti.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

200 g sviesto;

3 kiaušinių;

1/2 stiklinės cukraus;

1 a.š. kepimo miltelių;

3,5 stiklinės miltų;

5-6 obuolių;

cinamono, cukraus pabarstymui ant obuolių.

Kaip gaminti?

Sviestą ištriname su cukrumi iki purios masės. Tuomet sudedame kiaušinius.

Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir suberiame į sviesto ir kiaušinių masę.

Suminkome rankomis (tešla gali truputi lipti prie ranku, tuomet įdėkite dar truputi miltų, tik nepersistengti, kad tešla netaptų kieta).

Pyragėliai su obuoliais, kurie skanūs ir šilti, ir šalti
© Shutterstock nuotr.

Obuolius nusilupame ir supjaustome nedideliais gabaliukas. Juos pabarstome cinamonu ir cukrumi.

Iškočiojame tešlą maždaug 0,5 cm storio ir supjaustome kvadratėliais tokio dydžio, kokio norime kad būtų pyragėliai (aš darau maždaug 10* 10cm).

Ant iškočioto kvadrato dedame obuolių ir visus keturis tešlos kampus „sukeliame" į viršų ir sulipiname.

Tuomet išklojame skardą kepimo popieriumi ir kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių (priklauso nuo to, kokio dydžio padarysite pyragėlius).

Nuotrauka iš Saulės asmeninio arch.

Pyragėliai labai skanūs ir šalti.

Skanaus!

www.saulesreceptai.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (2)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.

Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu (16)

Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.